02 Ekim 2013, Çarşamba 08:20:31

GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN F-4 AÇIKLAMASI

Genekurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sivas'ta düşen askeri uçakla ilgili değerlendirmede bulundu...
  • Bilimsel bir açıklama olmuş. RTE'da evde de tüp patlıyor diyerek nükleer santrali savunmuştu. Üst yönetimde ki insanların bu kadar 'bilimsel' yaklaşımlarda bulunmaları insanı mutlu ediyor! Eminim bu 'bilimsel' yaklaşımları yaptıkları işlere de yansıtıyorlardır.
  • Örneğe göre demiryollarında da kaza oluyor unutmuş da
  • Keşke patronlarda çalışanlarına güvenerel sahip çıkan açıklamalar yapsa..teknik açıklama bekleyen arkadaş lar arıza varsa bile yapılabilecek açıklamanın 1gün içinde olmayacağı aşikardır havayolu da dahil!
  • Kısaca F-4 Phantom , j79 turbojet motoru kullanır. afterburner (ardyanma) ile itkide (thrust) %50 artış sağlanırken bu esnada özgül yakıt tüketimi (tsfc) iki katına çıkar. 100 km'de 28 litre yakıt tüketiyor kendisi. hiç ekonomik değil bu bağlamda. 2002'deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetlerinde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır. Zaten F-35'ler geldikçe envanterdan yavaş yavaş düşürülecektir. Bu uçağa phantom takma adının verilmesinin sebebi, gece piste yaklaşma anında bütün ışıklarını açtığında karşıdan bakıldığında bir kuru kafayı andırmasıdır. Lakabı uçan tabut değil "mig killer"dır... Bu lakabı Vietnam savaşı sırasında rus miglerine karşı sağladığı hava üstünlüğü sayesinde elde etmiştir. Her ne kadar 2 mach gibi yüksek hızlara da ulaşabilsede f-4 tam olarak bir av/av önleme uçağı değildir. Fakat eşsiz bir close air support yani yakın hava desteği uçağıdır. Uçakların etkinliğini yaşları değil, kullanıldıkları alanda faydalı olup olmamaları belirler.
  • içinde olmadıkça düşen uçağın, bakış açısı bundan ileriye gidemiyor tabii.
  • 50 senelik ucak düser tabi
  • Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay başkanının bu açıklaması tam bir talihsizlik. Bu açıklama yerine daha bilimsel bir açıklama yapmalı; bu sebepten düşmüş, bu tür kazaların azaltılması ve önlenmesi için şöyle araştırma ve çalışmalar yapmamız lazım ve yapacağız... kazalar oluyor diye arkanı dönüp gidemezsin, ne havada, ne karada ne de denizde...
  • Karacı ne anlar yazık
  • genelkurmay secılırken bıle kaza oluyor :)
  • cok dogru ve net yaklasim,,pasa hakli, hava trafigi cok artti,heran kaza olabilir...!!!!

Genekurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sivas'ta düşen askeri uçakla ilgili araştırmaların yapıldığını belirterek, "Ben pilotlarıma, teknisyenlerime güveniyorum. Uçakların bakımı da mükemmel. Ama bu hava aracı. Karayolunda trafik kazası olmuyor mu?" dedi.

TBMM'de yeni yasama yılının açılış resepsiyonuna katılan Özel, gazetecilere, Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarında F-4 tipi askeri uçağın düşmesine ilişkin gerekli araştırmaların yapıldığını ifade etti. Özel, "Ben pilotlarıma, teknisyenlerime güveniyorum. Uçakların bakımı da mükemmel. Ama bu hava aracı. Karayolunda trafik kazası olmuyor mu?" dedi. (Star)

GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN F-4 AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Bilimsel... ~ 11 yıl önce
Bilimsel bir açıklama olmuş. RTE'da evde de tüp patlıyor diyerek nükleer santrali savunmuştu. Üst yönetimde ki insanların bu kadar 'bilimsel' yaklaşımlarda bulunmaları insanı mutlu ediyor! Eminim bu 'bilimsel' yaklaşımları yaptıkları işlere de yansıtıyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Örneğe göre demiryollarında da kaza oluyor unutmuş da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güven ~ 11 yıl önce
Keşke patronlarda çalışanlarına güvenerel sahip çıkan açıklamalar yapsa..teknik açıklama bekleyen arkadaş lar arıza varsa bile yapılabilecek açıklamanın 1gün içinde olmayacağı aşikardır havayolu da dahil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
Kısaca F-4 Phantom , j79 turbojet motoru kullanır. afterburner (ardyanma) ile itkide (thrust) %50 artış sağlanırken bu esnada özgül yakıt tüketimi (tsfc) iki katına çıkar. 100 km'de 28 litre yakıt tüketiyor kendisi. hiç ekonomik değil bu bağlamda. 2002'deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetlerinde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır. Zaten F-35'ler geldikçe envanterdan yavaş yavaş düşürülecektir. Bu uçağa phantom takma adının verilmesinin sebebi, gece piste yaklaşma anında bütün ışıklarını açtığında karşıdan bakıldığında bir kuru kafayı andırmasıdır. Lakabı uçan tabut değil "mig killer"dır... Bu lakabı Vietnam savaşı sırasında rus miglerine karşı sağladığı hava üstünlüğü sayesinde elde etmiştir. Her ne kadar 2 mach gibi yüksek hızlara da ulaşabilsede f-4 tam olarak bir av/av önleme uçağı değildir. Fakat eşsiz bir close air support yani yakın hava desteği uçağıdır. Uçakların etkinliğini yaşları değil, kullanıldıkları alanda faydalı olup olmamaları belirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur tabii ~ 11 yıl önce
içinde olmadıkça düşen uçağın, bakış açısı bundan ileriye gidemiyor tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bülent Angün ~ 11 yıl önce
50 senelik ucak düser tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist- ahl ~ 11 yıl önce
Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay başkanının bu açıklaması tam bir talihsizlik. Bu açıklama yerine daha bilimsel bir açıklama yapmalı; bu sebepten düşmüş, bu tür kazaların azaltılması ve önlenmesi için şöyle araştırma ve çalışmalar yapmamız lazım ve yapacağız... kazalar oluyor diye arkanı dönüp gidemezsin, ne havada, ne karada ne de denizde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 11 yıl önce
Karacı ne anlar yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he valla ~ 11 yıl önce
genelkurmay secılırken bıle kaza oluyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
cok dogru ve net yaklasim,,pasa hakli, hava trafigi cok artti,heran kaza olabilir...!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000