22 Mayıs 2008, Perşembe 08:07:04

Genelkurmay Başkanı, uçak kazasından yargılanacak!

Trabzon'da 26 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen ve 62 İspanyol askerin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili olarak yeniden açılan davada, aralarında eski Genelkurmay Başkanı'nın da bulunduğu 5 üst düzey asker yargılanacak..
  • sevgılı aırport haber yetkılılerı haberı ılk sundugunuz ana sayfada cok genel ıfadeler kullanıyosunuz.hangı ulkenın genelkurmay baskanı bunu baslıkta belırtın.ucak dustu dıyosunuz,havalımanında facıa dıyosunuz acıyoruz nerde kongo da falan cıkıyor.tamam onu da haber yapın ama bu sekılde heyecan uyandırmaya calısmak habercılık degıl.bız ıspanyada degılız ıspanyolda degılız o halde ıspanya genel kurmay baskanı oldugunu baslıkta belırtın.habere tıklamatmaksa amacınız zaten sıteyı acan ınsanlar olarak bunları okuyoruz.komık duruma dusmeyın.

Trabzon'da 26 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen ve 62 İspanyol askerin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili olarak yeniden açılan davada, aralarında eski Genelkurmay Başkanı'nın da bulunduğu 5 üst düzey askerin "tedbirsizlikten ölüme yol açma" suçundan yargılanmasına karar verildi. Böylece İspanyol tarihinde ilk kez bir genelkurmay başkanı sanık sandalyesine oturacak.

Ulusal Mahkeme Hakimi Fernando Grande Marlaska, savcılığın suçlamalarını kabul etti. Eski Genelkurmay Başkanı Amiral Antonio Moreno Barbera, İspanyol ordusunun planlama ve koordinasyondan sorumlu birimi JEMACON'un sorumlusu General Juan Luis Ibarreta Manella ve lojistikten sorumlu 3 üst düzey asker, Trabzon'da düşen Yakolev-42 tipi uçağın kiralanmasında gerekli tedbirleri almayarak 62 İspanyol askerinin ölümüne yol açmaları suçundan yargılanacak.

Amiral Moreno'nun 24 Haziranda Ulusal Mahkemede ifade vereceği ve 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ve 6 yıla kadar ev hapsi istemiyle yargılanacağı bildirildi. Ölen askerlerin ailelerin eski Savunma Bakanı Federico Trillo'nun da yargılanması talebini ise savcılığın kabul etmediği kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı, uçak kazasından yargılanacak!

Yorumlar

havacı ~ 16 yıl önce
sevgılı aırport haber yetkılılerı haberı ılk sundugunuz ana sayfada cok genel ıfadeler kullanıyosunuz.hangı ulkenın genelkurmay baskanı bunu baslıkta belırtın.ucak dustu dıyosunuz,havalımanında facıa dıyosunuz acıyoruz nerde kongo da falan cıkıyor.tamam onu da haber yapın ama bu sekılde heyecan uyandırmaya calısmak habercılık degıl.bız ıspanyada degılız ıspanyolda degılız o halde ıspanya genel kurmay baskanı oldugunu baslıkta belırtın.habere tıklamatmaksa amacınız zaten sıteyı acan ınsanlar olarak bunları okuyoruz.komık duruma dusmeyın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000