04 Şubat 2013, Pazartesi 08:37:09

F-4'ÜN YERİNİ ONLAR ALACAK

Türkiye'nin savaş uçağı Suriye tarafından düşürülünce Genelkurmay Başkanlığı, F-4'leri mercek altına alarak envanterden çıkarma kararı verdi. F-4'lerin yerine ABD'den 16 milyar dolar karşılığında satın alınacak F-35'ler görev yapacak.
  • 20 sene boyuncada abd sistem yazılımlarını verdi vermedi diye konuşuruz. Hayırlı olsun şimdiden
  • envanterden çıkartılmasının doğru bir karar olduğu tartışılır!
  • madem bu uçaklardan verim alınamayacaktı neden dünyanın parası harcanarak modernize edildi şimdi de kalmışlar beyefendiler 30 milyar dolarlık yeni uçak ihalesi yapacaklarmış siz bu kafayla anca helaya yaparsınız bu paraları abd ye peşkeş çekeceğinize kendi uçak fabrikanızı yapın bidon kafalılar..
  • Sukhoi Su-37 Ruslarla Anlaş Teknolojiyi Türkiyeye Getir . Ne yapcaz F-35 i yazılımı Amerikalılarda Uçak Bizde Windows Starter Kullanmak gibi bişey
  • Phantom uçaklari Vietnam ve 1973 Yom Kippur savaslarinda efsane yaratti onun için çok tutuldu ve 1974 de Türkiye ve Yunanistan tarafindan satin alindi. Ve 40 sene sonra 2 ülke daha kullaniyor ayrica Almanya Iran japon güney kore, Misir daha kullanmakta ve Israil Ispanya, Amerika, Avustralya ve Ingiltere kullanip servisten çikardi. Alman Fantomlarin son uçusu ise 29 haziran 2013 olacak. Bôyle giderse en son kullanan hava kuvvetleri ambargo altinda olup yeni uçak siparisi veremeyen Iran olabilir.
  • F-4 pilotu abilerime yada bilgisi olan diger pilot abilerime sormak istiyorum. Gercekten F-4 efsane bir ucakmi? Bu kadar tutulmasinin ,satilmasinin sebebi nedir ?It dalasinda diger ucaklara göre sansi nedir?Tesekkür ederim..
  • Sorunlu bir proje, hala sorunlar çıkmaya devam ediyo,Bence biz f-35 yerine saab ı tercih etmeliydik hem ucuz hem de istediğimiz her türlü bobmayı koyabiliriz,f-35 çok gelişmiş bir uçaktır ama bizim için gereksizdir
  • Arkadaşlar n'olur gereksiz yere atlamayın. Sadece merakımdan ve öğrenmek için soruyorum. Bu F-35'lerin son durumu nedir. Bir ara üretiminde sıkıntı var deniyordu. Hatta Türkiye sadece iki tanesi için alım sözü vermiş kalanını daha sonra düşünecekti. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?
  • hadi ordan uçak düşerken jumpseat kullanmaz allahın takdiri der salavat getirir onlar bende zamanında teknik lise mezunuyum diye gidememiştim ihl lerde gidecekse hala daha gitmemeyi tercih ederim
  • Zaten F35 projesi US de onaylandikdan sonra Turkiyenin alacagi ucak sayisi belliydi !!! Ne alaka simdi yok suriyede dusurulmus F4 mus! Zaten Turkiyenin 100 adet F35 siparisi 10-12 sene onceki amerikan gazetelerinde cikmisti hatta havacilik dergilerinde de bayagi bir konusu gecmisti.

Geçtiğimiz haziran ayında Suriye tarafından uluslararası sularda düşürülen F-4 tipi savaş uçaklarının envanterden çıkarılması için düğmeye basıldı.


Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan yaklaşık 100 F-4'ün 2020'den önce tamamen devre dışı bırakılması hedefleniyor. Uçaklar belirli sayılarla tasfiye edilecek. Daha önce İsrail tarafından modernizasyonu yapılan ve 2020'ye kadar görevde kalması beklenen 54 uçağın da daha önce envanterden çıkarılabileceği belirtildi. F-4'lerin yerine ABD'den 16 milyar dolar karşılığında satın alınacak F-35'ler görev yapacak. Böylece Hava Kuvvetleri'nin vurucu gücü F-16 ve F-35'lerden oluşacak.

Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine ilk F-4, 1974 yılında girdi. Envantere giren en son F-4'ler 1992 yılında Körfez Savaşı'na yaptığı katkılarından dolayı ABD tarafından hibe edilen 40 uçak oldu. F-4'lerin bir kısmı İsrail tarafından, bir kısmı ise yerli imkanlarla modernize edildi. Söz konusu uçaklar şu anda Silahlı Kuvvetler tarafından keşif ve gözetleme görevlerini yerine getirmek amacıyla kullanılıyor. TSK tarafından füze ikaz sistemi bulunmayan RF4-E tipi uçakların, artık radar test uçuşlarında görevlendirilmemesi kararlaştırılmıştı. Özellikle Suriye'nin düşürdüğü uçakta, pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un şehit olmasının ardından bu uçaklar tekrar sorgulanmaya başlanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı da radikal bir karar alarak, F-4'lerin tamamen envanterden çıkarılması için çalışma başlattı.

F-4'ÜN YERİNİ ONLAR ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

yazılım ~ 11 yıl önce
20 sene boyuncada abd sistem yazılımlarını verdi vermedi diye konuşuruz. Hayırlı olsun şimdiden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sene 2022 ~ 2 yıl önce
10 senelik habere güncel yorum. S-400 aldık, F-35 hayal oldu. Gözümüz aydın.
filgh ~ 11 yıl önce
envanterden çıkartılmasının doğru bir karar olduğu tartışılır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 11 yıl önce
madem bu uçaklardan verim alınamayacaktı neden dünyanın parası harcanarak modernize edildi şimdi de kalmışlar beyefendiler 30 milyar dolarlık yeni uçak ihalesi yapacaklarmış siz bu kafayla anca helaya yaparsınız bu paraları abd ye peşkeş çekeceğinize kendi uçak fabrikanızı yapın bidon kafalılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bodrumlu ~ 11 yıl önce
Sukhoi Su-37 Ruslarla Anlaş Teknolojiyi Türkiyeye Getir . Ne yapcaz F-35 i yazılımı Amerikalılarda Uçak Bizde Windows Starter Kullanmak gibi bişey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F4E PHANTOM ~ 11 yıl önce
Phantom uçaklari Vietnam ve 1973 Yom Kippur savaslarinda efsane yaratti onun için çok tutuldu ve 1974 de Türkiye ve Yunanistan tarafindan satin alindi. Ve 40 sene sonra 2 ülke daha kullaniyor ayrica Almanya Iran japon güney kore, Misir daha kullanmakta ve Israil Ispanya, Amerika, Avustralya ve Ingiltere kullanip servisten çikardi. Alman Fantomlarin son uçusu ise 29 haziran 2013 olacak. Bôyle giderse en son kullanan hava kuvvetleri ambargo altinda olup yeni uçak siparisi veremeyen Iran olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot Abilerime.. ~ 11 yıl önce
F-4 pilotu abilerime yada bilgisi olan diger pilot abilerime sormak istiyorum. Gercekten F-4 efsane bir ucakmi? Bu kadar tutulmasinin ,satilmasinin sebebi nedir ?It dalasinda diger ucaklara göre sansi nedir?Tesekkür ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-4 ~ 11 yıl önce
Zamanın şartlarına göre iyi uçaklardı ama artık oldukça eskidiler. Yani yeterli durumda değiller. Bundan 20 yıl sonra da F-16'lar aynı durumda olacak.
ultra ~ 11 yıl önce
Sorunlu bir proje, hala sorunlar çıkmaya devam ediyo,Bence biz f-35 yerine saab ı tercih etmeliydik hem ucuz hem de istediğimiz her türlü bobmayı koyabiliriz,f-35 çok gelişmiş bir uçaktır ama bizim için gereksizdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-35'ler ne alemde? ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar n'olur gereksiz yere atlamayın. Sadece merakımdan ve öğrenmek için soruyorum. Bu F-35'lerin son durumu nedir. Bir ara üretiminde sıkıntı var deniyordu. Hatta Türkiye sadece iki tanesi için alım sözü vermiş kalanını daha sonra düşünecekti. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-35 ~ 11 yıl önce
Hala geliştirme aşamasında. Türkiye'de geliştirme aşamasında yer alıyor. TAI ve TUSAŞ'ta üretimde yer alıyor ve belli parçaların üretimini üstlenmiş durumda. Eksiyen F-4'ler envanterden çıkarılacak ve onların görevlerine F-16'lar bakmaya başlayacak. F-16'ların görevlerini de daha iyi uçaklar olan F-35'ler alacak. 2 uçak mevzusu ise ilk 2 adet alıp sonra geri kalanını alacaktı ama hala kod konusunda bir takım sorunlar olduğu için 2 uçak alımı 1 yıl ertelendi.
ihl imiş ~ 11 yıl önce
hadi ordan uçak düşerken jumpseat kullanmaz allahın takdiri der salavat getirir onlar bende zamanında teknik lise mezunuyum diye gidememiştim ihl lerde gidecekse hala daha gitmemeyi tercih ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İHL tabi! ~ 11 yıl önce
O dediklerinin, uçağın üstüne düşmesin diye "katatürk" yazanlardan farkı ne? Sen giremezsen girme, İHL mezunu pilotlar F35'lerden gelmeden önce Çiğli'den mezun olmuş olacak inşallah. Hamdolsun!
F35 ~ 11 yıl önce
Zaten F35 projesi US de onaylandikdan sonra Turkiyenin alacagi ucak sayisi belliydi !!! Ne alaka simdi yok suriyede dusurulmus F4 mus! Zaten Turkiyenin 100 adet F35 siparisi 10-12 sene onceki amerikan gazetelerinde cikmisti hatta havacilik dergilerinde de bayagi bir konusu gecmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000