01 Aralık 2014, Pazartesi 13:10:57

F-16 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ

Uçaktan paraşütle atlayan pilotun sağ kurtulduğunu bildirdi. Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan sonra ilçenin 36 kilometre güneybatısındaki Mecitözü Konaklı mevkisinde düşen uçağın enkazına ulaşıldı.
  • Yazık; Hava Kuvvetlerinde nasıl pilot olarak mezun olunabildiğinden habersiz , burda da kendi gibi pilot olundu sanıyor, yorum bile yapamıyo ama haset dibine kadar. Yeter be sizden çok gelicek mi daha baltalar
  • Savasta bile bu kadar ucak kaybi olmaz, nedir bu arkadas hergun bir ucak dusuyor.
  • Ucaklar duserse dussun, para ile yenisi alinir, esas olan insan hayatidir. Pilot arkadasimiz en dogrusunu yapmis, gecmis olsun.
  • Merhaba degerli arkadaslarim, Hicbir pilot mecburi kalmaz ise ucagini terketmez. Daha sebebini bile bilmeden pilota insanlar yuklenmeye baslamis. Tabiki uzucu bir olay elimizde binlenrce bu tip ucaktan yok. AmA o ucuslarin sizlerin o rahat koltujlardan burada sacmalamasi icin gece gunduz havada oldugunu bilin.
  • Gecmis olsun CELIKKANATLI KARDESIM. Bir abimiz tam 3 defa atlamis idi zamaninda. Bazilari burada : " baba parasi ile Pilot olmusslar" diye yorum yazmis. Hava kuvvetleri pilotlarinin parali torpil ile Pilot olduklari biraz palavra bence, hemde bayagi bir palavra !!!
  • Tüm Hava Kuvvetleri camiasına geçmiş olsun. Pilotumuza birşey olmaması sevindirici.
  • Modelci69'a Daha "SEC" yazmayı bile beceremeyip birde 35 yıllık teknisyenim martavalları okuyorsun,senin gibilere gerçekten çok üzülüyorum,yazık çok zavallısınız... Hava Kuvvetlerimize ve genç pilotumuza geçmiş olsun,Allah onu sevdiklerine bağışlamış.
  • Geçmiş olsun pilot'a. Block 50= 45 milyon$ yazık...100 milyon tl.
  • O uçak hepimizin malı elbette maddi kaybı yüksek. Fakat hiçbir pilot milletinin ona emanet ettiği uçağı, son çare olarak görmeden fırlatma kolunu çekip terketmez. Bunun bilincinde olan her vatandaşın içi rahat olmalı. Uçağın yerine daha iyisi gelir ama bir pilot kolay yetişmiyor. Pilotumuz canına birşey olmadı ya en önemlisi bu. Eğer bakımlarından veya teknik personelden kaynaklanan bir ihmal varsa TSK zaten gereğini yapar. Hepimize geçmiş olsun.
  • Arkadaslar allahtan pilotumuza birsey olmadı daha vahim durumlar olabilirdi neden böyle karamsar seviyesiz yorumlar belirtiyorsunuz?

Genelkurmay Başkanlığı, Merzifon’daki 5′inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkış yapan F-16 uçağının henüz bilinmeyen bir nedenle Merzifon’un 36 kilometre güneybatısında düştüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Ana Jet Üs Komutanlığı / Merzifon'dan, 01 Aralık 2014 günü saat 10.49'da, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 152'nci Filoya ait bir adet F-16C uçağı saat 12.05'te Merzifon'un 36 km güneybatısındaki Mecitözü / Konaklı mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş; olayda uçağın pilotu uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır” denildi.

UÇAĞIN ENKAZA ULAŞILDI
Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan sonra ilçenin 36 kilometre güneybatısındaki Mecitözü Konaklı mevkisinde düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

Çorum merkeze bağlı Konaklı köyü kırsalı Küçükkale mevkisinde uçağın düşmesinin ardından jandarma ve komando ekiplerinin bölgede başlattığı çalışmaların ardından uçağın enkazına rastlandı. Ekipler, F-16 uçağının parçalarının yayıldığı alanda incelemelerini sürdürüyor.

Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yapan F-16 uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Merzifon'un 36 kilometre güneybatısındaki Konaklı mevkisinde düşmüş, uçaktan paraşütle atlayan pilot, sağ kurtulmuştu.

Merzifon Devlet Hastanesine kaldırılan pilot, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından askeri hastaneye sevk edilmişti.

















F-16 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yazık; Hava Kuvvetlerinde nasıl pilot olarak mezun olunabildiğinden habersiz , burda da kendi gibi pilot olundu sanıyor, yorum bile yapamıyo ama haset dibine kadar. Yeter be sizden çok gelicek mi daha baltalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kac oldu ~ 9 yıl önce
Savasta bile bu kadar ucak kaybi olmaz, nedir bu arkadas hergun bir ucak dusuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucaklar duserse dussun, para ile yenisi alinir, esas olan insan hayatidir. Pilot arkadasimiz en dogrusunu yapmis, gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEHMET EL ~ 9 yıl önce
Merhaba degerli arkadaslarim, Hicbir pilot mecburi kalmaz ise ucagini terketmez. Daha sebebini bile bilmeden pilota insanlar yuklenmeye baslamis. Tabiki uzucu bir olay elimizde binlenrce bu tip ucaktan yok. AmA o ucuslarin sizlerin o rahat koltujlardan burada sacmalamasi icin gece gunduz havada oldugunu bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PADISAH ~ 9 yıl önce
Gecmis olsun CELIKKANATLI KARDESIM. Bir abimiz tam 3 defa atlamis idi zamaninda. Bazilari burada : " baba parasi ile Pilot olmusslar" diye yorum yazmis. Hava kuvvetleri pilotlarinin parali torpil ile Pilot olduklari biraz palavra bence, hemde bayagi bir palavra !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tüm Hava Kuvvetleri camiasına geçmiş olsun. Pilotumuza birşey olmaması sevindirici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Modelci69'a Daha "SEC" yazmayı bile beceremeyip birde 35 yıllık teknisyenim martavalları okuyorsun,senin gibilere gerçekten çok üzülüyorum,yazık çok zavallısınız... Hava Kuvvetlerimize ve genç pilotumuza geçmiş olsun,Allah onu sevdiklerine bağışlamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Geçmiş olsun pilot'a. Block 50= 45 milyon$ yazık...100 milyon tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
O uçak hepimizin malı elbette maddi kaybı yüksek. Fakat hiçbir pilot milletinin ona emanet ettiği uçağı, son çare olarak görmeden fırlatma kolunu çekip terketmez. Bunun bilincinde olan her vatandaşın içi rahat olmalı. Uçağın yerine daha iyisi gelir ama bir pilot kolay yetişmiyor. Pilotumuz canına birşey olmadı ya en önemlisi bu. Eğer bakımlarından veya teknik personelden kaynaklanan bir ihmal varsa TSK zaten gereğini yapar. Hepimize geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar allahtan pilotumuza birsey olmadı daha vahim durumlar olabilirdi neden böyle karamsar seviyesiz yorumlar belirtiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000