13 Mart 2009, Cuma 08:02:10

Ege semalarında hareketli gün

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Eğitim Uçuşu icra eden F-16 uçaklarına 5 kez önleme yapıldı.
  • Arkadaşlar, Yunanlıların bizi çekemediği bir çok konu ve geçmişten gelen kuyruk acıları var,bu muhakkak.Ancak bu önleme ve it dalaşları aslında güzel olaylar.Asker pilotlar pek kızmıyor bu olaylara,çünkü pilotlarımız müthiş bir tecrübe yaşıyor.Simde uçak kitlemiyor,yada denize ovaya bomba bırakıp çalışmasını bırakmıyor,bizzat canlı kanlı bir insanın kullandığı, gerçek bir uçakla,gerçekten havada it dalaşına giriyor.Bunlar gerçekten pilotlarımızın bu denli yetenekli olmasında büyük rol oynuyor,uluslararası tatbikatlarda, gerçek uçaklarla it dalaşı yapınca sapıtan bir çok hava kuvvetlerinin arasında sivrilerek,çok çok güçlü bir filosu olmamasına rağmen,adından söz ettirecek bir performansa imza atıyor.Bu yönden de bakmak lazım.Sevgiler.
  • Dua etsinler NATO ve AB üyelikleri var.Yoksa o uçaklar çoktan denizin dibini boylardı.Yeryüzünde Türk pilotlarının üstüne pilot yoktur! Çekemiyorlar !

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre; dün Rodos Adası Batısı ve Güneyi'nde, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Eğitim Uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Soudabay ve Kastellion meydanlarından kalkan F-16 uçakları tarafından üç kez önleme yapıldı.

Bu arada, Ahikerya Adası Güneydoğusu'nda, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Eğitim Uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Kastellion ve Soudabay meydanlarından kalkan F-16 uçakları tarafından iki kez önleme yapıldı.

Ege semalarında hareketli gün

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar, Yunanlıların bizi çekemediği bir çok konu ve geçmişten gelen kuyruk acıları var,bu muhakkak.Ancak bu önleme ve it dalaşları aslında güzel olaylar.Asker pilotlar pek kızmıyor bu olaylara,çünkü pilotlarımız müthiş bir tecrübe yaşıyor.Simde uçak kitlemiyor,yada denize ovaya bomba bırakıp çalışmasını bırakmıyor,bizzat canlı kanlı bir insanın kullandığı, gerçek bir uçakla,gerçekten havada it dalaşına giriyor.Bunlar gerçekten pilotlarımızın bu denli yetenekli olmasında büyük rol oynuyor,uluslararası tatbikatlarda, gerçek uçaklarla it dalaşı yapınca sapıtan bir çok hava kuvvetlerinin arasında sivrilerek,çok çok güçlü bir filosu olmamasına rağmen,adından söz ettirecek bir performansa imza atıyor.Bu yönden de bakmak lazım.Sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dua etsinler NATO ve AB üyelikleri var.Yoksa o uçaklar çoktan denizin dibini boylardı.Yeryüzünde Türk pilotlarının üstüne pilot yoktur! Çekemiyorlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000