13 Nisan 2010, Salı 08:07:59

Düşmeden önce ikizini aramış!

Polonya'yı acıya boğan uçak kazasından bir süre önce Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin, ikizi Jaroslaw'ı arayarak "az sonra iniyoruz" dediği ortaya çıktı.

Kazanın sebebi üzerinde yapılan çalışmalarda da Tu-154 model uçakta teknik bir arıza olmadığı belirlendi.Polonya Cumhurbaşkanı Kaczynski ve eşi ile üst düzey devlet yetkililerini taşıyan uçak, Rusya'nın Smolensk kenti askeri havaalanına iniş yaparken düşmüştü. Kazadan yarım saat önce ise Kaczynski'nin ikiz kardeşi Jaroslaw'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Polonya Adalet ve Hukuk Partisi'nin lideri Adam Bielan, dün yaptığı açıklamada, "Kaczynski, Tu-154 model Cumhurbaşkanlığı uçağında trajik kazadan 36 dakika önce Jaroslaw'ı telefonla aradı." dedi. Bielan, telefon görüşmesinde Jaroslaw'ın Lech'e Smolensk havaalanına inip inmediklerini sorduğunu, Cumhurbaşkanı'nın da, "Henüz inmedik. Az sonra iniyoruz." dediğini söyledi.

Naaşı önceki gün Varşova'ya gelen Cumhurbaşkanı Kaczynski'nin ise cumartesi defnedilmesi planlanıyor. Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler ve Başbakan Angela Merkel, düzenlenecek törene katılacaklarını açıkladı. Rusya'dan da Devlet Başkanı Dmitri Medvedev katılacağını bildirdi. Törenin olacağı gün Türkiye'de ise bayraklar yarıya indirilecek ve resmi matem günü ilan edilecek. Ankara'daki Varşova Büyükelçiliği'ne gelerek Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek'e taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bizim de acımız büyük. Polonya halkı tarihinde çok büyük acılarla karşı karşıya kalmış ve çok sıkıntı yaşamıştır. Umarız ki bu sıkıntı ve acılar Kaczynski'nin yaptığı hizmet ve geride bıraktığı anılarla hafifletilecektir." dedi.

Kazada ölenlerin kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor. Rus ve Polonyalı yetkililer 25 civarında cesedin kimliğini tespit ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın eşi Maria'nin cesedi de dün tespit edildi. Kazada genelkurmay başkanı, kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları ile Ulusal Güvenlik Bürosu şefi'nin de ölmesi nedeniyle üst düzey askerî yetkililerin seyahat kurallarının gözden geçirileceği bildirildi. 96 kişinin öldüğü kaza Cumhurbaşkanı'nın pilotu uçağı indirmesi için zorladığı iddia edilmişti.
 

Düşmeden önce ikizini aramış!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000