18 Kasım 2012, Pazar 08:41:22

DÜŞEN HELİKOPTER İÇİN SORU ÖNERGESİ

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Sikorsky S-70 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit verilmesiyle ilgili olarak Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı yazılı soru önergesi verdi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar 10 Kasım 2012 tarihinde Siirt ilinin Pervari ilçesi Doğanca beldesi Hasan Tepe mevkiinde düşen Sikorsky S-70 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit verilmesiyle ilgili olarak Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı yazılı soru önergesi verdi. 

Baydar, 22 Temmuz 2012 tarihinde Hakkari ilinde düşen Sikorsky S-70 tipi askeri helikopter neticesinde de 5 askerin şehit verildiğini hatırlatarak; bu olay sonrasında sunmuş olduğu yazılı soru önergesine herhangi bir cevap alamadığını belirtti.

Başbakan’dan “Düşen iki helikopterin yapım yılı nedir? Bu helikopterlerin TSK envanterine giriş yılı nedir?

Bu helikopterlerden TSK bünyesinde kaç adet bulunmaktadır? Helikopterlerin modernizasyonu kaç yılda bir gerçekleştirilmektedir? Bu modernizasyonu kim yapmaktadır?” sorularına cevap vermesini istedi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ikinci soru önergesinde de olay sonrasında yapılan ilk açıklamada Sayın Cumhurbaşkanın,

"Her şeyi göze alıp arkadaşlarına yardım için havalandılar” şeklinde bir ifadesi olduğunu, Siirt Valisi’nin “Askeri helikopterin düşüş nedeni yüzde yüz sis” dediğini,

İçişleri Bakanı tarafından olayın “Pilotaj hatası” olduğu, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Hava koşulları” helikopterin düşüş nedeni olarak açıklandığını belirtti.

Başbakan’dan “Askeri operasyonlar sırasında oluşabilecek kazalar, ölümler ve yaralanmalar hakkında bilgi vermekle yükümlü olan kurum hangisidir?

Helikopterin düşüş nedeni konusunda birçok kurum tarafından ve farklı şekillerde açıklama yapılmasının nedeni veya nedenleri nelerdir?

Helikopterimizin düşüş nedeni nedir?” sorularına cevap vermesini istedi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ayrıca konunun araştırılması için de Meclis Araştırması önergesini arkadaşlarıyla birlikte Meclis Başkanlığı’na sunduğunu açıkladı.

 

DÜŞEN HELİKOPTER İÇİN SORU ÖNERGESİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000