25 Temmuz 2011, Pazartesi 08:30:42

BÜYÜK YATIRIMDA BÜYÜK GELİŞME

Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, Süleyman Demirel Havalimanına konuşlanacak olan Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatıyla ilgili yüklenici firmaya yer teslimini yaptı...
  • Kabul ediyorum hata bende. Anlaşılması zor bir alandan kısacık bilgiler vermeye çalıştım. Hala oraya bir hava limanı kurmaya çalışmanıza şaşırmıyorum. Bilgisizliğin yanında bir de inatçılık var. Bölge üzerinde hergün uçuyormuşsunuz anlaşılan. Hava limanının ulaşımının kolay olmasını kim istemez? İşler bu kadar basit olsaydı devlet aştiyi hava limanına dönüştürürdü. İşe bakın ki aştiyi bile taşıyorlar.
  • bizde biliyoruz kara okulu ile havacıların ayrı ayrı alanları olduğunu, ama bölgö uçuş açısından çok müsait. yaklaşık 30km boyuncu yerleşim yok, buda hem yaklaşım için hemde kalkışta serbest bir koridor veriyor. havacılarıda oradan daha uygun bir yere taşındığında istanbul saw gibi iç uçuşlara yönelik bir hava limanı oluşturulabilinir. bu hem esenboğanın yükünü azaltır hemde sadece içhat uçanlar için yolu kısaltır.
  • Arkadaşım Kara Havacılık Okul Komutanlığının kullandığı meydan ayrı, Hava Kuvvetlerinin Kullandığı Meyda ayrı Etimesgut'da. Taşınan Kara Havacılık Okul Komutanlığı. Kaldı ki yolcu uçakları bu meydanların pistlerine inemez. Pist uzunlukları ve seyrüsefer kolaylıkları yetersiz. Uçuş emniyeti açısından meydanların meskun mahal dışına yapılması daha iyidir. Bu meydanlar yapılırken burada bir tane ev yokmuş zamanınıda. Güvercinlik meydanı Türkiyenin ilk meydanı.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen. Memlekette herkes herşeyi biliyor maşallah.
  • Evet ya, Etimesgut sivil ulaşıma açılsa harika olur, Esenboğa çok uzak, ulaşımı tam bir eziyet..
  • umarım etimesgut havalanıda sivil ulaşıma açılır. en azında içhatlar buradan yapılabilinir. böylece esenboğanın ulaşım sorunuda bir nebze çözülmüş olur. yoksa esenboğa üzerinden istanbula uçmak otomobille istanbula gitmekle aynı sürede.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ankara Etimusgut'taki Kara Havacılık Okulu'nu Isparta'ya kazandırma yönünde yıllar önce başlattığı çalışmalar neticesinde, Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan ihaleyi kazanan Koçoğlu Holding Firmasına yer teslimi yapıldı. İhaleyi 142.5 milyon TL ile kazanan firmanın inşaatı 2014'te yani verilen süreden 1 yıl önce tamamlayacağı belirtildi.

Isparta Kara Havacılık Okulu iskan tesislerinin yapımı için Süleyman Demirel Havaalanı'nda yer teslimi yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan yetkililerin de katıldığı yer teslim töreninde, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Başkan Yardımcıları Şükrü Başdeğirmen ve Ahmet Tahir Bakal ile Koçoğlu Holding Genel Koordinatörü Galip Ulu da hazır bulundu. 
 
NELER YAPILACAK 
Yer teslim töreni kapsamında Isparta Kara Havacılık Okulu hakkında da brifing verildi. 10 Şubat 2015'de tamamlanması planlanan Isparta Kara Hava Okulu iskan tesisleri inşaatı kapsamında akaryakıt aktarma istasyonu, giriş katı, 500 ile bin metreküp su deposu, bölük malzeme deposu, okul komutanlığı binası itfaiye ve arama kurtarma binası, intikal yatakhane binası inşaatı, 6 adet trafo binası, teknisyen binası, cephanelik, iş ocakları binası, 10 adet nöbetçi kulübesi, nizamiye binası, öğretim başkanlığı binası, 30 yataklı revir binası, 600 kişilik yemekhane binaları, hangar inşaatı 3 adet konferans salonu, tabur komutanlığı, lojistik destek komutanlığı, karargah binası, meydan harekat binası, kapalı spor salonu, saymanlık deposu, iki adet eğitim merkezi, teknik eğitim hangarı, alt yapı drenaj inşaatı, taksi yolu, 6 adet uçak helikopter park yeri inşaatı ve kanalizasyon, arıtma tesisi sosyal tesisler binası beton gövde alt yapı drenaj inşaatı, 4 adet pist dershaneler yapılacak. 
 
KAÇIKOÇ'A TEŞEKKÜR 
Koçoğlu Firması Genel Koordinatörü Emekli Kara Havacılık Dairesi Başkanı Albay Galip Ulu, görev yaptığı süre içinde ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'un okulun buraya taşınması yönündeki çabalarına birebir şahit olduğunu ve kendisinin de konuyu yakından takip ettiğini anlattı. Ulu, ITSO Başkanı Kaçıkoç'un yoğun çabalarının Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya yapılmasında etken olduğunu bildirdi. 
 
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Kara Havacılık Okulu inşaatının önümüzdeki günlerde başlayacak olmasının heyecanını yaşadığını söyledi. Görev süresi boyunca bu konuda sürekli mücadele ettiklerini belirten Kaçıkoç, şöyle konuştu: "Mutlu sona ermenin heyecanını yaşıyorum. Isparta'ya Kara Havacılık Okulu'nun gelmesi bizim için çok önemliydi. Okulun burada olması en az 3 bin kişinin ilimize gelmesi demek ve ilimizin ekonomisine büyük katkı sağlaması demek. Bizim amacımız ilimize hizmet etmek, bu konuda emeği geçen başta bürokratlarımız ve siyasilerimize bizden önce bu işle ilgilenen yöneticilere teşekkür ediyoruz."
BÜYÜK YATIRIMDA BÜYÜK GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kabul ediyorum hata bende. Anlaşılması zor bir alandan kısacık bilgiler vermeye çalıştım. Hala oraya bir hava limanı kurmaya çalışmanıza şaşırmıyorum. Bilgisizliğin yanında bir de inatçılık var. Bölge üzerinde hergün uçuyormuşsunuz anlaşılan. Hava limanının ulaşımının kolay olmasını kim istemez? İşler bu kadar basit olsaydı devlet aştiyi hava limanına dönüştürürdü. İşe bakın ki aştiyi bile taşıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizde biliyoruz kara okulu ile havacıların ayrı ayrı alanları olduğunu, ama bölgö uçuş açısından çok müsait. yaklaşık 30km boyuncu yerleşim yok, buda hem yaklaşım için hemde kalkışta serbest bir koridor veriyor. havacılarıda oradan daha uygun bir yere taşındığında istanbul saw gibi iç uçuşlara yönelik bir hava limanı oluşturulabilinir. bu hem esenboğanın yükünü azaltır hemde sadece içhat uçanlar için yolu kısaltır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım Kara Havacılık Okul Komutanlığının kullandığı meydan ayrı, Hava Kuvvetlerinin Kullandığı Meyda ayrı Etimesgut'da. Taşınan Kara Havacılık Okul Komutanlığı. Kaldı ki yolcu uçakları bu meydanların pistlerine inemez. Pist uzunlukları ve seyrüsefer kolaylıkları yetersiz. Uçuş emniyeti açısından meydanların meskun mahal dışına yapılması daha iyidir. Bu meydanlar yapılırken burada bir tane ev yokmuş zamanınıda. Güvercinlik meydanı Türkiyenin ilk meydanı.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen. Memlekette herkes herşeyi biliyor maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet ya, Etimesgut sivil ulaşıma açılsa harika olur, Esenboğa çok uzak, ulaşımı tam bir eziyet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
umarım etimesgut havalanıda sivil ulaşıma açılır. en azında içhatlar buradan yapılabilinir. böylece esenboğanın ulaşım sorunuda bir nebze çözülmüş olur. yoksa esenboğa üzerinden istanbula uçmak otomobille istanbula gitmekle aynı sürede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000