10 Temmuz 2011, Pazar 08:00:26

BİR ŞOK DAHA...

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü dakikalarda radarların karartıldığı ve üç askeri uçağın bölgede olduğu belirlendi...
  • Bu konu ikide bir gündeme getirilip Yazıcıoğlu'nun acılı yakınları ve sevenleri kasten kışkırtılmaya çalışılıyor. 1.O bölgede o saatlerde askeri uçak her zaman var. 2.Helikopterin uçtuğu irtifayı görebilecek radar mı var ki hem de dağlar arasında, "radar ekranı karartmak" gibi komik iddialarla ortalık bulandırılıyor! Denetleme kurulu raporu hayali iddialarla dolu bir dedektiflik romanına benziyor.
  • Bu kazayı abuk sabuk paranoyalarla bu kadar temcit pilavı gibi didikleyip durmaktan kim ne medet umuyor anlamış değilim. Yahu bir hava taşıtının kazaya uğradığı dakikalarda yakınlarında başka bir hava taşıtının uçuş halinde olmasından daha doğal ne olabilir? Bir yığın hava üssü var oraya yakın yerlerde ve sürekli eğitim uçuşu yapılmakta. Kazaya dair böyle salakça ve anormalce bir şüphe olabilir mi? Ne yapmış savaş uçakları, füze mi atmış helikoptere, makinalı tüfek ateşi mi açmış? Otopsiler yapılmış, helikopter enkazı incelenmişken o helikopterin savaş uçağı taarruzu sonucu düşürüldüğünün farkına şimdi mi varılmış? Uçak taarruzuyla düşürülen helikopterin enkazı öyle mi olur?Bunun adı anormallik başka bir şey değil. Kimse kusura bakamasın.
  • Bir milyon komplo teorisi üretebilirim...Ancak bu helikopterin kötü hava koşulları ve pilotaj hatası ile düştüğü gerçeğini ortadan kaldırmaz...
  • Helikopter pilotunun ses kayıtı var vardı. Haber programlarında gösterilmişti. Hiçte öyle düşürüldük filan da demiyordu vefat eden pilot. Düşürülseler anlardı heralde değil mi? Bırakın artık TSK ile uğraşmayı.
  • işte her işte olduğu gibi bu iştede yine bilet ergenokona kesildi nasıl bir iştir bu iş allah aşkına bırı bana açıklayabılırmı yargıda ergenokan,polıste ergenekon,askerde ergenekon,devletın mıtınde ergenekon,osymde ergenekon,saglıkta ergenekon,futbolda ergenekon,fenerbahçede ergenekon,basında ergenokon,havacılıkta ergenekon hukumet ve yandaş medya ve kımselerı tutturmuslar bır ergenokon lafı mılletın agzına ama ortada ıdda çok belge çok nasıl bır anlayıştır bu anlayış hiç mi sızın allah korkunuz vicdanınız yok eger olsaydı zaten bır ıdda ettıysenız belgelerını orya cıkarırdınzı ve kımsede bırsey dıyemezdı adamlar 3 yıldan berı ıcerde yatıyor daha belgelerı toplamadık dıyor o zman nedne yatırıyorsun 3 yıldan berı senın ısın ne o zaman
  • gps sinyallerini karıştırmış olabilirler ama bizim askerimiz yapmaz, israilin parmağı vardır
  • Radarlar karartılmış tepelerindeki 3 askeri uçak helikopteri vrumuş, ergenekon yapmış.
  • Ne demek isteniyor? Radar kararmasa ne farkeder. Üç değil otuz uçak tam üzerinde olsa ne yazar.
  • ne olduğunu tam olarak anlayamadım fakat kazanın veya en azından kaza sonrasının karanlık olduğu anlaşılıyor.
  • kesin arıza verdır radarlarda, boyle tesadufler zaten hep bu iktidar doneminde ortaya çıkar. takdir-i ilahi der geçeriz sonra!!!
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda yer alan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü zaman diliminde bölgede askerî uçaklar olduğu iddiasını güçlendiren yeni bilgiler ortaya çıktı. Genelkurmay'ın resmî yazısına göre, kaza bölgesine 28,5 km mesafede üç savaş uçağı bulunduğu kesinleşti. Askerî radarlar ise kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandı. Bölgedeki bütün radarlar kısa süreli karardığı için 15.03.02 ile 15.07.40 arasında görüntü alamadı.
 
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter 25 Mart 2009'da düşmüştü. 6 kişiye mezar olan helikopter kazasıyla ilgili çok şey yazıldı çizildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) yaptığı araştırmalar, helikopterin bir savaş uçağı tarafından savrulmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Soruşturma daha sonra Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na geçti. Edinilen bilgilere göre, kazayla ilgili soruşturmanın seyrini değiştirecek yeni bulgular ortaya çıktı. Genelkur may Başkanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, kazanın yaşandığı gün saat 15.03.02 ile 15.07.40 arası dijital radar görüntü kayıtlarının, doğu bölgesindeki tüm radarlarda meydana gelen kısa süreli bir arıza nedeniyle alınamadığını aktardı. DDK'nın daha önce yaptığı tespitlere göre helikopter tam da bu zaman aralığında düştü. Yani helikopterin düştüğü anda etrafından bir savaş uçağının geçip geçmediğini gösterecek radar kayıtları yok. Çünkü radarlar o anda 4 dakika 47 saniye boyunca bozulmuş.
 
Genelkurmay'ın açıklamasındaki bir diğer çarpıcı bilgi ise, kaza mahallindeki savaş uçaklarının hareketliliğiyle ilgili. DDK daha önce yaptığı tespitlerde, helikopterin düşmesinden birkaç dakika önce saat 14.58.57'de bir jetin, sivil radarda gözüktüğünü ve daha sonra kaybolduğunu ortaya koymuştu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise yaptığı açıklamada, kaza bölgesinin 74 km çevresinde herhangi bir savaş uçağı bulunmadığını açıklamıştı. Fakat Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği bilgiler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın açıklamasını doğrulamıyor. Genelkurmay'ın gönderdiği yazıda üç savaş uçağının 14.59.47'de kaza mahallinin 28.5 km güneydoğusundan 7 bin 528 metre yükseklikten geçtiği belirtiliyor.
 
Bu noktadan sonra olayın aydınlatılması için, askerî radar görüntülerinin incelenmesi ve üzerlerinde sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığının anlaşılması gerekiyor. Ayrıca kaza bölgesinin 28,5 km yakınında görünen jetlerin güzergahlarının hesaplanması ve Genelkurmay radarlarında tam da kazanın olduğu anda meydana gelen teknik arızanın sebebinin açığa kavuşturulması büyük önem taşıyor.

SAVAŞ UÇAKLARININ KAYITLARI SİLİNMİŞ
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği bilgilerde ilginç bir durum daha göze çarpıyor. Savaş uçaklarının tuttuğu kayıtlar silinmiş. Konuyla ilgili ifadeler şöyle: "Anılan üslerdeki tüm FD16 ile bazı F4 uçaklarında kayıt sistemleri mevcut olup bu sistemlerin kayıt süreleri 30 dakika ile 10 saat arasında değişmektedir. Yapılan kayıtların saklanması uçuştan hemen sonra talep edilmediği takdirde, müteakip uçuştaki bilgiler aynı kasete kaydedilmektedir. Bu nedenle söz konusu tarihteki uçuşlara ait kayıt bulunmamaktadır. Diğer taraftan bu kayıtlar olsa dahi, uçağın uçtuğu rotanın bu kayıtlardan yararlanılarak harita üzerine aktarılması mümkün değildir."
 
Öte yandan Genelkurmay'ın verdiği bilgilerin ardından DDK da yeni bir durum değerlendirmesi yaparak s savcılığa gönderdi. DDK'nın Genelkurmay Başkanlığı tarafından kendilerine gönderilen bulgularla yeni ortaya çıkan bilgilerin farklı olduğu ve söz konusu kuşkulu konuların yeniden araştırılması yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor.

Bugün
BİR ŞOK DAHA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konu ikide bir gündeme getirilip Yazıcıoğlu'nun acılı yakınları ve sevenleri kasten kışkırtılmaya çalışılıyor. 1.O bölgede o saatlerde askeri uçak her zaman var. 2.Helikopterin uçtuğu irtifayı görebilecek radar mı var ki hem de dağlar arasında, "radar ekranı karartmak" gibi komik iddialarla ortalık bulandırılıyor! Denetleme kurulu raporu hayali iddialarla dolu bir dedektiflik romanına benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kazayı abuk sabuk paranoyalarla bu kadar temcit pilavı gibi didikleyip durmaktan kim ne medet umuyor anlamış değilim. Yahu bir hava taşıtının kazaya uğradığı dakikalarda yakınlarında başka bir hava taşıtının uçuş halinde olmasından daha doğal ne olabilir? Bir yığın hava üssü var oraya yakın yerlerde ve sürekli eğitim uçuşu yapılmakta. Kazaya dair böyle salakça ve anormalce bir şüphe olabilir mi? Ne yapmış savaş uçakları, füze mi atmış helikoptere, makinalı tüfek ateşi mi açmış? Otopsiler yapılmış, helikopter enkazı incelenmişken o helikopterin savaş uçağı taarruzu sonucu düşürüldüğünün farkına şimdi mi varılmış? Uçak taarruzuyla düşürülen helikopterin enkazı öyle mi olur?Bunun adı anormallik başka bir şey değil. Kimse kusura bakamasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir milyon komplo teorisi üretebilirim...Ancak bu helikopterin kötü hava koşulları ve pilotaj hatası ile düştüğü gerçeğini ortadan kaldırmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helikopter pilotunun ses kayıtı var vardı. Haber programlarında gösterilmişti. Hiçte öyle düşürüldük filan da demiyordu vefat eden pilot. Düşürülseler anlardı heralde değil mi? Bırakın artık TSK ile uğraşmayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işte her işte olduğu gibi bu iştede yine bilet ergenokona kesildi nasıl bir iştir bu iş allah aşkına bırı bana açıklayabılırmı yargıda ergenokan,polıste ergenekon,askerde ergenekon,devletın mıtınde ergenekon,osymde ergenekon,saglıkta ergenekon,futbolda ergenekon,fenerbahçede ergenekon,basında ergenokon,havacılıkta ergenekon hukumet ve yandaş medya ve kımselerı tutturmuslar bır ergenokon lafı mılletın agzına ama ortada ıdda çok belge çok nasıl bır anlayıştır bu anlayış hiç mi sızın allah korkunuz vicdanınız yok eger olsaydı zaten bır ıdda ettıysenız belgelerını orya cıkarırdınzı ve kımsede bırsey dıyemezdı adamlar 3 yıldan berı ıcerde yatıyor daha belgelerı toplamadık dıyor o zman nedne yatırıyorsun 3 yıldan berı senın ısın ne o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gps sinyallerini karıştırmış olabilirler ama bizim askerimiz yapmaz, israilin parmağı vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Radarlar karartılmış tepelerindeki 3 askeri uçak helikopteri vrumuş, ergenekon yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne demek isteniyor? Radar kararmasa ne farkeder. Üç değil otuz uçak tam üzerinde olsa ne yazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne olduğunu tam olarak anlayamadım fakat kazanın veya en azından kaza sonrasının karanlık olduğu anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kesin arıza verdır radarlarda, boyle tesadufler zaten hep bu iktidar doneminde ortaya çıkar. takdir-i ilahi der geçeriz sonra!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000