03 Mayıs 2010, Pazartesi 08:55:30

BAŞARILI KADIN PİLOT

Eskişehir’de geçen hafta Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da katıldığı Anadolu Kartalları Tatbikatı’nda tüm hedefleri tam 12’den vuran Üsteğmen Emel Bengöz tüm dikkatleri üzerine çekti.
  • Biz bütün pilotlarımızı canı gönülden kutluyoruz, bay veya bayan olarak ne yapıp ne yapamayacaklarını değil, ya da insanların akıllarını cinsiyetiyle kıyaslayarak bir sonuca varmıyoruz, lütfen.
  • Birileri bu bayan pilotun bu başarısını hazmedemedi sanaırım. 'Önünde birinci var diyor, çok değerli pilotların hakkını yememek gerek diyor' bir yorumcu. Bir Türk kadınının bu başarısını gurur ve onurla benimsemliyiz ve de ön plana almalıyız. Kadınları da tanrı yaratmadı mı? Onların beyinleri erkeklerinkinden daha mı az çalışıyor? Erkeklerin yapabileceği birçok şeyi kadınlar da yapabilir, bir çok konuda belki daha da iyi.
  • bir şehire bir alışverişmerkezi yapılır halk der ki bu alışveriş merkezi dünya da 3.müş yada bir köprü yapılır bu köprü dünyada ya birinci yada ilk beştedir Türkiyede ne uçak üretiriz ne araba sadece montaj oda neler ugruna? memlekette satmadık birşey bırakılmadı yabancıların aldıgı topraklarımızda artık lokantalarında Türkler giremez yazıyor kimse kılını kıpırdatmıyor ama atarken ögünürken mangalda kül bırakmıyoruz ögünmekte dünya birincisiyiz herhalde
  • Bu meslekte bayan oluşuyla dikkat çekmesi ve göze çarpması ön planda olabilir. Ama adını saymakla bitremeyeceğimiz hava kuvvetleri bünyesinde çok değerli pilotlarımız var. Onların da hakkını yememek lazım. Yazıda 252 arkadaşını geride bırakarak eğitimi 2. likle bitirdiği söyleniyor, bu şeklide değerlendirme yapılırsa unutulmamalı ki onun da önünde bir birinci var, esasen bu konulara da girmeye gerek yok. Hava kuvvetlerinde görev yapan tüm pilotlarımıza saygı ve selamlar.
  • Hava Kuvvetleri komutanliğinda bir tek bu bayan pilotumuz var acaba? Diğerli başarısız mı? Nedir bu kaç gündür başarılı başarılı ortalığı ayağa kaldırdınız? Hava Kuvvetlerinde görev yapan bütün pilotlar başarılıdır! Sadece bu bayan değil!

2005’te Hava Harp Okulu’ndan 252 arkadaşını geride bırakarak ikincilikle mezun olan Üsteğmen Bengöz, sıkı eğitimin ardından düşmana korku salan bir savaş pilotu oldu. Genç ve güzel savaş pilotu, başarısının arkasındaki sırrı mezuniyetinin hemen ardından gazetecilerle paylaşmıştı.

Pilot olmaya ortaokulda karar verdiğini söyleyen Üsteğmen Emel, o günlerde günlüğüne şu notu düşmüş: "Önce şu liseyi bitireceğim, sonra Hava Harp Okulu’na girip pilot olacağım.’Onu bu kararı almaya yönlendiren, ders kitabında dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’le tanışması olmuş. Başarılı pilot diplomasanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almış. Ardından İzmir Çiğli’de Uçuş Eğitim Merkezi’nde uçuş eğitimi alan Bengöz, ilk hedefi olan jet pilotlu olmayı da başarmış. Üsteğmen Emel, yeni mezun olduğunda düşmana şöyle meydan okumuştu: “Benim katılacağım bir harekat birileri için mutlaka kötü olacaktır ama biliyorum ki kendi ülkem için iyi olacak."

(Vatan)

BAŞARILI KADIN PİLOT

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Biz bütün pilotlarımızı canı gönülden kutluyoruz, bay veya bayan olarak ne yapıp ne yapamayacaklarını değil, ya da insanların akıllarını cinsiyetiyle kıyaslayarak bir sonuca varmıyoruz, lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birileri bu bayan pilotun bu başarısını hazmedemedi sanaırım. 'Önünde birinci var diyor, çok değerli pilotların hakkını yememek gerek diyor' bir yorumcu. Bir Türk kadınının bu başarısını gurur ve onurla benimsemliyiz ve de ön plana almalıyız. Kadınları da tanrı yaratmadı mı? Onların beyinleri erkeklerinkinden daha mı az çalışıyor? Erkeklerin yapabileceği birçok şeyi kadınlar da yapabilir, bir çok konuda belki daha da iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir şehire bir alışverişmerkezi yapılır halk der ki bu alışveriş merkezi dünya da 3.müş yada bir köprü yapılır bu köprü dünyada ya birinci yada ilk beştedir Türkiyede ne uçak üretiriz ne araba sadece montaj oda neler ugruna? memlekette satmadık birşey bırakılmadı yabancıların aldıgı topraklarımızda artık lokantalarında Türkler giremez yazıyor kimse kılını kıpırdatmıyor ama atarken ögünürken mangalda kül bırakmıyoruz ögünmekte dünya birincisiyiz herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu meslekte bayan oluşuyla dikkat çekmesi ve göze çarpması ön planda olabilir. Ama adını saymakla bitremeyeceğimiz hava kuvvetleri bünyesinde çok değerli pilotlarımız var. Onların da hakkını yememek lazım. Yazıda 252 arkadaşını geride bırakarak eğitimi 2. likle bitirdiği söyleniyor, bu şeklide değerlendirme yapılırsa unutulmamalı ki onun da önünde bir birinci var, esasen bu konulara da girmeye gerek yok. Hava kuvvetlerinde görev yapan tüm pilotlarımıza saygı ve selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava Kuvvetleri komutanliğinda bir tek bu bayan pilotumuz var acaba? Diğerli başarısız mı? Nedir bu kaç gündür başarılı başarılı ortalığı ayağa kaldırdınız? Hava Kuvvetlerinde görev yapan bütün pilotlar başarılıdır! Sadece bu bayan değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000