26 Mart 2009, Perşembe 16:11:39

Bakan Yıldırım açıklama yaptı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde olduğu helikopterin düşmesinin ardından geçen süredeki arama kurtarma çalışmalarında teknik yetersizlikler olduğu iddialarına Gümüşhane'den cevap verdi.
  • uçuşs elverişlilik sertifikası bir senelik verilir.ancak daha sonra uçakta bir eksiklik olurda denetleme yapılmazsa bu uçuşa elverişlilik devam ediyor olmaz ve o uçmaması gereken uçak uçmaya devam eder. ver sertifikayı sonrada unut, arada sırada denetleme yapma.işte sonuç.
  • Sevgili arkadaşım pilot havacı olduğunu zannetmiyorum.Havacı olsaydın böyle bir helikopterin Tek Pilota sertifiyeli olduğunu bilirdin.Yinede bilmiyorsan şimdi öğrenmiş oldun.Şu anda çoğu Helikopterler ve 5700 Kğ. altında olan Jet ve Turboprop Uçaklar Tek Pilota sertifiyelidir.Ancak emniyet mülahazasıyla bilhassa IFR uçuşlarda çift pilot görevlendirilir.Saygilar.
  • Düşen Helikopterde Koordinatları 112 Hızır Acil'e verebilecek "tek kişi" pilot'tur.Malesef pilot konuşabilecek halde olsaydı ve 112 hızır acil yetkilisi ihlas muhabirine sorduğu sorulardan önce cep telefonunun şarjı bitmeden pilot sağ ve konuşabilecek halde olsaydı kaza yeri koordinatlarını 112'ye kesinlikle verirdi.
  • Her toplum layık olduğu biçimde yönetilir.Ne demişler, böyle başa böyle tarak. Her işimiz böyle gudubet mi olmalı? Aziz Nesin haklıymış.
  • herkes birşeyler söylüyor ama sivil havacılık ner yapıyor. ne kadar uzman elemanı var ki denetleme yapabilsin. SİVİL HAVACILIK TAŞ DEVRİNDE Mİ HALA!!!!
  • takip konusunda hükümetin en son teknolojiyi kullanarak sanal anti devrim engellemesi bir masal ise bu da kaf dağının ardındaki gerçek. bul bakalım son nefesini vermeden kurbanları. birleşik amerika koloni başkanlığına duyurulur. ve yandaş medya hödükleri de kulaklarınız delik değil miydi TARAF olarak ZAMAN sız mı yaklandınız.
  • merak ettim helikopter tek pilotlu mu iki pilotluysa ikinci pilot olması gerekmezmi????? kural gereği tek pilotla uçabiliyor mu.......
  • Demekki neymişşşş demeyeceksin eger havacılıkdan anlıyorsan ELT cihazının nasıl calıştıgını bilmen lazım.neden hiçbir (SHGM) yetkilisinin bir acıklaması yok sagdan soldan uydurma bilgilerle sn.bakanı bile yanıltıyorlar eger helikopter sert bir şekilde düşmediyse iha muhabirinin ayagı nasıl kırıldı eger ELT cihazı olsaydı o şiddetdeki bir çarpmada hemen devreye girer ve COSPAS SARSAT uydularından sinyal alınır ve yeri hemen tespit edilirdi.
  • ergenekon telekulak quantanamo işlerinde abd-cia-mossad-mit ile yapılan işlerin limiti yok ama vatandaşı bırakın bir parti başkanının bile izini bulamamak ancak koloni muz cumhuriyetinde olur. sonunda askere de tırpan attınız o da ne yapsın artık. şimdiye kadar çoktan " zaman taraf gibi yandaş gazetelerinde" kazada can çekişenleri görmemiz gerekmiyor muydu. ne yazık ASLINDA DÜŞEN BÜYÜK BİRLİĞİMİZ.
  • Çok haklısınızz tamamen katılıyorum yorumunuza.bİZDE BU LEŞ KARGALARI VARKENNN SUKUT EDENİ BULAMAZSINIZ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, partisinin mitingi için geldiği Gümüşhane'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz gibi 25 Mart yani dün mahalli saatler 14.35'te Çağlayanceviz ilçesinden kalkan helikopter Kayseri'ye gitmek üzere havalandıktan sonra mahalli saatle 13:55 Göksun ilçesi civarında dağlık arazide kaybolmuştur. Olayın meydana gelmesinden hemen sonra helikopterin bulunduğu bölgeden alınan sinyaller değerlendirilerek Sivil Savunma ekipleri, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı ekipler, Kahramanmaraş Valiliği ve AKUT'a bağlı ekipler aramalara başlamışlar, bilahare iki adet gece görüş donanımlı helikopter ve bir uçak da aramalara katılmıştır. Ancak gece hava görüş şartlarının çok ağırlaşması, bulut tabakalarının kalınlaşması üzerine gece 22.30 civarında havadan arama çalışmalarına ara verilmiş, kara çalışmaları sabahın erken saatlerine kadar devam etmiştir. Hala da devam etmektedir. 30 kilometrelik bir daire düşünün o alan içerisinde arama çalışmaları üç bine yakın arama kurtarma ekibi ile sürdürülmektedir" dedi.

Genel olarak helikopterlerde genellikle hatalı bir iniş yaptığında veya düştüğünde faaliyete geçen ELT denilen yer gösterge sinyal cihazı bulunduğunu belirten Yıldırım, konuşmasında şunları ifade etti:

"Ancak bu olayda ELT dediğimiz cihaz sinyal göndermemiştir. Bunun nedenini henüz bilmiyoruz. Bunun birkaç nedeni olabilir. Bir tanesi bu düşüşün aynı otomobillerdeki hava yastığı şiddetli çarpma ile birlikte faaliyetle geçer. Karla kaplı bir zemin olması, düşüş şeklinin belki bu cihazı faaliyete geçirecek şiddette olmaması dolayısı ile sinyal göndermemiş olabilir. Bunun gerçek nedeni helikopter bulunduktan sonra kaza araştırma heyeti tarafından ortaya çıkarılacaktır. Şunu söylemek istiyorum; helikopterin gerek uçuşa elverişlilik, gerekse ruhsatı ve teknik donanımı bakımından tamamen kurallara uygun, bütün cihazları mevcuttur. Ruhsatı 2011 Mart ayına kadar geçerlidir.

Uçuşa elverişlilik belgesi de 2009 Haziran'a kadar geçerlidir. Gerekli tüm kontrolleri de süresi içerisinde yapılmıştır. Yani herhangi bir teknik eksikliği, uçuşa elverişli olmayan bir durumu söz konusu değildir. O nedenle teknik yetersizlik diye bir husus mevcut değildir. Bunu kamuoyunun bilgilendirilmesi bakımından not etmekte yararlı buluyorum. İkinci bir konu, sinyal veren cihaz çalışmadığı için nasıl bulacaksınız yerini?

O bölgede bulunan cep telefonu baz istasyonlarındaki bütün sinyaller ki onlar 30 kilometrelik bir alanı kapsıyor. O alanın tamamı taranıyor. Hatta gerek helikopter içerisindeki pilotun cep telefonundan gelen sinyaller, gerekse yaralı muhabirin cep telefonundan gelen sinyaller dışındaki bütün sinyaller susturularak onların sadece faal olduğu bir alan tanımlaması yapılmış ve bu alanda çalışmalar sürdürülmektedir.

Oradaki hava koşulları ve oranın coğrafyası dikkate alındığında bu alanda arama kurtarma çalışmalarının ne kadar zor olacağını herhalde kamuoyu taktir edecektir. Devlet bütün imkanları ile oradadır. Hatta bunun dışında vatandaşlarımız, BBP'nin ve Sayın Yazıcıoğlu'nu seven bütün insanlar da oraya akın etmiş ve gönüllü olarak bu kurtarmalara katılmıştır. Böylesine ülkemizde siyasi hayatı boyunca ülkenin birliğini, beraberliğini, insanlarımızın kardeşliğini en büyük düstur etmiş, çizgisini hiç değiştirmemiş, tertemiz bir siyasi geçmişi olan böyle bir değerli insana ümit ederiz ki hala sağ olarak ulaşabilelim. Bu gayretle ekiplerimiz gece demeden, gündüz demeden her türlü zor tabiat şartlarına rağmen mücadele etmektedir. Hal böyle iken bu olayda yine bir başka eksiklik aramanın, bir ihmal aramanın doğrusu anlaşılabilir bir yanı da yoktur. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde takınması yerinde olur."

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler konusun da bilgi veren Bakan Yıldırım, "Arama kurtarma çalışmalarımız İçişleri Bakanımız Beşir Atalay'ın başkanlığında, il valileri, jandarma alay komutanları, sivil savunma ekipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının ekipleri, uzman ekipleri, sivil toplum örgütü akut ve gönüllü vatandaşlar tarafından yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımız da bölgeye intikal etmek üzere İstanbul'dan ayrılmıştır. Yapılması gereken her şey yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım açıklama yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
uçuşs elverişlilik sertifikası bir senelik verilir.ancak daha sonra uçakta bir eksiklik olurda denetleme yapılmazsa bu uçuşa elverişlilik devam ediyor olmaz ve o uçmaması gereken uçak uçmaya devam eder. ver sertifikayı sonrada unut, arada sırada denetleme yapma.işte sonuç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili arkadaşım pilot havacı olduğunu zannetmiyorum.Havacı olsaydın böyle bir helikopterin Tek Pilota sertifiyeli olduğunu bilirdin.Yinede bilmiyorsan şimdi öğrenmiş oldun.Şu anda çoğu Helikopterler ve 5700 Kğ. altında olan Jet ve Turboprop Uçaklar Tek Pilota sertifiyelidir.Ancak emniyet mülahazasıyla bilhassa IFR uçuşlarda çift pilot görevlendirilir.Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Düşen Helikopterde Koordinatları 112 Hızır Acil'e verebilecek "tek kişi" pilot'tur.Malesef pilot konuşabilecek halde olsaydı ve 112 hızır acil yetkilisi ihlas muhabirine sorduğu sorulardan önce cep telefonunun şarjı bitmeden pilot sağ ve konuşabilecek halde olsaydı kaza yeri koordinatlarını 112'ye kesinlikle verirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her toplum layık olduğu biçimde yönetilir.Ne demişler, böyle başa böyle tarak. Her işimiz böyle gudubet mi olmalı? Aziz Nesin haklıymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herkes birşeyler söylüyor ama sivil havacılık ner yapıyor. ne kadar uzman elemanı var ki denetleme yapabilsin. SİVİL HAVACILIK TAŞ DEVRİNDE Mİ HALA!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
takip konusunda hükümetin en son teknolojiyi kullanarak sanal anti devrim engellemesi bir masal ise bu da kaf dağının ardındaki gerçek. bul bakalım son nefesini vermeden kurbanları. birleşik amerika koloni başkanlığına duyurulur. ve yandaş medya hödükleri de kulaklarınız delik değil miydi TARAF olarak ZAMAN sız mı yaklandınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merak ettim helikopter tek pilotlu mu iki pilotluysa ikinci pilot olması gerekmezmi????? kural gereği tek pilotla uçabiliyor mu.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Demekki neymişşşş demeyeceksin eger havacılıkdan anlıyorsan ELT cihazının nasıl calıştıgını bilmen lazım.neden hiçbir (SHGM) yetkilisinin bir acıklaması yok sagdan soldan uydurma bilgilerle sn.bakanı bile yanıltıyorlar eger helikopter sert bir şekilde düşmediyse iha muhabirinin ayagı nasıl kırıldı eger ELT cihazı olsaydı o şiddetdeki bir çarpmada hemen devreye girer ve COSPAS SARSAT uydularından sinyal alınır ve yeri hemen tespit edilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ergenekon telekulak quantanamo işlerinde abd-cia-mossad-mit ile yapılan işlerin limiti yok ama vatandaşı bırakın bir parti başkanının bile izini bulamamak ancak koloni muz cumhuriyetinde olur. sonunda askere de tırpan attınız o da ne yapsın artık. şimdiye kadar çoktan " zaman taraf gibi yandaş gazetelerinde" kazada can çekişenleri görmemiz gerekmiyor muydu. ne yazık ASLINDA DÜŞEN BÜYÜK BİRLİĞİMİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok haklısınızz tamamen katılıyorum yorumunuza.bİZDE BU LEŞ KARGALARI VARKENNN SUKUT EDENİ BULAMAZSINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000