11 Ocak 2011, Salı 13:09:32

BAKAN ATALAY, HELİKOPTER KAZASI İÇİN NE DEDİ?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eğitim uçuşu yapan helikopterin düşmesi ile ilgili olarak, Genelkurmay Başkanlığı denetiminde çok yönlü çalışmaların sürdüğünü belirterek, şu anda sis nedeniyle kazanın gerçekleştiğine yönelik yorumun ağırlıkta olduğunu söyledi.
  • sayın bakan sis helikopteri düşürmez..helikopteri insan hatası düşürür...birde teknik sorunlardan dolayı düşerki bunun ihtimali çok azdır...genelliklede teknik arızadan dolayı düştü denilerek olayın üzeri kapatılır
  • Bu beyefendi bu konuda hiç olmazsa konuşmasa olmaz mı?

Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki bir programdan çıkışında gazetecilerin, Kara Havacılık Okul Komutanlığı'na ait eğitim uçuşu yapan helikopterin düşmesi sonucu 5 subayın şehit olduğu kazayla ilgili sorularını yanıtladı. Atalay, olayla ilgili çalışmanın sürdüğünü belirterek, "Dünkü helikopter kazasında 5 subayımızı kaybettik. Allah rahmet etsin. Bugün de birinin cenazesi Ankara'dan kaldırılacak. Eğitim helikopteri bu biliyorsunuz. Ama teknik böyle kazalarda hemen çabucak olmuyor. Özellikle bu uçak, helikopter kazalarında teknik çalışmaları sürdürüyorlar. Çok yönlü o çalışmalar, Genelkurmay Başkanlığımızın denetiminde sürüyor. Sebebiyle, gerekçesiyle ilgili şu anda size bir şey söylemem mümkün değil. Ama hepimizin üzüntümüzdür" dedi.

Enkaza geç ulaşıldığına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine ise Bakan Atalay, "Doğrusu o süreci herkes biliyor. Dün kayıptan sonra olanca çabalar sarf edildi. Zaten jandarma bölgesidir, en yoğun şekilde çalışıldı. Yani o konuda doğrusu tam dakika dakika şu anda veremiyorum ben o şeyi. Ama neticede herhalde Genelkurmay Başkanlığımız onun zamanlamasını da verir" şeklinde konuştu.

Pilotun son sözlerinin 'Bulut içi oldum' şeklinde olduğunun hatırlatılarak sisin kazaya neden olup olmadığına ilişkin bir soruya ise Atalay, "Muhtemelen sis gibi yorumlar var. Ama neticede onun incelenmesi gerekiyor. Yani erken bir şey söylememek lazım. Genelde ben de bu sabah konuştuğumda sis yorumu yoğunlukta olan yorum şu anda. Ama o teknik şeyler çıkmadan da acele etmemek lazım" diye konuştu.
 

BAKAN ATALAY, HELİKOPTER KAZASI İÇİN NE DEDİ?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
sayın bakan sis helikopteri düşürmez..helikopteri insan hatası düşürür...birde teknik sorunlardan dolayı düşerki bunun ihtimali çok azdır...genelliklede teknik arızadan dolayı düştü denilerek olayın üzeri kapatılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu beyefendi bu konuda hiç olmazsa konuşmasa olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000