25 Haziran 2012, Pazartesi 23:30:50

ARINÇ: "KAMUOYU MÜSTERİH OLSUN"

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Türk uçağının düşürülmesi konusunda,"Türkiye bu konuda hiç bir şeyi eksik bırakmayacaktır. Kamuoyu müsterih olsun" dedi.
  • ihlal filan yok. iki dakikalık yanlış rota ihlal değildir. kaldıki ihlalden uçak düşürülmez. suriyeli dangalaklar ihlal olduğunu düşünselerdi önce 121.5 ve 243.0 frekanslarından çağrı yaparlardı, sonra scramble uçaklarını kaldırır, o uçaklar "gerekirse" taciz atışı yapardı. enson füze atardı. niye dayak yiyen çocuğunu döven baba triplerine giriyosun. hiçbir yer ihlal edilmemiştir.
  • sende suriye kadar yürek bilek olsaydı hava sınırın 114 kere ihlal edilmezdi. sende zerre kadar yürek olsaydı aynı gece uçağını vuran füze rampasını yok ederdin. kafamızı çuval geçirttiniz. sivillerimizi israilli canavarlara katlettirdiniz. uçağımızı vurdurttunuz. ülkemi yönetiyorsunuz siz. acı badem ezmeleri. ortadoğuda bölgesel güçmüşüz. güldürmeyin dünyayı kendinize yaa. gidin artık bu ülkenin başından. yeter yeter yeter
  • Uçak ihlali iki kez yapmış. Birini uluslararası sulara çıkarken 3000 feetten, ve bu esnada suriyeliler ihlali bildiriyorlar, diğerinde de tekrar hemde radar vektörü talep ederek yine alçak irtifadan dönüşte yine alçalıp kat etmeye çalışılıyor. Bu esnada da yerden ateş açılıyor. Uçak isabet aldıktan sonra uluslararası sulara düşüyor. Doğru ise konvansiyonel uçaksavarla vurulduğu söyleniyor. Öyle ise 13 mil açıktaki hedef hangi namlulu silahla nasıl vurulabiliyor? Şimdi sormak lazım, madem savaşmak falan niyetin yok, türlü casusların türlü keşif uçuşlarının cirit attığı bir dönemde, niye uçağı oraya gönderirsin? Yunan sınırına, Kıbrıs Rum sınırına bilmem kaç kilometreden daha fazla yaklaşman yasak iken niye adamları kaşırsın? Üstelik senin radarın milimetrik takip yapıyorken gidişte ve dönüşte biraz daha kuzeye neden vektöre etmez uçağı? O uçağa verilen görev neydi? Eğer eğitim uçuşu yapıyorsa eğitim sahaları orası mı? ABD suriyenin yeni havasavunma radarının imkan kabiliyetini ölçtürdü
  • Sayin Arınç' uluslararası hukuktan bahsediyor :) Hayret bu AKP hukuğu biliyormuş Farketmez Türkiye vatandaşına... Suriye bir yasa cikartiverir bizim masum aslanlar gibi yetişmiş pilotlarımızı,yetimlerin öksüzlerin haklarının olduğu savaş ucaklarimizla denize gömerler. Tıpkı sizin bizi THY kapısına gömdüğünüz gibi!!! Siz de yeni hat acarsınız Suriye ye ölen öldüğü ile kalıyor bu ülkede...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanan Bakanlar Kurulu, yaklaşık 7 saat sürdü. Toplantıda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez de Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdi.

Bülent Arınç, Erdoğan'ın yarın grup toplantısında bütün Türkiye'ye ve dünyaya, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili görüş ve düşüncelerini ifade edeceğini bildirdi.

Suriye'nin, Türk uçağının Suriye ulusal hava sahası içinde vurulduğu yönünde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik çabalar sergilediğini vurgulayan Arınç, ''Suriye'nin Türk uçağının kimliğini belirleyemediği yönündeki iddiaları temelsizdir'' dedi.

Arınç, Suriyelilerin uçağı kasıtlı olarak uluslararası hava sahasında hedef aldıklarına hiç bir kuşku olmadığını belirtti.

Suriye'nin soğukkanlılıkla uluslararası hava sahasında tek başına seyreden, silahsız bir uçağı hedef alıp düşürdüğünü vurgulayan Arınç, "Bu hasımane eylem, tarafımızdan elbette gereken yapılacaktır. Uluslararası hukuk ve teamül Türkiye'nin yanındadır. Türkiye bu meşru sınırlar içinde gereken adımları atmakta tereddüt etmeyecektir'' dedi.

Türkiye'nin 4. madde kapsamında NATO'ya gerekli müracaatı yaptığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti: ''Hukuki meşruiyet içerisinde uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanacağımızın elbette bilinmesi gerekir. Bunun içerisine meşru müdafaa da girer. Bunun içerisine mukabele-i bilmisil de girer. Bunun içerisine uluslararası hukukun mütecaviz devlete yöneltebileceği bütün müeyyideler de girer. Türkiye bu konuda hiç bir şeyi eksik bırakmayacaktır. Kamuoyu müsterih olsun.''

Gündemde tezkere yok
Sınır ötesi operasyona imkan sağlayan bir tezkerenin Meclis'e sevk edilmesinin söz konusu olmadığını belirten Arınç, ''Şu anda böyle bir kararımız yok, buna ihtiyacımız da yok. İhtiyacımız olduğu anda da Meclis'e herhangi bir yetki için müracaat edebiliriz'' dedi.

Pilotlardan haber yok
Bülent Arınç, Suriye'nin düşürdüğü askeri uçağın pilotlarına ilişkin, ''Pilotlarımızın Suriye tarafının veya bir üçüncü ülkenin elinde bulunduğuna dair hiçbir bilgi doğru değildir. Keşke öyle olsaydı, hayatta olduklarını bilir ve bir şekilde kendilerine ulaşırdık'' diye konuştu.

Savaş çığırtkanlığı doğru değil
Bülent Arınç, savaş çığırtkanlığı yapmanın doğru olmadığını belirterek, ''Gereken her şey hukuk çerçevesinde mutlaka yapılacaktır. Kimseyle savaşmak niyetinde değiliz. Böyle bir iddiamız da yok'' dedi.

Yardım ekibine saldırıldı
Arınç, Suriye'nin askeri uçağı düşürmesinin ardından ilk kurtarma çalışmaları kapsamında en yakın üstlerden dört helikopterin, biri üzerinde helikopter bulunduran üç geminin olay mahaline gittiğini belirterek, ''Arkasından da bir Casa uçağı ve yine başka yardım ekipleri yola çıkmıştır. Maalesef Casa uçağımıza yerden atış yapılmıştır. Olayın duyulması üzerine Dışişleri Bakanlığımız, Genelkurmay Başkanlığımız Suriye yetkililerini aramış ve bu arayış üzerine de bu taciz derhal kesilmiştir'' dedi.

NATO'ya 5. maddeden davette bulunmadık
Bülten Arınç, NATO Konseyi'ni Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4'üncü maddesi kapsamında toplantıya davet ettiklerini, şimdilik 5. madde ile ilgili bir davette bulunmadıklarını bildirdi.

ARINÇ: "KAMUOYU MÜSTERİH OLSUN"

Yorumlar

ihlal yokmu yani ye ~ 12 yıl önce
ihlal filan yok. iki dakikalık yanlış rota ihlal değildir. kaldıki ihlalden uçak düşürülmez. suriyeli dangalaklar ihlal olduğunu düşünselerdi önce 121.5 ve 243.0 frekanslarından çağrı yaparlardı, sonra scramble uçaklarını kaldırır, o uçaklar "gerekirse" taciz atışı yapardı. enson füze atardı. niye dayak yiyen çocuğunu döven baba triplerine giriyosun. hiçbir yer ihlal edilmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
114 uçağı düşürmelri gerekirmiş ~ 12 yıl önce
sende suriye kadar yürek bilek olsaydı hava sınırın 114 kere ihlal edilmezdi. sende zerre kadar yürek olsaydı aynı gece uçağını vuran füze rampasını yok ederdin. kafamızı çuval geçirttiniz. sivillerimizi israilli canavarlara katlettirdiniz. uçağımızı vurdurttunuz. ülkemi yönetiyorsunuz siz. acı badem ezmeleri. ortadoğuda bölgesel güçmüşüz. güldürmeyin dünyayı kendinize yaa. gidin artık bu ülkenin başından. yeter yeter yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhlal yok mu yani? ~ 12 yıl önce
Uçak ihlali iki kez yapmış. Birini uluslararası sulara çıkarken 3000 feetten, ve bu esnada suriyeliler ihlali bildiriyorlar, diğerinde de tekrar hemde radar vektörü talep ederek yine alçak irtifadan dönüşte yine alçalıp kat etmeye çalışılıyor. Bu esnada da yerden ateş açılıyor. Uçak isabet aldıktan sonra uluslararası sulara düşüyor. Doğru ise konvansiyonel uçaksavarla vurulduğu söyleniyor. Öyle ise 13 mil açıktaki hedef hangi namlulu silahla nasıl vurulabiliyor? Şimdi sormak lazım, madem savaşmak falan niyetin yok, türlü casusların türlü keşif uçuşlarının cirit attığı bir dönemde, niye uçağı oraya gönderirsin? Yunan sınırına, Kıbrıs Rum sınırına bilmem kaç kilometreden daha fazla yaklaşman yasak iken niye adamları kaşırsın? Üstelik senin radarın milimetrik takip yapıyorken gidişte ve dönüşte biraz daha kuzeye neden vektöre etmez uçağı? O uçağa verilen görev neydi? Eğer eğitim uçuşu yapıyorsa eğitim sahaları orası mı? ABD suriyenin yeni havasavunma radarının imkan kabiliyetini ölçtürdü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senaryayo bak ~ 12 yıl önce
Sayin Arınç' uluslararası hukuktan bahsediyor :) Hayret bu AKP hukuğu biliyormuş Farketmez Türkiye vatandaşına... Suriye bir yasa cikartiverir bizim masum aslanlar gibi yetişmiş pilotlarımızı,yetimlerin öksüzlerin haklarının olduğu savaş ucaklarimizla denize gömerler. Tıpkı sizin bizi THY kapısına gömdüğünüz gibi!!! Siz de yeni hat acarsınız Suriye ye ölen öldüğü ile kalıyor bu ülkede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000