30 Nisan 2010, Cuma 10:13:32

Anadolu Kartalı Tatbikatı'na damgasını vurdu

Anadolu Kartalı Tatbikatı’na, F-4 pilotu üsteğmen Emel Bengöz damgasını vurdu...
  • Insan keske kendi yaptigimiz ucaklarla,kendi yapimimiz bombalari kullansalardi da daha da gururlansaydik diyor.Ulkedeki mantikla biraz zor ama kim bilir,belki bir gun olur.. (ben gormem, o kesin:-)
  • görünen uçak F4E 1-395 çok eskiden çekilmis bir resimdir ve 112 SEYTAN filoya aittir. Kôpek baligi agzinin üstünde biraz sagda kirmizi bir Seytan amblemi görülüyor. 15 Seneden beri uçak gövdesinde "1-395" gibi üs ve uçak kodu kaldirilmistir. Kuyruk numarasi da 1967 model oldugunu gösteriyor 67-0395. (43 yasinda) Iyi uçuslar.
  • Haber ilginç. Kadın üstegmen Emel .... Zaten Emel bayan adıdır. Bir de kadınlıgı vurgulamanıza gerek yok. Rahmetli Sabiha Gökçen dünyanın ilk bayan savaş pilotu idi. Alışın artık bunlara cinsiyeti vurgulamanıza gerek yok.
  • Bütün savaş pilotlarımız Allah'a emanet olsun, onlar bizim gözbebeğimiz. Hepsine kazasız belasız uçuşlar ve başarılar diliyorum.
  • ESKİŞEHİR 1. TAKTİK HAVA KUVVETİ KOMUTANLIGINDA ASKERLİK YAPMIŞ BİRİ OLARAK KAHRAMAN HAVA KUVVETLERİMİZİ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ ŞAHSINDA ORGENERAL HASAN AKSAY PAŞAYI TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.
  • TSK'yı, tatbikata katılan tüm ekibi ve pilot kardeşimizi canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
  • Hava Kuvvetlerini Canı gönülden kutluyorum bu vesile ile Tüm Askerlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Çünki; Cumhuriyetimizin Teminatı onlar.

10 ton bombanın geceyi cehennem ateşine çevirdiği Anadolu Kartalı Tatbikatı’na, TSK’nın “çelik yumruğu” Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın F-4 pilotu kadın üsteğmen Emel Bengöz damgasını vurdu. Tatbikatın gece atış bölümünde F-4 savaş uçağıyla sorti yapan Panter Filo’dan Bengöz, gökyüzünden yağdırdığı bombalarla hedeflerini tam isabet vurdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tatbikata katılan diğer pilotlarla birlikte Bengöz’ü de kutlayarak, ödüllendirdi.

Bengöz’ün de katıldığı tatbikatın gece atışı bölümü 3. Ana Jet Üs Komutanlığındaki Konya Atış Sahası’nda gerçekleşti. Gece atışı bölümünün ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve Kuvvet Komutanları 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Karargahı’na geldiler. Burada, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü tarafından atışların değerlendirmesi yapılarak, eğitimin başarıyla tamamlandığı belirtildi. Balyoz Darbe planı tartışmaları ile ilgili gündeme gelen Korgeneral Pulatsü’nün, adı ifade vermek için çağrılacak 25 muvazzaf subay listesinde yer almıştı.

“Büyük bir onur”

Tatbikatın ardından komutanlarının bir kez daha beğenisini toplayan Bengöz, TSK bünyesinde hizmet vermenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Uçmayı çok sevdiğini söyleyen Bengöz, yaptığı görevin sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiğini ifade etti.

10 ton bombanın kullanıldığı tatbikata katılan uçakların arasında 161’inci Yarasa Filo, 182’nci Atmaca Filo, 162’nci Zıpkın Filo, 132’nci Hançer Filo, 161’nci Kartal Filo, 191’nci Kobra Filo, 111’inci Panter Filo ve 133’üncü Pençe Filo'dan savaş uçaklarının da bulunması dikkat çekti. Tatbikata katılan uçakların toplam 40 sorti yaptığı ve 18 hakiki mühimmatı kullanıldığı belirtildi.

Tatbikatın ardından başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ı kutlayan ve Üsteğmen Bengöz’ün de aralarında bulunduğu pilotları ödüllendiren, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, şöyle konuştu:

“Silahlı Kuvvetlerin asli görevi caydırıcılıktır. Caydırıcılığı ise muharebeye her zaman hazır olduğunuzu göstererek, karşı tarafa gösterebilirsiniz. Savaşı en son isteyen askerlerdir. Bugün gece görüş imkan ve kabiliyeti açısından baktığımız zaman gerçekten Türk Silahlı Kuvvetleri bütün unsurlarıyla gece görüş imkan ve kabiliyetleri açısından, dünyanın en önde gelen ordularından bir tanesidir. TSK her zaman kendisine verilecek görevlere, her an hazır olmak zorundadır. Bunun hiçbir şekilde bir mazereti ve gerekçesi yoktur.”

(Vatan)

Anadolu Kartalı Tatbikatı'na damgasını vurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Insan keske kendi yaptigimiz ucaklarla,kendi yapimimiz bombalari kullansalardi da daha da gururlansaydik diyor.Ulkedeki mantikla biraz zor ama kim bilir,belki bir gun olur.. (ben gormem, o kesin:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
görünen uçak F4E 1-395 çok eskiden çekilmis bir resimdir ve 112 SEYTAN filoya aittir. Kôpek baligi agzinin üstünde biraz sagda kirmizi bir Seytan amblemi görülüyor. 15 Seneden beri uçak gövdesinde "1-395" gibi üs ve uçak kodu kaldirilmistir. Kuyruk numarasi da 1967 model oldugunu gösteriyor 67-0395. (43 yasinda) Iyi uçuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haber ilginç. Kadın üstegmen Emel .... Zaten Emel bayan adıdır. Bir de kadınlıgı vurgulamanıza gerek yok. Rahmetli Sabiha Gökçen dünyanın ilk bayan savaş pilotu idi. Alışın artık bunlara cinsiyeti vurgulamanıza gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bütün savaş pilotlarımız Allah'a emanet olsun, onlar bizim gözbebeğimiz. Hepsine kazasız belasız uçuşlar ve başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ESKİŞEHİR 1. TAKTİK HAVA KUVVETİ KOMUTANLIGINDA ASKERLİK YAPMIŞ BİRİ OLARAK KAHRAMAN HAVA KUVVETLERİMİZİ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ ŞAHSINDA ORGENERAL HASAN AKSAY PAŞAYI TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TSK'yı, tatbikata katılan tüm ekibi ve pilot kardeşimizi canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava Kuvvetlerini Canı gönülden kutluyorum bu vesile ile Tüm Askerlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Çünki; Cumhuriyetimizin Teminatı onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000