13 Nisan 2010, Salı 08:30:43

97 kişiyi "VIP Sendromu" mu öldürdü?

97 kişinin öldüğü faciaya yoğun sise rağmen Kaczynski'nin uçağın pilotuna iniş emri vermesinin neden olduğu ileri sürüldü. Rus uzman Viktor Timoşkin bu olayı "VIP Sendromu" olarak tanımladı...
  • Cumhurbaskani inis emri verse dahi kaptan pilot inis icin kosullar uygun degilse inis yapmaz. Bu havacilikta temel bir kaidedir.
  • Bu soylentiler dogrumu bilmiyorum ama dogruysa mantigini anlamiyorum.Bir ucagin sorumlusu kaptan pilotudur,isteyen kisi cumhurbaskani bile olsa kurallara aykiri ise isteneni uygulamasi lazim. Sonucta cumhurbaskani bile istese dogru karari vermesi gereken kisi kaptandir. Goremedigi bir piste 4 defa yaklasma yapmanin hicbir mantigi, aciklamasi yoktur. Bile bile intihar olmus gibi...
  • Pilot kendini niye tehlikeye atsınki, bu iş zorlamayla olmuştur......

KACZYNSKİ ISRAR ETMİŞ

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski (61) ile aralarında Genelkurmay Başkanı’nın da bulunduğu 22 üst düzey devlet yöneticisini taşıyan resmi uçak geçen cumartesi Rusya’da düşmüştü. Ormanlık alana çakılan uçaktaki 9’u mürettebat 97 kişi ölmüştü.

Faciaya, Rus kontrol kulesinin uyarısına rağmen Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin pilota Smolensk Havaalanı’na iniş emri vermesinin neden olduğu ileri sürülmüştü.

Devlet Başkanı Kaczynski’nin sise rağmen uçağı indirme ısrarına havacılık literatüründe “VIP sendromu” adı veriliyor.

 'PİLOTU DİNLEMEDİ'

İngilizce’de ‘Çok Önemli Kişi’ teriminin (Very Important Person) kısaltması olan VIP, güçlü kişileri tanımlamak için kullanılan bir tabir.

Rus uzman Viktor Timoşkin, “Kazanın bir VIP yolcu sendromu sonucu meydana geldiği gayet açık” diyerek şöyle konuştu: “Hava kontrol kulesi, pilota uçağı Moskova ya da Minsk’e indirmesini söyledi. Pilotun bu bilgiyi Kaczynski’ye ilettiğinden eminim. Ancak pilot, Devlet Başkanı’ndan uçağı Smolensk Havaalanı’na indirmesi için emir aldı. Burada Kaczynski'nin kararı hatalı olabilir” dedi.

97 kişiyi "VIP Sendromu" mu öldürdü?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Cumhurbaskani inis emri verse dahi kaptan pilot inis icin kosullar uygun degilse inis yapmaz. Bu havacilikta temel bir kaidedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu soylentiler dogrumu bilmiyorum ama dogruysa mantigini anlamiyorum.Bir ucagin sorumlusu kaptan pilotudur,isteyen kisi cumhurbaskani bile olsa kurallara aykiri ise isteneni uygulamasi lazim. Sonucta cumhurbaskani bile istese dogru karari vermesi gereken kisi kaptandir. Goremedigi bir piste 4 defa yaklasma yapmanin hicbir mantigi, aciklamasi yoktur. Bile bile intihar olmus gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilot kendini niye tehlikeye atsınki, bu iş zorlamayla olmuştur......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000