13 Aralık 2011, Salı 16:05:20

“2014 yılına kadar Bolu’ya havaalanı projesi yok”

Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un, Bolu’ya havaalanı müjdesinden sonra, Ulaştırma Bakanlığının “2014 yılına kadar Bolu’ya havaalanı projesi yok” açıklaması kafaları karıştırmıştı. Ercoşkun konunun bilerek yanlış lanse edildiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu..
  • Bolu'nun turistik potansiyeli, havaalanı bulunmadığından yarı yarıya azalarak sonuç vermektedir. Ankara'dan uçağa binelim deseniz AŞTİ'ye gelme, ordan otobüstür falan derken fazladan 5-6 saat daha harcanacaktır. "Ülkemizin parası da betona gider" dememelidir, zira bunlar yatırımdır, mesafeler azaldıkça gelişmenin önü açılır. Ulaşım için önce her şehre havaalanı ve uçak seferleri; orta vadede de hızlı tren hizmete girmelidir ve girecektir.
  • cunku... evvela ankara istanbul yanibasinda oralardan seyahat edilsin demek tuzu kuruluktur, ceken bilir atip tutmayiniz... bilahere anadoludan dolu dolu ogrenci okur bu sehirde haberinz var mi,vandan,antalyadan,artvinden,antepten ve aynen vb. keza vs. hangsini sewiosan... beyefendi tabiriyle de avam tabiriyle de havaalincigi da olsa istioruz efem.. ayrica bolu bu ulkenn en tasasiz b,ahalisini haizdir cunku sehirdeki tasa yukunu turist,misafir,ogrenci,yoldangecidumugradimpismanim lar cekiyo... vana 400 lira deil de 200 lira odeyip gunasiri gidip gelmek istoyorum ey ekabir-i devletiye-i allyye-i turkiye vesselam
  • Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin,Şırnak(inşa halinde), Yüksekova(inşa halinde) havaalanları olabiliyorsa doğa turizmi merkezi cennet Bolu'ya da havaalanını geçin Uzay üssü bile kurulabilir. Kaldı ki olan askeri havalanı sivil trafiğe açılacak.
  • Boluya havaalanı gereksizdir, eminim Bolu'nun daha öemli ihtiyaçları vardır
  • Ya Bolu'ya havaalanı olurmu.Ankara2 saat İstanbul 2 saat.oralardan nereye istersen git.Bu karda sorumsuzca istek olmaz.Suyunu çıkardılar iyice
  • Ya şakamı bu talepler , her ilde havaalanı olması gerekli diye birşeymi var allah aşkına , yazıktır devletin milletin parası betona gidiyor.
Geçtiğimiz hafta Bolu basınında da yer alan “Ercoşkun’dan havaalanı müjdesi” haberlerinden sonra, Bolu Tugay Komutanlığı içindeki askeri havaalanının sivil havacılığa açılması yönündeki beklenti yükselmişti. Ancak Ulaştırma Bakanlığının 2014 yılına kadar yapılacak havaalanı projeleri içinde Bolu havaalanı projesini saymaması kafaları karıştırmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından konunun bilerek yanlış lanse ettirildiğini ifade eden Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Konu tamamen bizim açıklamalarımızdan ne anladığınıza ya da size nasıl lanse edildiğine bağlı. Biz havaalanı müjdesi verirken, inşaata başlıyoruz demedik ki. Bizim Bolu olarak turizmi desteklemek için bir sivil havaalanına ihtiyacımız var. Ancak, Bolu’ya yapılacak olan bu havaalanı Ankara, İstanbul’daki büyük örneklerden ziyade charter tipi uçaklara yönelik bir havalimanı olacak. Elbette havaalanı büyük bir yatırım. Bu büyük yatırımın yapılması elbette birkaç yılı bulacaktır. Mevcut pistin uzatılıp, güçlendirilmesiyle Bolu Komando Tugayı içindeki havaalanı kullanılabilecek. Bizim açıklamamızda konunun gerek Genelkurmay Başkanlığı, gerekse Ulaştırma Bakanlığı nezdinde ki yazışmalarının bitme noktasına gelmiş olması ve artık icraat noktasın gelindiği var” ifadelerini kullandı.
“2014 yılına kadar Bolu’ya havaalanı projesi yok”

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bolu'nun turistik potansiyeli, havaalanı bulunmadığından yarı yarıya azalarak sonuç vermektedir. Ankara'dan uçağa binelim deseniz AŞTİ'ye gelme, ordan otobüstür falan derken fazladan 5-6 saat daha harcanacaktır. "Ülkemizin parası da betona gider" dememelidir, zira bunlar yatırımdır, mesafeler azaldıkça gelişmenin önü açılır. Ulaşım için önce her şehre havaalanı ve uçak seferleri; orta vadede de hızlı tren hizmete girmelidir ve girecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cunku... evvela ankara istanbul yanibasinda oralardan seyahat edilsin demek tuzu kuruluktur, ceken bilir atip tutmayiniz... bilahere anadoludan dolu dolu ogrenci okur bu sehirde haberinz var mi,vandan,antalyadan,artvinden,antepten ve aynen vb. keza vs. hangsini sewiosan... beyefendi tabiriyle de avam tabiriyle de havaalincigi da olsa istioruz efem.. ayrica bolu bu ulkenn en tasasiz b,ahalisini haizdir cunku sehirdeki tasa yukunu turist,misafir,ogrenci,yoldangecidumugradimpismanim lar cekiyo... vana 400 lira deil de 200 lira odeyip gunasiri gidip gelmek istoyorum ey ekabir-i devletiye-i allyye-i turkiye vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin,Şırnak(inşa halinde), Yüksekova(inşa halinde) havaalanları olabiliyorsa doğa turizmi merkezi cennet Bolu'ya da havaalanını geçin Uzay üssü bile kurulabilir. Kaldı ki olan askeri havalanı sivil trafiğe açılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Boluya havaalanı gereksizdir, eminim Bolu'nun daha öemli ihtiyaçları vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya Bolu'ya havaalanı olurmu.Ankara2 saat İstanbul 2 saat.oralardan nereye istersen git.Bu karda sorumsuzca istek olmaz.Suyunu çıkardılar iyice

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya şakamı bu talepler , her ilde havaalanı olması gerekli diye birşeymi var allah aşkına , yazıktır devletin milletin parası betona gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000