25 Temmuz 2015, Cumartesi 10:07:15

"Gazipaşa Havalimanı daha da büyütülmeli"

Alanya-Gazipaşa Havalimanı (GZP) umulandan çok hızlı büyüyor. Büyütülen terminal binası ve apron, şimdiden yetmemeye başladı. Otopark da yetersiz. ALTİD, TÜRSAB ve Kleopatra Otelciler Birliği "GZP daha da büyütülmeli" çağrısı yaptılar.
  • Hayret AYT hiç olumsuz yorum yazmamış
  • GZP zaten çok geniş bir alana inşa edilmemiş bir havalimanı pisti kısa,coğrafi olarak yüksek bir alanla çevrili bu yüzden çoğu kaptan F/O lara iniş kalkış yaptırmıyor,apron küçük vede park alanı yapılacak yerde yok...
  • Orgi gibi fuzuli yatırımlar yerine buradı büyürse harika olacak
  • 3. Havalimani bitince sokulecek olan Ataturk Havalimani Gazipasaya tasinarak bu sorun cozulebilir
  • Alanya Gazipasaya derhal 10 Million kapasiteli bir Terminale ihtiyaci var. Demedi demeyin.
  • Asil çözüm Antalya'dan Alanya'ya çift hat elektrikli demiryoludur. Hızlı tren olmasına da gerek yoktur. Gazipaşa coğrafi olarak daha fazla büyümekte çok zorlanır. Yeri hatalı olup politik bir seçimdir. Belki yeni bir yer bulunup oraya yeni bir havalimanı yapılabilir. Bir işe başlamadan önce biraz düşünmekte hep yarar vardır.
  • Bu hava alanı büyütülecekse Anamur ve Bozyazı da dikkate alınmalı. İleride bu ilçelerin de Alanya benzeri bir yoğunluğa ulaşacağı hesaba katılmalı.
  • Ben 25 senedir Almanyada Turizmle ugrasan biri olarak, alanya senelerdir Havalimani nin uzakligindan dolayi gidecek ola turisler öncelikle side, kemer ,belek en yakin yerleri istiyorlardi. Transferin uzakligi yüzünden. Gazipasa acildikdan sonra bu sorun kalkti. Ama Havaalani Alanya icin yetesiz Bir an önce ileriyi görerek adimlar atilmali , ek bina yaparak yama yapa yapa olmaz. Yapilacak proje yerine göre uzun vadeli düsünülüp yapilmali ve bir defa masraf edilmeli.
  • havalimani mi vardi orada.sukredeceksiniz halinize sukur.
  • Antalya Havalimanına 3. Pist yapılmalı ve apron genisletilmeli. Kaş a 3. Havalimanı yapılmalı. Alanya GZP ye ek terminal yapılmalı .

Terminal binası ve apronu iki yıl önce büyütülen GZP, inanılmaz büyüme hızı karşısında şimdiden yetersiz hale geldi.

GZP'den İstanbul'a uçan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, terminal binasındaki hınca hınç insan kalabalığını ve uzun kuyrukları görüntüleyerek "GZP'de inanılmaz bir yoğunluk var. Check-in kuyrukları uzadıkça uzuyor. Yeni terminal yetmiyor. 6 uçak kapasiteli apron yetersiz. Apronda 6 uçak olduğunda, yeni gelen uçaklar inişe geçemiyor ve Gazipaşa semalarında uzun süre tur atmak zorunda kalıyor. Ayrıca GZP'nin otoparkı da yetersiz kaldı. Uçak yolculuğu yapacak insanlar, otoparkta araçlarını park edebilecekleri yer bulmakta zorlanıyorlar. Bu yıl 1 milyon yolcu hedefini tutturmasına kesin gözüyle bakılan GZP'de, 2016 yolcu hedefi 1,5 milyon. Mevcut kapasite ile seneye GZP tıkanır. Yeni ve büyük bir terminal binası yapılmalı. Yetersiz mevcut terminal binasının büyütülmesi yerine, pist karşısındaki geniş alana yüksek kapasiteli olarak yeniden yapılmalıdır. Otopark yetersizliği de, yeni bir katlı otoparkla çözülebilir. Apronun büyütülmesi ise kaçınılmaz bir durumdur. Şimdiden yatırım yapılmazsa, seneye GZP'de durum vahim olacaktır" şeklinde konuştu.  

ALTİD: TAV BÜYÜMEYE YETİŞEMİYOR
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, GZP'nin çok hızlı geliştiğini belirterek "Bu süreçte TAV en hızlı şekilde gerekli yatırımları yapmaya çalışıyor ama sanırım bu kadar hızlı bir büyüme kaydedeceğini beklemiyorlardı. Bu yüzden yetişemiyorlar. GZP'de bir takım sıkıntılar var. Pistin büyütülmesiyle beraber, bir takım müdahaleler yapılarak bu sıkıntıların çözülmesini bekliyoruz. TAV yönetimi de GZP'nin öneminin bilincinde. Bu gelişme hızına adaptasyonda sıkıntı yaşanmaması ve olumlu adımlar atılmasını umuyoruz. GZP, şüphesiz Alanya için vazgeçilmez öneme sahip ve sorunları hızla çözülmelidir" dedi. 

TÜRSAB: GZP HIZLA BÜYÜTÜLMELİDİR
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme (BYK) Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise "Alanya-Gazipaşa Havalimanı şüphesiz çok hızlı büyüdü. Çok fazla uçak inmeye başladı ve diğer hizmetlerde eksik kalındı. Uçak firmaları bu sorunlarla ilgili sürekli raporlamalar yapıyorlardır gerek TAV'a, gerekse de Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne. Eğer önümüzdeki yıllarda daha fazla uçak indirmek istiyorlarsa, TAV da buna göre önlem alacaktır. Antalya Havalimanı da ilk açıldığı zamanlarda çok yoğunluk yaşadı ve şu an geldiği nokta ortada. TAV, büyüme hızına göre yatırımlarını arttırmalıdır. GZP'nin çevresi müsait. Orada hızlı bir şekilde istimlak yapılırsa, gerekli büyüme sağlanacaktır" dedi. 

KLEOPATRA: GZP ÇOK YETERSİZ KALDI 
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu da, GZP'yi kullanan vatandaşlar ile turistlerin şikayetlerinde haklı olduğunu belirterek "Kendimiz de seyahat ediyoruz ve GZP'deki sorunları görüyoruz. Vatandaşların talepleri ve eleştirileri yerinde. Yabancı tur operatörlerinin en büyük şikayeti apronun yetersizliği. Acil olarak apronun genişletilmesi gerek. Bu sıkıntıları, Alanya'ya geldiklerinde bakanlarımıza iletmiştik. İlk etapta uçak park alanının büyütülmesine, daha sonra otopark alanının genişletilmesine dair yanımızda talimatlar verilmişti. Havaalanının verimliliğiyle alakalı bir durum bu. Gelen-giden yolcu sayısı arttıkça, bu beklentinin karşılanacağı ümidindeyim. TAV buranın işlevini ve talebin arttığını gördüğü zaman, buranın gelişmesi için daha büyük adımlar atacaktır. Uçak sayısındaki artış ve buraya uçan yabancı tur operatörlerinin artmasından dolayı GZP'nin yetersiz kaldığı ortada. Gerek ALTİD, gerekse Kleopatra olarak gerekli yerlere her fırsatta bu sorunları aktarıyoruz. Ümidimiz yakın zamanda bu taleplerimizin karşılanması. Çünkü Antalya Havalimanı gerekli kapasite ve doygunluğa ulaştı, bundan sonraki uçuşların çoğunluğu Gazipaşa'ya kayacak gibi duyumlar alıyoruz. Bu doğrultuda terminal binasının, apron ve otoparkın genişletileceği ümidindeyiz. Airbus tipi uçaklar da pist uzatma çalışmalarının sona ermesiyle GZP'ye inebilecek. GZP'nin trafiği daha da artacak. Bu yüzden GZP hızla büyütülmelidir" şeklinde konuştu. (Yeni Alanya)

"Gazipaşa Havalimanı daha da büyütülmeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hayret ~ 9 yıl önce
Hayret AYT hiç olumsuz yorum yazmamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasuslu ~ 9 yıl önce
GZP zaten çok geniş bir alana inşa edilmemiş bir havalimanı pisti kısa,coğrafi olarak yüksek bir alanla çevrili bu yüzden çoğu kaptan F/O lara iniş kalkış yaptırmıyor,apron küçük vede park alanı yapılacak yerde yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 9 yıl önce
Orgi gibi fuzuli yatırımlar yerine buradı büyürse harika olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST ~ 9 yıl önce
3. Havalimani bitince sokulecek olan Ataturk Havalimani Gazipasaya tasinarak bu sorun cozulebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 9 yıl önce
AHL KAPATILMAMALI ORAYA DA İHTİYAÇ OLACAK
Osman ~ 9 yıl önce
Alanya Gazipasaya derhal 10 Million kapasiteli bir Terminale ihtiyaci var. Demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tren ~ 9 yıl önce
Asil çözüm Antalya'dan Alanya'ya çift hat elektrikli demiryoludur. Hızlı tren olmasına da gerek yoktur. Gazipaşa coğrafi olarak daha fazla büyümekte çok zorlanır. Yeri hatalı olup politik bir seçimdir. Belki yeni bir yer bulunup oraya yeni bir havalimanı yapılabilir. Bir işe başlamadan önce biraz düşünmekte hep yarar vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beylerbeyi ~ 9 yıl önce
Bu hava alanı büyütülecekse Anamur ve Bozyazı da dikkate alınmalı. İleride bu ilçelerin de Alanya benzeri bir yoğunluğa ulaşacağı hesaba katılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hha ~ 9 yıl önce
Ben 25 senedir Almanyada Turizmle ugrasan biri olarak, alanya senelerdir Havalimani nin uzakligindan dolayi gidecek ola turisler öncelikle side, kemer ,belek en yakin yerleri istiyorlardi. Transferin uzakligi yüzünden. Gazipasa acildikdan sonra bu sorun kalkti. Ama Havaalani Alanya icin yetesiz Bir an önce ileriyi görerek adimlar atilmali , ek bina yaparak yama yapa yapa olmaz. Yapilacak proje yerine göre uzun vadeli düsünülüp yapilmali ve bir defa masraf edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onceden ~ 9 yıl önce
havalimani mi vardi orada.sukredeceksiniz halinize sukur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alanyalı ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Noldu Alanyalı ~ 9 yıl önce
Hemen küfür mu bastın yorum sansurlenmis
07 ~ 9 yıl önce
Antalya Havalimanına 3. Pist yapılmalı ve apron genisletilmeli. Kaş a 3. Havalimanı yapılmalı. Alanya GZP ye ek terminal yapılmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000