01 Eylül 2014, Pazartesi 10:50:27

ANTALYA HAVALİMANI'NDAKİ ARIZA GİDERİLDİ

Antalya Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta sonu yaşanan bagaj sistemi arızası giderildi, uçuşlar normale döndü.
  • Havaalanlari kar marji için değil halk refahı ilkesiyle yapılır
  • öncelikle icf çalışanlarına başarılar dilerim. Ancak yönetimi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Lütfen biri sorsun. Geçen sezon kapattıları t1de ne yapmışlar? neden kapanmış bakımda nelere bakmışlar?
  • Merhaba dün 1 Eylülde onur air'in İstanbul Ataturk havalimanından İzmir'e 158 sefer sayılı uçağı 20:40 da kalkması gerekirken tam bir saat rotar yaptı.Uçağa bindiğimizde kaptan pilotumuzun Gökhan yılmaz,f/o'ın Fahrettin gürel olduğunu öğrendik.Kalkıştan önce Kaptan pilot G.Yılmaz rötar için onur air adına özür dileyici bir açıklama yaptı ve 1 saat rötarı bir önceki Antalya-İstanbul seferlerinde Antalya havalimanındaki check in systemlerindeki arıza nedeniyle uçağın antalyadan gec kalkmasına ve yine inişte ataturk havalimanındaki hava trafiğine bağladı.Fakat izmir'e indikten sonra teyid etmek için Antalya hava meydanlarında görevli bir arkadaşımı aradım kendisi gün içerisinde her hangi bir system arızası meydana gelmediğini hatta 18:40'daki Onur air uçağının kaptan gökhan yılmazın söylediğinin aksine tam zamanında 18:40'da kalktığını söyledi.Şimdi soruyorum sırf kendi şirketini korumak için asılsız yalan gerekçeler göstererek insanların yanıltılması ne kadar doğrudur.Gökhan yılmaz ike ilgili havacılık sitelerinde ufak bir arastırma yaptıgımızda ne kadar yalaka ve karakteri bozuk bir insan olduğunu,geçimsiz bir kaptan oldugumu anladım.Belki onur air böyle bir çalışanı olduğu için gurur duyuyordur fakat pilotluk meslegi gibi bir meslek için tam bir yüz karası...
  • Herseye rağmen, Antalya Havalimanında mucizeler yaratılıyor. Türkiyenin yoğun saatte en fazla yolcuya hizmet verilen havalimani, Dünyada bütün havalimanlarında yasanabilecek ve zaman zaman da yaşanan teknik arızalar bunlar. Antalya deneyimi olan bütün yöneticiler şirketlerinin en üst kademesinde yöneticilik yapıyor. Bir baksanız gorursunuz clb, hvs, isg, tav - ist, vs vs.. Kimse moralini bozmasin, yine rekorlara sezonu kapatacagiz Allahın izniyle..
  • Geçmiş olsun az maaş, az insan gücü çok işle yine iyi gidiyor bu havalimanı. Yer hizmetlerinden işleticiye kadar herkes aynı senaryoyu oynatıyor. DHMİ personel ve idarecileri ise ofislerinde, mesai saatleri içinde TV seyredip, keyifle orta kahvelerini yudumlamakta. Sahip çıkan kimse yok zaten özel sektör personellerine.
  • Bunların eleştirilmesi gayet doğal eksikler sadece bunlar daha çok eksikler var. Kontuarda kullanılan yolcu biniş kapılarına terminallerin bir çok eksiği var. Anlık çözümler günü kurtarmaktan öteye gitmiyor maalesef. Kazanılan paraların karşılığı olarak eksikleri olan bir havalimanıdır.
  • Büyük geçmiş olsun arkadaşlar. Antalya rekor üstüne rekor kırarken kimsenin dikkatini çekmiyor; böyle bir hadise olunca hemen eleştiri okları yağıyor. Umalım bir daha yaşanmasın; zaten önlemlerini almışsınızdır. Türkiye'de en tecrübeli ekip sizsiniz. Devam ...
  • Neyse ki bagaj 1 gün gecikmeli de olda çıktı :/(

Antalya Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta sonu yaşanan bagaj sistemi arızası giderildi, uçuşlar normale döndü.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yolcu bagajlarını şut altına gönderen sistemde yaşanan problem nedeniyle valizlerin uçağa geç yüklenmiş ve rötarlar yaşanmıştı. Yaşanan gecikmeler nedeniyle terminalde adeta adım atacak yer kalmamış ve yolcular duruma tepki göstermişti.

Arıza sonrası yoğun bir mesaiye girişen teknik personelin problemi tamamen çözdüğü ve uçuşların normale döndüğü öğrenildi.

©AirportHaber

ANTALYA HAVALİMANI'NDAKİ ARIZA GİDERİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havaalanlari kar marji için değil halk refahı ilkesiyle yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu davut ~ 10 yıl önce
öncelikle icf çalışanlarına başarılar dilerim. Ancak yönetimi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Lütfen biri sorsun. Geçen sezon kapattıları t1de ne yapmışlar? neden kapanmış bakımda nelere bakmışlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Merhaba dün 1 Eylülde onur air'in İstanbul Ataturk havalimanından İzmir'e 158 sefer sayılı uçağı 20:40 da kalkması gerekirken tam bir saat rotar yaptı.Uçağa bindiğimizde kaptan pilotumuzun Gökhan yılmaz,f/o'ın Fahrettin gürel olduğunu öğrendik.Kalkıştan önce Kaptan pilot G.Yılmaz rötar için onur air adına özür dileyici bir açıklama yaptı ve 1 saat rötarı bir önceki Antalya-İstanbul seferlerinde Antalya havalimanındaki check in systemlerindeki arıza nedeniyle uçağın antalyadan gec kalkmasına ve yine inişte ataturk havalimanındaki hava trafiğine bağladı.Fakat izmir'e indikten sonra teyid etmek için Antalya hava meydanlarında görevli bir arkadaşımı aradım kendisi gün içerisinde her hangi bir system arızası meydana gelmediğini hatta 18:40'daki Onur air uçağının kaptan gökhan yılmazın söylediğinin aksine tam zamanında 18:40'da kalktığını söyledi.Şimdi soruyorum sırf kendi şirketini korumak için asılsız yalan gerekçeler göstererek insanların yanıltılması ne kadar doğrudur.Gökhan yılmaz ike ilgili havacılık sitelerinde ufak bir arastırma yaptıgımızda ne kadar yalaka ve karakteri bozuk bir insan olduğunu,geçimsiz bir kaptan oldugumu anladım.Belki onur air böyle bir çalışanı olduğu için gurur duyuyordur fakat pilotluk meslegi gibi bir meslek için tam bir yüz karası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Herseye rağmen, Antalya Havalimanında mucizeler yaratılıyor. Türkiyenin yoğun saatte en fazla yolcuya hizmet verilen havalimani, Dünyada bütün havalimanlarında yasanabilecek ve zaman zaman da yaşanan teknik arızalar bunlar. Antalya deneyimi olan bütün yöneticiler şirketlerinin en üst kademesinde yöneticilik yapıyor. Bir baksanız gorursunuz clb, hvs, isg, tav - ist, vs vs.. Kimse moralini bozmasin, yine rekorlara sezonu kapatacagiz Allahın izniyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kms ~ 10 yıl önce
Geçmiş olsun az maaş, az insan gücü çok işle yine iyi gidiyor bu havalimanı. Yer hizmetlerinden işleticiye kadar herkes aynı senaryoyu oynatıyor. DHMİ personel ve idarecileri ise ofislerinde, mesai saatleri içinde TV seyredip, keyifle orta kahvelerini yudumlamakta. Sahip çıkan kimse yok zaten özel sektör personellerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 10 yıl önce
Bunların eleştirilmesi gayet doğal eksikler sadece bunlar daha çok eksikler var. Kontuarda kullanılan yolcu biniş kapılarına terminallerin bir çok eksiği var. Anlık çözümler günü kurtarmaktan öteye gitmiyor maalesef. Kazanılan paraların karşılığı olarak eksikleri olan bir havalimanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uğur Sapmaz ~ 10 yıl önce
Büyük geçmiş olsun arkadaşlar. Antalya rekor üstüne rekor kırarken kimsenin dikkatini çekmiyor; böyle bir hadise olunca hemen eleştiri okları yağıyor. Umalım bir daha yaşanmasın; zaten önlemlerini almışsınızdır. Türkiye'de en tecrübeli ekip sizsiniz. Devam ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neyse ki bagaj 1 gün gecikmeli de olda çıktı :/(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000