20 Nisan 2012, Cuma 09:14:58

UÇUŞ YASAĞI YAYILIYOR

Almanya'nın en büyük havalimanı olan Frankfurt Havalimanı için alınan gece uçuş yasağı kararı diğer havalimanları için de emsal oluşturdu. Köln Bonn Havalimanı için de gece uçuş yasağı kararı alındı.
  • Koln'e sadece gece operasyonu yapip ekiplerinin canina okuyan sunex acaba ne yapacak?:)
  • almanyanın aldıgı bu karar ınsana verılen degerın bır gostergesıdır.. ınsan ruh ve beden saglıgı acısından onemlı olan bu uygulama, hava lımanlarında yaratılan gurultuden gece ıstırahat halınde olaan ınsanların etkılenmemelerı ıcın getırılmış bır uygulamadır.. gunduz saatlerınde de ucaklar belırlenmış gurultu yonetmelıgıne uygun olarak ucuşlarını surdururler. lımıtlerın uzerınde gurultu yapan ucaklara o ulkye sefer ypma ıznıde verılmez..bızdede yonetmelık cıktı ve bazı hv lımn larımızda buna uygun hareket edılmekte olup ulke capında bunu genelleştırmek dılegımızdır..
  • Tüm hava limanlarında olması gerektiğini düşünüyorum. Hem çalışan sağlığını olumsuz etkiliyor hem de havalimanı etrafındaki yaşam alanları ( doğal yaşam dahil ) gürültü ve ışıktan dengesini yitiriyor. Bizim gibi paraya muhtaç ülkelerde gece Türkiye den kalkışlara izin verip sabah avrupadaki havalimanının açılışında orada olacak gibi kendi havalimanlarımızı efektif kullandığımızı zannediyoruz.
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti, Köln Bonn Havalimanı için gece uçuş yasağı kararı aldı. Gece saat 0:00 ile 05:00 arasında yolcu uçaklarının Köln Bonn Havalimanı'na iniş kalkış yapmasına müsaade edilmeyecek.

Rötar yapan uçakların da en geç 00:30'a kadar inişine izin verilecek. Ancak kargo uçakları için herhangi bir kısıtlama kararı alınmadı. Yeni kuralların hayata geçebilmesi için Federal Hükümetin Ulaştırma Bakanı Ramsauer tarafından onaylanması gerekiyor.

Köln/Bonn Havalimanı'ndan 00:00-05:00 saatleri arasında ortalama 15 uçak iniş kalkış yapıyor. Kararın kesinleşmesi ile birlikte yılda 6 bine yakın uçuşun durumdan olumsuz etkilenmesi bekleniyor.
UÇUŞ YASAĞI YAYILIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Koln'e sadece gece operasyonu yapip ekiplerinin canina okuyan sunex acaba ne yapacak?:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
almanyanın aldıgı bu karar ınsana verılen degerın bır gostergesıdır.. ınsan ruh ve beden saglıgı acısından onemlı olan bu uygulama, hava lımanlarında yaratılan gurultuden gece ıstırahat halınde olaan ınsanların etkılenmemelerı ıcın getırılmış bır uygulamadır.. gunduz saatlerınde de ucaklar belırlenmış gurultu yonetmelıgıne uygun olarak ucuşlarını surdururler. lımıtlerın uzerınde gurultu yapan ucaklara o ulkye sefer ypma ıznıde verılmez..bızdede yonetmelık cıktı ve bazı hv lımn larımızda buna uygun hareket edılmekte olup ulke capında bunu genelleştırmek dılegımızdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tüm hava limanlarında olması gerektiğini düşünüyorum. Hem çalışan sağlığını olumsuz etkiliyor hem de havalimanı etrafındaki yaşam alanları ( doğal yaşam dahil ) gürültü ve ışıktan dengesini yitiriyor. Bizim gibi paraya muhtaç ülkelerde gece Türkiye den kalkışlara izin verip sabah avrupadaki havalimanının açılışında orada olacak gibi kendi havalimanlarımızı efektif kullandığımızı zannediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000