01 Ağustos 2009, Cumartesi 08:32:58

ICF Airport, gözünü Dalaman'a dikti!

Antalya Havalimanı'nın işletmesini 17 yıllığına kazanan ICF Fraport, Dalaman Havalimanı'nı da bünyesine katmak için harekete geçti.
  • limak alır geçer geriside bakar uzaktan...
  • Ne oldu DLM.Rahatınız bozulacak değilmi?Sizi gidi tatlı su kurnazları.İnşallah alır ICF.
  • siz ilk önce antalyayı başarında ondan sonra dalamana yönelin.bu şirketin antalyayı hiç faydası yok.hazır müşteri gelicek bunlar para kazanacak.gazipşa havalimanını müşteri kaybedecegim korkusuyla engelle,antalyanın tanıtımına katkıda bulunma,antalyaspora yardım etme.
  • İcf istersen gerçekten alır....
  • Önce antalyayı adam edin sonra etrafa bakın lütfen.
  • TGS den sonra hala akıllanmadı fraport. Antalyayı hallettiniz şimdi de dalaman mı kaldı. Çok zor çooook...

Referans Gazetesi'nde yer alan habere göre; ICF Airport'un eş genel müdürlük görevine gelen Alexander Laukenmann, "Dalaman bizim için ilginç, bir o kadar da potansiyeli olan bir havalimanı. Şimdiden çalışmalara başladık. Eğer bir yerde potansiyel görürsek agresif olma konusunda hiçbir çekincemiz olmaz. Bunu Antalya Havalimanı için 3 milyar dolar öderken de gösterdik" dedi. 2003'de işletmesini Aksa-Turkuaz-Manas konsorsiyumunun kazandığı Dalaman Havalimanı'nın, 2015'de yeniden ihaleye açılması bekleniyor. Son yıllarda giderek artan bir potansiyele sahip olan Dalaman Havalimanı, firmalar için göz dolduruyor.

IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide ortaklığı 2007 yılında Antalya Havalimanı işletme ihalesini, 3 milyar 197 milyon dolar teklif vererek kazanmıştı.
 
Gazipaşa'ya ilgimizi yitirdik

Bunun önemli bir gösterge olduğunu ve Antalya'nın Fraport'un operasyonları arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Laukenmann, "En büyük ortaklığımızı IC ile yapıyoruz. Türkiye'de yatırım planlarımız uzun vadeli. Çünkü Türkiye çok iyi bir network. İhalelerde uzman bir takımımız var. Biz eğer potansiyel varsa ilgiliyiz, eğer değilse ilgilenmeyiz, bu örneklerden biri Antalya Gazipaşa Havalimanı" dedi. Gazipaşa için bir süre inceleme yaptıklarını ancak kendilerine çekici gelmediğini anlatan Laukenmann, "Bize çok olumlu gelmedi. Charter'lara baktığınızda hepsi Boeing 737-800 kullanıyor. Bunlar Gazipaşa'ya inemeyecek uçaklar. Bu konuda çok rahatız. Bizim buradaki altyapımız bu uçaklara hizmette mükemmel" diye konuştu.
 
Antalya'ya inanıyoruz

Ekonomik krize rağmen iç hatlar terminalinin inşasına devam ettiklerini ifade eden Laukenmann, "100 milyon euroluk bir yatırım bu. Yeni bir terminal inşa etmek gibi bir legal zorunluluğumuz yoktu. İlk plan eskisini renove etmekti. Ama ICF olarak eski terminale baktık ve yeni baştan başlasak daha iyi olur dedik. Ekonomik gerilemeye rağmen daha 17 yıl daha buradayız. Bu yıl iyi değil ama orta vadede biz Antalya'ya çok inanıyoruz. O yüzden Antalya bunu hak ediyor. İç hatlarda büyük artış var. Antalya artık gerçek bir business city'e dönüşüyor" dedi. Laukenmann, şu anda inşaatlara odaklandıklarını, 2-3 yıl içinde Antalya'nın potansiyelini geliştirmek için yerel yönetim ve tur operatörleriyle daha fazla ilişki içersinde olmak istediklerini dile getirdi.
 
Kendi enerjimizi üreteceğiz

Bulgaristan'daki operasyonlarının kötü durumda olduğunu ve Fraport'un işletmeciliğini yaptığı Frankfurt Havalimanı'nda yüzde 10 azalma olduğunu belirten Laukenmann, havayollarının havaalanlarından ve yer işletme şirketlerinden fiyatları düşürmeleri için istekte bulunduklarını söyledi. "Bu krizden beraber çıkmanın yollarını bulmaya çalıştık. Bazı havayolları da krizde büyümenin kapısını açtılar" diyen Laukenmann, bu süreçte maliyetleri düşürmek için ayrıntılı çalışmalar yaptıklarını anlattı. Laukenmann, "Personel çıkarmada veya maaşları düşürmede oldukça isteksiziz. Personele çok fazla dokunmadık. Yaklaşık bin çalışanımız var. Antalya'nın en büyük işverenlerinden biriyiz. Bu sorumluluğumuzun farkındayız. Outsourcing'i kıstık, içerde neler yapabileceğimize baktık. Kendi enerji üretim tesisimizi kurmayı da düşünüyoruz. Henüz karar alınmadı ama bunlar hep masada" diye konuştu.
 
 
Toparlanma başladı, nefes aldık

Dünyadaki tüm havalimanlarının ekonomik krizden büyük ölçüde etkilendiğini, ancak toparlanma sinyallerini güçlü bir şekilde hissetmeye başladıklarını anlatan Laukenmann, "Sene başında çok korkutucuydu. Ancak son birkaç ayda ciddi ölçüde bir toparlanma görüyoruz. Bir de sonuçta Türkiye birçok seyahat noktası ile kıyaslandığında avantajlarıyla öne çıkan bir ülke. Oteller ve tur operatörleri fiyatlar konusunda daha esnek. Otel sahipleri fiyatları düşürdü. Türkiye zaten uyguladığı fiyat politikasıyla bilinen bir ülkeydi. Otellerin fiyatının biraz daha düşmesi ile beraber biz de yolcu sayısında direkt bir etki gördük. 2009'un çok iyi bir yıl olmayacağı kesin. Ama diğer Akdeniz kıyısındaki yerlerle kıyaslandığında iyi olacak" değerlendirmesinde bulundu.

ICF Airport, gözünü Dalaman'a dikti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
limak alır geçer geriside bakar uzaktan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne oldu DLM.Rahatınız bozulacak değilmi?Sizi gidi tatlı su kurnazları.İnşallah alır ICF.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siz ilk önce antalyayı başarında ondan sonra dalamana yönelin.bu şirketin antalyayı hiç faydası yok.hazır müşteri gelicek bunlar para kazanacak.gazipşa havalimanını müşteri kaybedecegim korkusuyla engelle,antalyanın tanıtımına katkıda bulunma,antalyaspora yardım etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İcf istersen gerçekten alır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önce antalyayı adam edin sonra etrafa bakın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TGS den sonra hala akıllanmadı fraport. Antalyayı hallettiniz şimdi de dalaman mı kaldı. Çok zor çooook...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000