31 Aralık 2012, Pazartesi 14:46:17

HAVALİMANI TAKSİCİLERİ KORSAN AVINDA!

Her gün binlerce yolcunun kullandığı Uluslararası Frankfurt Havalimanı'nda kaçak yolcu taşıyan korsan taksicilere karşı çözüm aranıyor.
  • ah keske Türkiye´deki taksici dernekleride Almanlari örnek alsa. herkes rahatlar.

Avrupa'nın en büyük havaalanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı'ndan yolcu almaya gelen korsan taksilerle büyük problem yaşadıklarını dile getiren Frankfurt Taksiciler Birliği Başkanı Hans Peter Kratz, bu yüzden sıklıkla kavga çıktığını söyledi.

Frankfurt Havaalanı'nda koordinasyon işlemlerinden sorumlu birliklerine bağlı 30 çalışanlarının bulunduğunu ifade eden Kratz,

"Özel otomobil sahipleri, araba satan kişiler devamlı havaalanına gelerek yolcu kapmaya çalışıyor. Fotoğrafının çekilip, plakasının not edildiğini farkeden korsan taksiciler agresifleşip, kavga çıkartıyorlar. Geçtiğimiz aylarda çıkan kavgalarda çalışanlarımızdan biri ağır yaralandı. Bu kişiler hakkında gerekli birimlere şikayette bulunduk" diye konuştu.

TÜRK TAKSİCİ AZALIYOR
Farklı kentlerde çalışan taksicilerin de havaalanına yolcu getirdikten sonra boş gitmemek için müşteri aldıklarına dikkat çeken Kratz,

"Frankfurt Havalimanı'nda sadece Frankfurt plakalı taksiler yolcu alabilir. Başka şehirlerden gelip müşteri almaya çalışan taksicilerle de sıkça sorun yaşıyoruz. Müşteri kapma kavgası maalesef kendi aramızda da yaşanıyor. Bazı meslektaşlarımız uzun süre beklememek için sırayı bozup öne geçmeye çalışıyorlar. Yolcu kapma meselesinden hemen hemen her gün havaalanında kavga çıkıyor" dedi.

Fraport ile Frankfurt Taksiciler Birliği arasında yaklaşık 30 yıllık bir anlaşma olduğunu da belirten Kratz, havaalanından yolcu almak isteyen Frankfurt plakalı taksicilere 20 Euro karşılığında yolcu alma lisansı verdiklerini söyleyerek,

"Bünyemiz içinde taksici arkadaşlarımıza yönelik İngilizce kursu da var. Bu kursa katılmak isteyenlerin para ödemesine de gerek yok" dedi.

Kratz ayrıca eskiden Türk taksici sayısının çok daha fazla olduğunu kaydederek, son yıllarda Hindistanlı, Pakistanlı ve Afgan taksici sayısının arttığını söyledi.

1712 taksinin bulunduğu Frankfurt'ta Frankfurt Taksiciler Birliği'ne üye 1100 taksi var.

"Her gün sorun yaşıyoruz"
UZUN yıllardır Frankfurt'ta taksicilik yapan Şerafet Polat, Mesut Erdoğan, Ali Kemal Şafak, Mustafa Sağbaş ve Kemal Bakır da  taksiciler arasında yolcu kapma kavgasının havaalanında her gün yaşandığını söylediler.

En çok başka bir şehirden yolcu getirip boş gitmemek için havaalanından yolcu almaya çalışan taksicilerle sorun yaşadıklarını söyleyen Türk taksiciler,

"Bu sorun ne dün vardı ne de yarın son bulacak. Sorunların önlenmesi için derneklerdeki yöneticilerin daha aktif olmaları gerek" diye konuştular. (Hurriyet Avrupa)

HAVALİMANI TAKSİCİLERİ KORSAN AVINDA!

Yorumlar

örnek ~ 11 yıl önce
ah keske Türkiye´deki taksici dernekleride Almanlari örnek alsa. herkes rahatlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000