18 Ekim 2009, Pazar 07:43:45

Frankfurt Havalimanı'nda yeni uygulama

Sınırdaki kontrolleri kolaylaştıracak "otomatik pasaport" uygulamasına Almanya'da ilk olarak Frankfurt Havalimanı'nda start verildi.
  • Önce haberi bir okuyun da ondan sonra yorum yapın. Ne diyor haberde? "Başarılı geçen bir deneme sürecinin ardından" yani adamlar sistemi kurmuşlar ve normal insanların kullanmasına izin vermişler bir süre. Almanlarla olan iş tecrübelerimden bu deneme süresinin en az altı ay olduğunu tahmin edebiliyorum. Haliyle bir habere paldır küldür yorum yazıp "Bayat Haber" yaftasını yapıştırmadan önce haberi bir okuyun ve düşünün, yetmezse bir daha okuyun ve düşünün.
  • bu uygulama zaten var ki
  • Ben havalimaninda calisiyorum ve bu hizmet cokdan beri var. Bunu ancak üye olan ülke vatandaslari kullanabiliyor.

Başarılı geçen bir deneme sürecinin ardından artık yolcular, biometrik bilgilere sahip pasaportları ile tarayıcı cihazda işlemlerini yaptırabilecekler. "Easy Pass" adı verilen pilot projede amaç, sınır kontrollerinin elektronik pasaportlar sayesinde otomatikleştirilmesi ve zaman kazanılması. Elektronik pasaport, tarama cihazına tutulduğunda pasaportun geçerliliği, pasaport numarası, isim, doğum tarihi gibi bilgiler otomatik ortamda takip edilebilecek.

Eğer tarama sonucundaki bütün bilgilerin uygunsa en son bir kamera tarafından çekilen resim ile pasaporttaki biyometrik resim karşılaştırılarak yolcu sınırdan geçiş yapabilecek.

(Hürriyet Avrupa)

Frankfurt Havalimanı'nda yeni uygulama

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Önce haberi bir okuyun da ondan sonra yorum yapın. Ne diyor haberde? "Başarılı geçen bir deneme sürecinin ardından" yani adamlar sistemi kurmuşlar ve normal insanların kullanmasına izin vermişler bir süre. Almanlarla olan iş tecrübelerimden bu deneme süresinin en az altı ay olduğunu tahmin edebiliyorum. Haliyle bir habere paldır küldür yorum yazıp "Bayat Haber" yaftasını yapıştırmadan önce haberi bir okuyun ve düşünün, yetmezse bir daha okuyun ve düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu uygulama zaten var ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben havalimaninda calisiyorum ve bu hizmet cokdan beri var. Bunu ancak üye olan ülke vatandaslari kullanabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000