10 Ekim 2012, Çarşamba 08:10:21

BAKANA SUÇ DUYURUSU

Frankfurt Havalimanı'nda el konulan milyonlarca euro değerindeki kemanlar Almanya'da krize neden oldu...

Gümrük yetkilileri kemanların iade edilmesi talimatını veren Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble hakkında suç duyurusunda bulundu.

Süreç, Alman gümrük yetikilerinin ilk olarak Ağustos ayında Japonların yıldız kemancısı Yuzuko Horigome'nin 1 milyon euro değerindeki “Guarneri” marka kemanına ardından ekim ayı başında bir başka ünlü Japon keman sanatçısı Yuki Manuela Janke'nin 6 milyon euro değerindeki 1736 yapımı “Stradivari” kemanına el koymasıyla başladı.


Yetkililer tarafından her iki kadın kemancıya da ithalat kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle vergi kaçırmaya teşebbüs prosedürü uygulandı ve toplam 1,5 milyon euro vergi talep edildi.

Bild gazetesinin haberine göre bu noktada devreye giren Maliye Bakanlığı, bir mektupla gümrük yetkililerine el konulan kemanların iade edilmesini talimatını verdi. Gazetenin eline geçen mektupta "Bayan Horigome'nin davranışı üçüncü ülkelerden ucuz mal satın alan yolculara uygulanan ölçülerle değerlendirilemez" ifadesi yer aldı.

Duruma tepki gösteren Alman gümrük ve maliye yetkilileri ise "Gümrükten milyonlarca euro değerinde eşya geçiren şahıslara kıyasla sıradan turistlerden yüksek miktarlar talep etmek terbiyesizliktir" açıklamasında bulundu.

Gümrük yetkilileri Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble hakkında Berlin Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yetkililerin suç duyurusu dilekçesinde herhangi bir hukukî dayanak olmaksızın 1,5 milyon euro tutarında verginin tahsil edilmediği ifade edildi. Dilekçede her iki olayda da vergi kaçakçılığı hükmü için gerekli koşulların yerine gelmiş olduğuna işaret edildi.(Deutsche Welle Türkçe)

BAKANA SUÇ DUYURUSU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000