14 Ekim 2009, Çarşamba 07:54:39

Avrupa'da büyük yarış!

Avrupa'nın en büyük havalimanı olma konusunda İngiliz Heathrow ile yarışan Frankfurt Havalimanı, Airrail Center projesini hayata geçiriyor. Raylar üzerine yapılacak gemi şeklindeki otel ve alış veriş merkezi bir milyar Euro'ya mal olacak...

Coğrafi konum olarak Almanya'nın tam merkezinde bulunan Frankfurt bu avantajını her geçen yıl daha iyi kullanıyor. 70 bin çalışanı ile Avrupa'nın en büyük havalimanına sahip olma yolunda ilerleyen Frankfurt şimdi de büyük bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Frankfurt merkezli uçuşları hızlı tren ağı ile destekleyen Almanlar ülkenin en canlı ekonomik merkezi olan Rhein-Main bölgesine yeni yatırımlar yapıyor. Frankfurt Havalimanı'nda raylar üzerine inşa edilmekte olan AirRail Center projesinin maliyeti 1 milyar Euro'yu bulacak. Hilton Gurubu'na ait iki lüks otel yanında alış veriş merkezlerinin de yer alacağı AirRail projesi Almanya'da bu alanda yapılan en büyük çaplı yatırım olarak gösteriliyor.

2008 rakamlarına göre 53 milyon yolcunun kullandığı Frankfurt Havalimanı, yeni AirRail projesi ile daha da cazip hale gelecek. Gemi şeklinde yapılan alışveriş merkezleri ve otellerin fuar için bu şehre gelenler de düşünülerek inşa edildiği belirtildi. Frankfurt Havalimanı ile Frankfurt Fuarı'ndaki mesafe oldukça kısa ve ulaşım otoban üzerinden sağlanabiliyor. Kapasite büyüklüğünde İngilizlerin Londra Heathrow ve Fransızların Paris Charles de Gaulle havalimanları ile yarışan Frankfurt, yeni AirRail ile rakiplerine fark atacak.

İnşatının büyük bölümü tamamlanan AirRail projesi bittiğinde Frankfurt Havalimanı'nın şuan 70 bin olan çalışan sayısı daha da artacak. Frankfurt Havalimanı'nda çok sayıda Türk de çalışıyor.

 

Avrupa'da büyük yarış!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000