09 Nisan 2012, Pazartesi 10:48:01

"500 UÇAĞIN YÖNÜNÜ İSPANYA'YA ÇEVİRDİLER"

Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, TUI Travel ve Thomas Cook'un 500'den fazla uçağı İspanya'ya yönlendirdiğini açıkladı.
  • mustak demiycem hepimiz bu pazardan ekmek yıyoruz. ama malesef anlayış berbet
  • araplara gelin diye yalvarmayın da, kim gelirse gelsin onların yerine..
  • NEDEN İSPANYA'YA DÖNECEKLER.İSPANYA CİDDİ KRİZDE,FİYATLARI KIRINCA VE ACENTELERE UYGUN ŞARTLARI SUNUNCA DOĞAL OLARAK ORAYA KAYDILAR.FİYATLAR UYDUĞU SÜRECE HİÇBİR İNGİLİZ İSPANYA'YI BIRAKIP TÜRKİYE'YE GELMEZ.TÜRKİYE'NİN TERCİH GÖRMESİNDEKİ TEK SEBEB FİYAT FAKTÖRÜDÜR.YARIN,TÜRKİYE FİYAT KIRAR BURAYA DÖNERLER.DÜNYADA TURİZMİ ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR TATİL MALİYETİDİR.HİÇBİR İNGİLİZ ÇOK MECBUR KALMADIKÇA TÜRKİYE'YE GELMEZ...
  • avrupadan gelen turisti beğenmiyor arkadaşlarda, anlamadığım japonya yada çinden hatta adb den gelen turist gidiş dönüş için ne kadar harcayacak? o turisti sen nasıl ikna edeceksin deve yükü ile ödeyeceği uçak bileti ne olacak? bir de uzak doğuda ve pasifikte insanın aklını alacak doğal güzelliklere ulaşım masrafı minumumken dünyanın öbür ucundanki türkiyeye neden gelecek?
  • Biz hâlâ pinti Avrupalı turistin peşindeyiz. Kuru kalabalık maalesef. Kişi başı harcama oranı çok düşük. Bir ortadoğulu turistin günlük harcaması çok daha fazla. Bunun Amerikalısı, uzakdoğulusu da var tabi. Kesinlikle başka alternatifler de denenmeli. Tek yerden beslenmek zaten stratejik açıdan da çok komik bir hata.
  • avrupa birliği üye si olan ülkelerin zor durumda olmaları sebebiyle bu sene turistlerin ispanya ,yunanistan a kaymaları türk turizmine balta vurabilir bence avrupa yerine diğer ülkelerden care aranmalı ...hayırlısı
  • Bölgede turizm anlayışının değişmesi lazım. 3 tişörte 5 pound veren İngiliz turistler için saha araştırması yapsanız ne olacak. İngilterenin orta tabakası bile gelmiyor Dalamana. Rusya ve Ukrayna meselesine gelince bu turistlerin konaklamaları için gerekli konsept ve altyapı bölgede mevcut değil. Antalya ve Bodrum bölgesinin dolmasından sonra Dalaman bölgesi pazarlanıyor. Bunun nedenini bir araştırın bakalım ne çıkacak. Anlayışı değiştirin sonra tanıtıma geçersiniz.
Muğla turizmi ile ilgili olarak yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hamdi Güvenç, İngiltere'de durumun kötü olduğunu ancak her şeye rağmen İngiltere'nin hala yılda 67 milyon insanın seyahat ettiği dev bir pazar olduğunu belirtti. Güvenç, yapılması gereken şeyin en azından buradaki mevcut pozisyonun korunması olduğunu söyleyerek, "TUI ve Thomas Cook 500'den fazla uçağı İspanya'ya çevirdi. Bizim gidip bunun nedenini araştırmamız, neden böyle yaptıklarına dair hesap sormamız gerekiyor. Her iki tur operatörü de bakanlıktan reklam desteği, havalimanlarından indirim ve çeşitli yollardan otellerden katkı payı alıyor" dedi.

Hamdi Güvenç İngiliz pazarına yönelik yapılması gereken çalışmalar ve Muğla'nın ziyaretçi sayısının artırılması ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

İNGİLTERE'DE SAHA ÇALIŞMASI YAPILACAK

"İngiltere pazarı ile ilgili olarak bir saha çalışması yapmaya karar verdik ve Sayın Vali ile birlikte oraya giderek örnek bir çalışma yaptık. Orada gördük ki sahada var olmak lazım. Sahada olanları izleme imkânına sahip olurken, gelişmeleri kendi lehimize çevirme imkânımız doğar. Beklemeye tahammül yok, zira turizmde zamanı satıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde İngiltere’yi 4 parçaya bölmeye ve her parçası için bir arkadaşımızı görevlendirmeye karar verdik. Amacımız görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızın İngiltere ile ilgili bilgi toplaması ve bunun neticesinde bizim de eksikliklerimizi veya neler yapmamız gerektiğini görmekti. Bunun hesabını yaptık ve yaklaşık 35 bin poundluk bir bütçe çıktı. Bu meblağın yarısını Sayın Valimiz Valilik bütçesinden karşılıyor. Diğer yarısı için de Bakanlığın desteğini bekliyoruz. Bu örnek bir çalışma olacak ve elimize haftalık raporlar ulaşacak. Böylelikle gelişmelerden hemen haberdar alıp ona göre adım atabileceğiz."

SICAK SATIŞ YAPAN ACENTELERLE OLAN İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK GEREKİYOR

"Advantege, İngiltere’de yaklaşık 800 acentenin oluşturduğu bir birlik. Muğla’yı ziyarete geldiler ve yaptığımız görüşmeler neticesinde bir sonraki kongrelerini Muğla’da yapmaları konusunda mutabık kaldık ve el sıkıştık. Advantege’in yetkilisi bize, acenteye giden müşterinin yüzde 50 – 60 oranında satış yapan kişinin etkisi altında kaldığını söyledi. Dolayısıyla bu noktada, sıcak satış yapan acentelerle ilişkileri geliştirmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bu acentelerle iyi ilişkileri kurmak gerekiyor. Örneğin, İngiltere’de Muğla bölgesine en çok satış yapan acenteleri burada ağırlayabiliriz."

THOMAS COOK VE TUI 150 BİN YOLCUYU İSPANYA'YA YÖNLENDİRDİ

"Thomas Cook her ne kadar krizde olsa da, her ne kadar 1 milyar poundun üzerinde borcu olsa da, İngiltere pazarının yüzde 45’ini elinde bulunduran dev bir şirket. Thomas Cook Bakanlıktan reklam katkı payı, havalimanı indirimi, otellerden dolaşıp çeşitli yollarla onlardan da katkı payı alıyor ve şimdi diyorlar ki “bize adam başı 1 pound verin.” Bunun sonu yok. Bu nedenle tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde tek tek bulunmak yerine tüm sektörü temsilen katılalım ve onlara, “biz sana bunları bunları verdik, sen ne yaptın” diye soralım. Bakanlık kendi açısından soruyor olabilir ama biz sektör olarak bunun hesabını soramıyoruz. Thomas Cook Türkiye’ye gelmesi gereken 360 uçağı İspanya’ya çevirdi. Neden uçakları İspanya’ya çevirdiklerini soralım. Bunu bu ay içinde yapmazsak mayıs ayı için artık çok geç olacak. Buradan bizim 100 bin yolcu kaybımız olacak. Birbiri ile rekabet halinde oldukları için TUI de benzer bir uygulama ile 40 bin yolcusunu İspanya’ya yönlendirdi. Bodrum’u da dahil ederseniz yaklaşık 150 bin kişilik bir kesinti var."

OTELCİLER FAZLA RAHAT OLMASIN

"Otelcilerin de bu konuda fazla rahat olmaması lazım. Onlar, “Nasıl olsa rezervasyonum var, avans da aldım sorun yok” diye düşünüyorlar ama durum öyle değil. Yarın öbür gün turist gelmediğinde tur operatörlerinin kapısına dayanıp şimdi istediğinin iki katı indirim vereceğiz. Turizmde kilit nokta uçaktır ve uçak konmuyorsa ürününüz istediğiniz kadar güzel olsun, gelen olmaz. Bu nedenle duruma acilen müdahale etmemiz gerekiyor."

SUN EXPRESS MUĞLA'YA KIŞIN DA UÇMAK İSTİYOR

"Almanya’dan FTI ilk defa Muğla’ya operasyon başlattı ve ilk yıl için 12 bin koltuk koydu. FTI Muğla’ya Sun Express ile uçmak için anlaşma yaptı. Ancak Sun Express bölgeye daha fazla önem veriyor ve kışın da uçmak istiyor. Bir süreliğine zararına bile uçabilirler. Ancak böyle bir süreçte onları desteklememiz gerekiyor. Havalimanlarında indirimler dahil olmak üzere birçok konuda destek çıkılabilir. İzmir’i İzmir yapan Sun Express’tir. Yine Antalya’ya yıl içinde en fazla sefer düzenleyen firma yine Sun Express. Bu yüzden Sun Express bizim için çok önemli."

FRANKFURT HAVALİMANI'NDAKİ 2,7 MİLYON LAST MINUTE YOLCUSUNUN YÜZDE 5'İNİ ALMAK İSTİYORUZ

"Bu yıl yeni bir şey daha keşfettik. Dünyanın en büyük havalimanlarından Frankfurt Havalimanı’nda yılda 52 milyon insan geçiyor ve bu havalimanında konuşlanmış 20 tane son dakika acentesi var. Bu acentelerin geçen yılki satış kapasitesi 2,7 milyon. Bu müşterilerin yüzde 5’ini bile Muğla’ya çeksek Alman ziyaretçi sayısını direkt ikiye katlarız. Bu havalimanındaki acentelerle bir workshop düzenleyerek kiraladığımız bir yer ile orada bölgemizi tanıtacağız. Sonrasında ise bu acenteleri davet ederek bölgemizde bir güzel ağırlayacağız. Son derece basit ve kazançlı bir operasyon."

UKRAYNA'DAN GELEN 600 BİN YOLCUNUN 450 BİNİ ANTALYA'YA GİDİYOR

"Muğla’nın en önemli ikame pazarlarından birisi de Rusya bilindiği üzere. Dolayısıyla bu ülkede tanıtım faaliyetleri yapılırken, Antalya kadar Muğla’nın da, yeteri kadar ön plana çıkarılması gerekiyor. Ukrayna’nın en büyük tur operatörü Turtess Antalya’ya yedi şehirden uçak kaldırırken, Muğla’ya sadece Kiev’den kalkıyordu, geçen sene Donets, bu sene de Dnitropetrov oldu. Ukrayna’dan gelen 600 bin yolcunun 450 bini Antalya’ya gidiyor. Geçen yıl ikiye katlamamıza rağmen, Dalaman’a gelen Ukraynalı sayısı 27 bin. İrlanda, Ukrayna ve Rusya, tanıtım yapıldığında, geri dönüşü çok hızlı olan pazarlar ve bu anlamda bizim için önemli bir şans durumundalar." (Turizmgüncel)

"500 UÇAĞIN YÖNÜNÜ İSPANYA'YA ÇEVİRDİLER"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
mustak demiycem hepimiz bu pazardan ekmek yıyoruz. ama malesef anlayış berbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
araplara gelin diye yalvarmayın da, kim gelirse gelsin onların yerine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NEDEN İSPANYA'YA DÖNECEKLER.İSPANYA CİDDİ KRİZDE,FİYATLARI KIRINCA VE ACENTELERE UYGUN ŞARTLARI SUNUNCA DOĞAL OLARAK ORAYA KAYDILAR.FİYATLAR UYDUĞU SÜRECE HİÇBİR İNGİLİZ İSPANYA'YI BIRAKIP TÜRKİYE'YE GELMEZ.TÜRKİYE'NİN TERCİH GÖRMESİNDEKİ TEK SEBEB FİYAT FAKTÖRÜDÜR.YARIN,TÜRKİYE FİYAT KIRAR BURAYA DÖNERLER.DÜNYADA TURİZMİ ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR TATİL MALİYETİDİR.HİÇBİR İNGİLİZ ÇOK MECBUR KALMADIKÇA TÜRKİYE'YE GELMEZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
avrupadan gelen turisti beğenmiyor arkadaşlarda, anlamadığım japonya yada çinden hatta adb den gelen turist gidiş dönüş için ne kadar harcayacak? o turisti sen nasıl ikna edeceksin deve yükü ile ödeyeceği uçak bileti ne olacak? bir de uzak doğuda ve pasifikte insanın aklını alacak doğal güzelliklere ulaşım masrafı minumumken dünyanın öbür ucundanki türkiyeye neden gelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz hâlâ pinti Avrupalı turistin peşindeyiz. Kuru kalabalık maalesef. Kişi başı harcama oranı çok düşük. Bir ortadoğulu turistin günlük harcaması çok daha fazla. Bunun Amerikalısı, uzakdoğulusu da var tabi. Kesinlikle başka alternatifler de denenmeli. Tek yerden beslenmek zaten stratejik açıdan da çok komik bir hata.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
avrupa birliği üye si olan ülkelerin zor durumda olmaları sebebiyle bu sene turistlerin ispanya ,yunanistan a kaymaları türk turizmine balta vurabilir bence avrupa yerine diğer ülkelerden care aranmalı ...hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bölgede turizm anlayışının değişmesi lazım. 3 tişörte 5 pound veren İngiliz turistler için saha araştırması yapsanız ne olacak. İngilterenin orta tabakası bile gelmiyor Dalamana. Rusya ve Ukrayna meselesine gelince bu turistlerin konaklamaları için gerekli konsept ve altyapı bölgede mevcut değil. Antalya ve Bodrum bölgesinin dolmasından sonra Dalaman bölgesi pazarlanıyor. Bunun nedenini bir araştırın bakalım ne çıkacak. Anlayışı değiştirin sonra tanıtıma geçersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000