21 Ekim 2010, Perşembe 10:45:51

PİLOT OKULLARI GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKTİ

Türkiye’deki havayolu şirketlerinin son yıllarda artan pilot ihtiyaçlarına paralel olarak uçuş okulu alternatifleri de artıyor. Türkiye’deki uçuş okullarına sıcak bakmayan öğrenciler, yurtdışını tercih ediyor. ABD ise pilot eğitimi için en gözde ülkelerden biri...
  • İnşaat şirketi ve havacılık sektörü. Gençlerin hayallerini çalmak için yeni bir tezgahın küflü kokuları geliyor. Gençler kanmayın. Devlet üniversitelerinde yeni Sivil Havacılık okulları açıldı. Pilotaj bölümlerine bakın. Elin gavuruna paranızı kaptırmayın
  • Ulu önderimiz ATATÜRK`ün bu sözü ne zaman söyledigine hatirlayanlar vardir herhalde. Aradan uzun yillar gecti ve Türk sivil havaciligin düstü duruma bakin. Bravo.......
  • para yoksa pilot olamazsın otobüs şöforu olabilirsin..
  • Uçman için okula ilave olarak 30 bin eu artı kdv lik bir meblağı da başvurduğun şirkete tip parası adı altında ödemen lazım.
  • Alırım ABD'den sertifikamı, gelirim burada da SHGM babalar gibi convert eder. Ben de istediğim firmada pilot olarak uçmaya başlarım.
  • yurdumuzda ihtiyaç duyulan pilot ihtiyacına en güzel çözüm;çiğlide hava kuvvetleri bünyesinde her türlü imkan var orada,hava kuvvetleriyle anlaşılır ve yetenekli iyi egitim görmüş Türk gençleri orada cazip fiyatlara dörtdörtlük pilotaj egitimi alır namerte yurtdışına muhtaç kalmadan!
  • Kursa katılan kaç pilot adayı Amerika'da hava yollarında iş bulacak?Ben cevap vereyim , Türk oldukları için HİÇBİRİ.
  • bundan cok once de defalarca soyledim. Istersen Astronot lisansi ile gel turkiyeye. Eger baban amcan saglam bir yerde degilse avcunu yalarsin. Verdigin 58bin dolarla kalirsin ortada. Adamin varsa zaten gitmeye ne gerek. Al lisansini turkiyedeki salak okullardan birinden yine girersin yine girersin. Torpili olmayan pilot olmasin lutfen. Bu meslek artik babadan cocuga gecen bir meslek haline geldi. Yani elit degil artik pilotluk. Tam bir otobus soforu olduk yani. Simdilerde THY disindaki firmalar da adam gibi para vermiyor. Bitmis bu memlekette havacilik !!!!!!!!!!!!
  • Yanibasimizdaki okullar ogrencileri tokatlarken şimdi gidip Amerika’ya kaptıralım paraları sonra oralarda parayı kurtarmak için benzincide pizzacida çalışırız belki zengin bı kadın karşımıza çıkar oooooo süper macera ben varım :) ya kardesim bir sürü işsiz pilot var hala utanmıyosunuz insanları kandırmaya
  • hadi türkiyedekiler yetmiyormuş gibi birde siz tokatlayın gençlerin hayallerini :))

Türkiye’deki pilot ihtiyacı, yabancı uçuş okullarının iştahını kabarttı. Halen Türkiye’deki uçuş eğitim merkezlerinden yetişen pilot adaylarının ihtiyaca cevap vermemesi üzeride, yabancı girişimciler Türkiye pazarına girdi.

İlk olarak Türk Hava Yolları’nın ABD’deki bir okulla anlaşması ve pilot ihtiyacının bir bölümünü bu okula gönderilen öğrencilerden karşılamaya başlaması, alternatif girişimleri de beraberinde getirdi.

Bunun en son örneği ise, ABD’li Rabbitlights Aviation.  Pilot olmak isteyen Türk gençlerini ABD’ye götürmek için alternatif programlar hazırlayan okulun Türkiye’deki işlerini PNR Yapı Endüstri Turizm ve Havacılık şirketi yürütüyor.

Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki ofiste, pilot adayları ile bir araya gelen okul yöneticileri, vizyonlarını anlattı ve öğrencilere yönelik programlarını tanıttı. Eğitim Direktörü Patrick Murphy,  “Pilot yetiştirme programları genellikle yüksek maliyetler gerektiren külfetli programlardır. Biz bu programın daha uygun fiyatlara verilmesini istedik ve çözümün Amerika bağlantılı bir program olacağını değerlendirdik. Belirlediğimiz bu program Amerika’daki uçuş eğitimi ile FAA lisansı alınmasını ve Türkiye’ye döndükten sonra zaman kaybetmeden JAA conversion icin yer dersleri alınarak JAA sınavlarına girilmesini kapsıyor” dedi.

ABD’li şirket yöneticilerinin bahsettiği yöntem, düşük maliyetli olsa da belirsizlik yüzünden kaygıyı da beraberinde getiriyor.

Şirket yöneticileri bu konudaki sıkıntıyı nasıl aşacaklarını da şöyle anlatıyorlar:

“Aslında düşük maliyetinden dolayı bu yolu düşünüp de, getirdiği belirsizlik ve olası problemlerden dolayı bu fikrinden vazgeçen çok fazla öğrenci olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte Amerika’da uçuş okulunu tamamlayıp FAA lisansını aldıktan sonra, ülkeye dönüp burada FAA lisansını JAA lisansına dönüştürmek icin sadece sınıf açılmasını aylarca bekleyen öğrenciler olduğunu da biliyoruz. Organizasyonumuzun en güçlü yanlarından biri de içimizdeki bu süreçten geçmiş ve şu anda aktif olarak uçan pilotlarımızın olması. Biz tamamen onların geridönüsümü ile "en uygun programı" "en uygun uçuş okullarıyla" "en uygun fiyata" bulabildik ve su anda halihazırda süren görüşmelerle "en uygun tarihi" belirleyerek programımıza start vermeyi planlıyoruz.”

Uçuş okulu, ilk etapta 12 kişilik bir grubu ABD’ye götürmeyi planlanıyor.

Okulun 37 uçaktan olusan filosu var. Yani her   4 öğrenciye 1 uçak düşüyor. Hava koşullarının uygunluğu nedeniyle birçok okul gibi, bu okul da Florida’da bulunuyor. Konaklama isteyen öğrencilere eğitimleri süresince kalacak yer tahsisi de yapılacak.  Amerika’daki eğitimin öğrencilerin performanslarına göre 6-8 ay içerisinde bitmesi planlanıyor.

Okula, sadece belli kriterleri taşıyan öğrenciler kabul edilecek.

Öğrencilerde, 4 yıllık bir üniversite bitirmiş olması ve ingilizce seviyesinin istenen düzeyde olması şartı gözetilecek.Bahsedilen eğitim paketinin fiyatı ise yaklaşık 58 bin dolar olacak.

PİLOT OKULLARI GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
İnşaat şirketi ve havacılık sektörü. Gençlerin hayallerini çalmak için yeni bir tezgahın küflü kokuları geliyor. Gençler kanmayın. Devlet üniversitelerinde yeni Sivil Havacılık okulları açıldı. Pilotaj bölümlerine bakın. Elin gavuruna paranızı kaptırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ulu önderimiz ATATÜRK`ün bu sözü ne zaman söyledigine hatirlayanlar vardir herhalde. Aradan uzun yillar gecti ve Türk sivil havaciligin düstü duruma bakin. Bravo.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
para yoksa pilot olamazsın otobüs şöforu olabilirsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçman için okula ilave olarak 30 bin eu artı kdv lik bir meblağı da başvurduğun şirkete tip parası adı altında ödemen lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alırım ABD'den sertifikamı, gelirim burada da SHGM babalar gibi convert eder. Ben de istediğim firmada pilot olarak uçmaya başlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yurdumuzda ihtiyaç duyulan pilot ihtiyacına en güzel çözüm;çiğlide hava kuvvetleri bünyesinde her türlü imkan var orada,hava kuvvetleriyle anlaşılır ve yetenekli iyi egitim görmüş Türk gençleri orada cazip fiyatlara dörtdörtlük pilotaj egitimi alır namerte yurtdışına muhtaç kalmadan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kursa katılan kaç pilot adayı Amerika'da hava yollarında iş bulacak?Ben cevap vereyim , Türk oldukları için HİÇBİRİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bundan cok once de defalarca soyledim. Istersen Astronot lisansi ile gel turkiyeye. Eger baban amcan saglam bir yerde degilse avcunu yalarsin. Verdigin 58bin dolarla kalirsin ortada. Adamin varsa zaten gitmeye ne gerek. Al lisansini turkiyedeki salak okullardan birinden yine girersin yine girersin. Torpili olmayan pilot olmasin lutfen. Bu meslek artik babadan cocuga gecen bir meslek haline geldi. Yani elit degil artik pilotluk. Tam bir otobus soforu olduk yani. Simdilerde THY disindaki firmalar da adam gibi para vermiyor. Bitmis bu memlekette havacilik !!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yanibasimizdaki okullar ogrencileri tokatlarken şimdi gidip Amerika’ya kaptıralım paraları sonra oralarda parayı kurtarmak için benzincide pizzacida çalışırız belki zengin bı kadın karşımıza çıkar oooooo süper macera ben varım :) ya kardesim bir sürü işsiz pilot var hala utanmıyosunuz insanları kandırmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadi türkiyedekiler yetmiyormuş gibi birde siz tokatlayın gençlerin hayallerini :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000