22 Temmuz 2009, Çarşamba 08:11:51

Herşey kontrolörler için...

FAA hava trafik kontrolörünün üzerindeki stresi azaltmak için kolları sıvadı...
  • ha sakın yanlış anlamayın..bu cezaları işkembeden bol bol verirler de sanmayın ki kontrolörlere avrupadaki meslektaşları gibi 6-8 bin euro ücret verirler..her türlü ihtiyaçlarını karşılarlar..teknolojiye insana eğitime yatırım yaparlar..ama gurur duyarım dhmi'mle..irandan bile gerideyizdir bu konularda ama birinciyizdir kontrolörü sopalamakta..
  • türkiyede bu durumlarda ne yapılır anlatayım..hemen kontrolör suçlanır..maaşı kesilir..1-3-6 aylık dönmelerde gündüze çıkarılır..rate'i alınır asistanlığa düşürülür..ama hiç kimse sistemi nedenleri sorgulamaz..tek suçlu kontrolördür..birde dürüst davranır rapor edersiniz pilotlar rapor etmez umurlarında bile olmazken ama yine de yersiniz cezayı..bu cezaları da kim uygun görür bilir misiniz..10 yıldır radar yüzü görmeyen adamlar..en basitinden situation awereness nedir bilmeyen adamlar..eurocontrolün "just culture" mantığıyla oluşturduğu raporlama kültürünü "just punishment" olarak algılayan ileri zekalılar..güzel ülkemde ne doğru ki bu kurumda(dhmi) yapılanlar da doğru olsun.
  • Bir onceki yoruma katiliyor ve ozellikle DHMI seyrusefer dairesi baskan ve hava trafik mudurunun bu konulardaki basarisi tartisilmaz.Tabii basari herkezi enayi yerine koymalari yoksa bugunku ATC hizmetleri bu kalitede olmazdi.Umarı sayin O.Birdal bu muthis ikilinin oyunlarini bozabilir bence tek yapmasi gereken biraz cesaret.
  • Yanlış yapıyorlar ve yapacaklar doğru olsa bizde yapılır,yıllardır Avrupadan Asyaya dolaşan SEYRÜSEFER BÜYÜKLERİMİZDEN daha iyi mi bilecek elin gavuru. En doğrusu bizde yapılıyor,yapılacak,yapılmakta. İnanmadınızmı:) ALLAH ALLAH hep bizlere öyle deniyor ama."bizdeki en doğru uygulama,en iyisini biz bilir yapar uygularız çünkü bizler yüzlerce kez Eurocontrola gittik onlarca kez Amarika ya:)) Ya o yüzden eller yanlış "kılıçtekin" doğru

Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi (FAA), bünyesindeki 15 bin hava trafik kontrolörünün üzerindeki stresi azaltmak ve işlerini kolaylaştırmak için harekete geçti. FAA ve Ulusal Hava Trafik Kontrolörleri Birliği yeni bir sendika sözleşmesi üzerinde görüşmeler yaptı.

FAA’dan yapılan açıklamaya göre kontrolörlerin operasyonel hatalarından kaynaklanan suçlama ve cezalandırma kültürü ortadan kaldırılmak isteniyor. FAA Yöneticisi Randy Babbitt, “Bundan böyle FAA’nın genel merkezine gönderilen operasyonel hataları içeren raporlarda kontrolörlerin isimleri yer almayacak. Kontrolörlerin kimliği sadece olayın geçtiği tesiste bilinecek, gerekli eğitimler ve disiplin cezaları burada verilecek” şeklinde konuştu.

Kontrolörlerin hatalarından dolayı sorumlu tutulacağını vurgulayan Babbitt, “ancak bu olayların niye olduğuna ve önlemek için ne yapılabileceğine odaklanmayı tercih ediyoruz” dedi.

Kontrolörler hata yaptıklarında çok büyük bir sorun yaratmadığı sürece görevlerinden otomatik olarak uzaklaştırılmayacak FAA bu değişiklikler kontrolörler için cezalandırmayan raporlama sistemine geçişin bir parçası olarak yaptı. Hava Trafik Güvenlik Eylem Programı ülkenin üçte birinde uygulanıyor ve kontrolörler ile diğer çalışanların güvenlik problemlerini, olay adli bir olaya yol açmadıysa, ceza alma korkusu duymadan rapor etmesini sağlıyor.

Habertürk

Herşey kontrolörler için...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ha sakın yanlış anlamayın..bu cezaları işkembeden bol bol verirler de sanmayın ki kontrolörlere avrupadaki meslektaşları gibi 6-8 bin euro ücret verirler..her türlü ihtiyaçlarını karşılarlar..teknolojiye insana eğitime yatırım yaparlar..ama gurur duyarım dhmi'mle..irandan bile gerideyizdir bu konularda ama birinciyizdir kontrolörü sopalamakta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiyede bu durumlarda ne yapılır anlatayım..hemen kontrolör suçlanır..maaşı kesilir..1-3-6 aylık dönmelerde gündüze çıkarılır..rate'i alınır asistanlığa düşürülür..ama hiç kimse sistemi nedenleri sorgulamaz..tek suçlu kontrolördür..birde dürüst davranır rapor edersiniz pilotlar rapor etmez umurlarında bile olmazken ama yine de yersiniz cezayı..bu cezaları da kim uygun görür bilir misiniz..10 yıldır radar yüzü görmeyen adamlar..en basitinden situation awereness nedir bilmeyen adamlar..eurocontrolün "just culture" mantığıyla oluşturduğu raporlama kültürünü "just punishment" olarak algılayan ileri zekalılar..güzel ülkemde ne doğru ki bu kurumda(dhmi) yapılanlar da doğru olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir onceki yoruma katiliyor ve ozellikle DHMI seyrusefer dairesi baskan ve hava trafik mudurunun bu konulardaki basarisi tartisilmaz.Tabii basari herkezi enayi yerine koymalari yoksa bugunku ATC hizmetleri bu kalitede olmazdi.Umarı sayin O.Birdal bu muthis ikilinin oyunlarini bozabilir bence tek yapmasi gereken biraz cesaret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yanlış yapıyorlar ve yapacaklar doğru olsa bizde yapılır,yıllardır Avrupadan Asyaya dolaşan SEYRÜSEFER BÜYÜKLERİMİZDEN daha iyi mi bilecek elin gavuru. En doğrusu bizde yapılıyor,yapılacak,yapılmakta. İnanmadınızmı:) ALLAH ALLAH hep bizlere öyle deniyor ama."bizdeki en doğru uygulama,en iyisini biz bilir yapar uygularız çünkü bizler yüzlerce kez Eurocontrola gittik onlarca kez Amarika ya:)) Ya o yüzden eller yanlış "kılıçtekin" doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000