07 Mayıs 2012, Pazartesi 13:22:55

FAA'DEN BEKLENEN ONAY GELDİ

Türk ortaklı dünyanın ilk “çok hafif jet”inin üreticisi Eclipse Aerospace, yeni modeli Eclipse 550 için Federal Havacılık İdaresi (FAA)’nden üretim sertifikası aldığını duyurarak çift motorlu yeni jetinin üretimi için düğmeye bastı.

Eclipse’in Albuquerque merkezinde düzenlenen törende Federal Havacılık İdaresi’nin temsilcileri, üretim sertifikasını Eclipse Aerospace’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Cary Winter’e takdim etti.

Winter "Full sertifikalı jetimiz, sertifikalı üretim sürecimiz ve kurulan tedarik zinciri ile yeni ürettiğimiz Eclipse 550 jetini tekrar tanıtarak daha iyi bir konuma getirebileceğiz. Almış olduğumuz FAA sertifikamız ile yüksek kaliteli üretim süreci sayesinde uçak teslimatlarımızı hızlandırarak müşterilerimizin gözünde daha güvenilir ve başarılı bir konuma geleceğiz.

Oldukça ağır şartlara sahip FAA üretim sertifikası onay süreci bir kuruluşun tüm üretim süreçlerinin değerlendirilmesi, kalite kontrolü ve üretim denetim sistemini içeriyor. FAA yetkilileri onay sürecinde birçok kez denetim yaparak tasarım verilerinin uyumunu titizlikle inceleyerek onay veriyorlar.

Almış olduğumuz bu sertifika, başta  mühendislik ve üretim bölümü olmak üzere tesislerimizde çalışan tüm arkadaşlarımızın gayretleri ile elde edilmiştir. Aynı zamanda kendini bu işe adamış olan tüm FAA ekibinin profesyonelliğini ve başarılarını da takdir etmekteyiz. Bu girişim sayesinde Elipse 550’nin ful sistem üretiminde en üst seviyeye gelmesini dört gözle bekliyoruz.’ dedi.

Yeni model çift motorlu Eclipse 550 jetin, kendini bu alanda kanıtlamış Eclipse 500 jetinden yola çıkılarak tasarlandığı, genel havacılık jetlerine göre yeni nesil sistemlerle üretilip müşterilere teslim edileceği belirtildi. Geliştirilmiş sistem; otomatik gaz kolları, sentetik görüş, gelişmiş görüş ve yedek uçuş yönetim sistemlerini içeren yeni Eclipse 550 jetininin ilk teslimlerinin 2013’ün ortalarında yapılması bekleniyor.

FAA'DEN BEKLENEN ONAY GELDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000