17 Ocak 2013, Perşembe 09:37:15

FAA: BOEING 787 SEFERLERİNİ DURDURUN

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA, bir süredir teknik aksaklıklar yaşanan rüya uçak Boeing 787 Dreamliner'in seferlerinin durdurulmasını istedi.
  • Yakinda Denver'den Tokyo'ya gidecegim United ile. 787 ucuracaklardi. Cok keyifleniyordum...
  • " a potential battery fire risk in the 787 and require operators to temporarily cease operations." operasyonlarını durdurmaları gerekiyor diyor. tavsiye değil. İnsiyatif sözkonusu değil
  • faa n registry hariç diğer tecilli uçakların uçuşlarını durduramaz ama emergency AD'yi dayadı mı bu AD'yi uygulamayacak ülke var mıdır bilemem..
  • FAA amerikan topraginda yetkilidir. ucusa elverislik belgesini verdigi icin amerikada'da faaliyetteki united havayollarinda olan 5 ucagi yere indirdi. diger havacilik otoritelerine tavsiye ediyor. japon havayollari ve/veya baskasinin elindeki ucagi yere indirme otoritesi yok tabiki. FAA federal aviation authority adi ustunde, aEASA veya kendi milli ucus otoritesi ucagi indir demezse kimse indirmek zorunda degil, zaten japon 2 havayolunda var, ethiyopya havayolarinda, POL da var cok kimsede filo mevcut degil. topu topu dunyada 50 kusur tane ucuyor
  • http://www.faa.gov/news/press_releases/news_story.cfm?newsId=14233
  • hayırlısı be gülüm
  • FAA Amerikan otoritesi olduğu doğru buraya kadar bilgin tam. Eksik olan uçağın menşei Amerika olduğu için onun uçuşa elverişli raporununda olması gerekiyor yoksa uçuramazsın yani uçak nerde operasyon yaparsa yapsın uçamaz ilan edebilir.
  • Butun boeinglerin ucusunu durdurun ,cok guvensiz bir ucak.
  • Bu haberin kaynağı nedir bilmem ama ne uluslarası havacılık portallarında ne de FAA web sitesinde böyl bir haber yok. ANA ve JAL kendi kararları doğrultusunda 787'leri ground etti.
  • FAA amerika otoritesidir. Amerikada sadece United Airlines'da 6 tane 787 var. Sadece 6 tane 787 ground edilmiştir. Büyük puntolarla şok şok şok şeklinde verilecek bir haber değil...

Kısa sürede üst üste arızalarla gündeme gelen Boeing 787 Dreamliner için Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA, şok edici karar aldı.

Farklı havayolu şirketlerinde yaşadığı arızalar sonrası güvenliği tartışılan 787 Dreamliner'in bütün uçuşlarının durdurulması istendi.

Japon ANA ve JAL havayollarının yanı sıra Air India şirketinde uçan 787 Dreamliner uçaklarında yaşanan arıza sonrası bu şirketler kendi kararları doğrultusunda bu uçakları seferden çekmişti.

FAA'nin bu kararı sonrası 787 uçaklarının uçuşları uçaktaki arızanın kesin tespiti ve çözüme kavuşturulmasına kadar yasaklandı.

FAA: BOEING 787 SEFERLERİNİ DURDURUN

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

DEN-NRT ~ 11 yıl önce
Yakinda Denver'den Tokyo'ya gidecegim United ile. 787 ucuracaklardi. Cok keyifleniyordum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 11 yıl önce
" a potential battery fire risk in the 787 and require operators to temporarily cease operations." operasyonlarını durdurmaları gerekiyor diyor. tavsiye değil. İnsiyatif sözkonusu değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 11 yıl önce
faa n registry hariç diğer tecilli uçakların uçuşlarını durduramaz ama emergency AD'yi dayadı mı bu AD'yi uygulamayacak ülke var mıdır bilemem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d ~ 11 yıl önce
FAA amerikan topraginda yetkilidir. ucusa elverislik belgesini verdigi icin amerikada'da faaliyetteki united havayollarinda olan 5 ucagi yere indirdi. diger havacilik otoritelerine tavsiye ediyor. japon havayollari ve/veya baskasinin elindeki ucagi yere indirme otoritesi yok tabiki. FAA federal aviation authority adi ustunde, aEASA veya kendi milli ucus otoritesi ucagi indir demezse kimse indirmek zorunda degil, zaten japon 2 havayolunda var, ethiyopya havayolarinda, POL da var cok kimsede filo mevcut degil. topu topu dunyada 50 kusur tane ucuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B787 ~ 11 yıl önce
http://www.faa.gov/news/press_releases/news_story.cfm?newsId=14233

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kunteper ~ 11 yıl önce
FAA will issue an emergency airworthiness directive...Henüz yayınlanmış AD yok, operatörler kendi insiyatifleriyle 787 operasyonunu durduruyor.
petersburg ~ 11 yıl önce
hayırlısı be gülüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
78787 mesaja ~ 11 yıl önce
FAA Amerikan otoritesi olduğu doğru buraya kadar bilgin tam. Eksik olan uçağın menşei Amerika olduğu için onun uçuşa elverişli raporununda olması gerekiyor yoksa uçuramazsın yani uçak nerde operasyon yaparsa yapsın uçamaz ilan edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış bilgi... ~ 11 yıl önce
Lütfen yorumları düzgün yapalım, bilmeyen insanları yanlış yönlendirmeyelim. Bir uçağa uçuşa elverişlilik raporunu veren otorite, uçak hangi registrasyonda ise o ülkenin otoritesidir. Bu EASA bölgesinde ise EASA'dır. FAA bölgesinde ise FAA'dir. Başka bir bölgede ise o bölgenin yetkili otoritesidir. Örneğin Türk registrasyonlu tüm uçaklara sadece Türk Sivil Havacılığı bu raporu verir.
Muhendis kml ~ 11 yıl önce
Butun boeinglerin ucusunu durdurun ,cok guvensiz bir ucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyyare ~ 11 yıl önce
Sevgili muhendis teyyare kamilin yaptığı eşsiz ve müstesna araştırmaları sonucunda vardığı karara istinaden boeing kapıya kilit vurmaya karar verdi. 60,000 tane dünya çapında en üstün SD vasıflardaki mühendislerin emeklerinibir kenara bırakalım, biz türklerin vikipediden okuduklarımız yeterlidir o uçağın güvensiz, bu uçağın güvenli olduğuna karar vermeye. arkadaşlar, herkes yorum yapabilir, airporthaber.com bir paylaşım platformudur. ancak insanların, hele ki bu derece eğitimli insanların emeklerini bir kelime ile silip atmayın.
kml ~ 11 yıl önce
Boeing uçakları güvensiz kılacak tek şey senin o uçakta yolculuk ediyor olmandır. Yüksek cehalet tespit edildi diye ikaz verirdi uçak.
Haber doğru değil ~ 11 yıl önce
Bu haberin kaynağı nedir bilmem ama ne uluslarası havacılık portallarında ne de FAA web sitesinde böyl bir haber yok. ANA ve JAL kendi kararları doğrultusunda 787'leri ground etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
78787 ~ 11 yıl önce
FAA amerika otoritesidir. Amerikada sadece United Airlines'da 6 tane 787 var. Sadece 6 tane 787 ground edilmiştir. Büyük puntolarla şok şok şok şeklinde verilecek bir haber değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000