03 Ocak 2011, Pazartesi 14:09:44

BOEING'E KARŞILIK TÜRK ASTRONOT

WikiLeaks tarafından ele geçirilen Amerikan diplomatik yazışmalarında, Türkiye'nin Amerikan Boeing yolcu uçağı alımı karşılığında, ABD'den uzaya bir Türk astronotu gönderilmesi için yardımını istediği iddia edildi.
  • Cüneyt Arkın dan önce AYGAZ....
  • Maymunlar bile hicbir Boeing almadan uzaya gitmislerdi NASA ile. Yaziklar olsun, bir maymun kadar olamadik.
  • koçum senin beğenmediğim eskiden simulatör pilotu olup THY den PGS'a , SKY'a kadar çeşitli şirketlerde takdir edilecek şekilde pilot olarak uçanlar var.ek olarak dispatcher olarak çalışan dostlarımızı da sayabiliriz.THK nın sportif havacılık bünyesinde pilotaj eğitiminin altyapısını güçlendirmek için yeni program başlattığını saymıyorum bile...bilgilen ondan sonra küçümseyerek yazı yaz.bilmemen ayıp değil öğrenmemen ayıp.
  • bilgisayar basindan kalkmayan microsoft flight simulatorunden baska yerde ucamayan ve devamli buralara yorumlar yazan, havacilik ozentilerinden birini kurra ile yollayalim.
  • Mesela Turkuaz havayollarının Arabistan operasyonu,ILFC'nin bu ülkede uçaklarını kullandırmaya izin vermemesi nedeniyle durdu... Çalışanlar yeni yıla maaşsız girdi... Geçen hafta şirkete gelen hacizler nedeniyle şirket boşaldı...
  • cok komik gercekten yaziniz, bir de dusunsene Neil bunu neredeyse 42 senedir yapiyor (kiloluk) cunki kendi yalanina kendisi inanamiyor lol
  • yazık çok yazık internet hayatımıza katıldı ve öle bir katıldıki insanoğlu için bir nimet niteliği ama bazıları içinde kabus oldu sanırım..bizleri bu gerçelerle yüz yüze bıraktı devletin ve devletlerin birbirleri ile nasıl pazarlık satılmışlığını gösterdi ve sonuç al astronotu ve boig i oldu zaman...ve sonuda ne olcaktı blirmisiniz AKP ppartisi işte bizim devrimizde ilk defa uzaya astronot gönderdik olcaktı ve bununla övünecekti ama madalyonun arka kısmı bu açıkçası...ve sonuç yaşasın İNTERNETİN ÖZGÜRLÜĞÜ...
  • Herhangi birini yoldan çevir, 20' lik içir vali, 35' likte başbakan olur. 70' likle cumhurbaşkanı, kiloluk içirirsen aynen Neil Armstrong ! Gelsin Boyink' ler :)))))))))))))))))
  • Uçağın fiyatı önemli değil THY nin yeni alacağı Boeing 777 ler karşılığında Cüneyt Arkın'ın uzaya gönderilmesi talep edilsin . Özel havayolumuz THY , Cüneyt beye uzayda Kobi Bryant ile bir reklam filmi çektirsin ve CNN International , Euronews de reklam filmi dönsün .
  • yalnis adama basvurmuslar Pascal Nouma dan rica etselerdi DISCO dan arta kalan zamanlarinda bizimkileri uzayada gotururdu neyse bir dahaki sefere artik

New York Times gazetesinin yayımladığı son Wikileaks belgelerine göre, Amerikalı diplomatlar, Boeing'in Avrupalı rakibi Airbus karşısında uçak satışını artırması için birçok kez Boeing'e yardımda bulundu.

Gazete ayrıca, Wikileaks belgelerine göre geçen yılın başında Türkiye'nin, ilerideki bir NASA uçuşunda bir Türk astronotuna yer açılması karşılığında, Türk Hava Yolları'nın 20 Boeing yolcu
uçağı satın alma önerisinde bulunduğunu da öne sürdü.

Belgelere göre, Ocak 2010'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ABD'nin o dönemdeki Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey ile görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye'nin uzay programına ABD'nin yardım etmesini ve Amerikan Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) Türkiye'nin havacılık emniyetinin iyileştirilmesine destek sağlamasını istediğini iletti.

Gazetede yayımlanan Wikileaks belgelerine göre, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Amerikan Büyükelçisi'ne "Bu alanda işbirliği satış için gerekli ortamı yaratır" dedi.

New York Times'a göre Büyükelçi Jeffrey, Washington'a gönderdiği kriptoda, Türk makamlarının, Boeing uçağı satışını siyasi isteklerle ilintilendirme çabalarını "nahoş bulduğunu ancak bu satışta siyasi etkinin derecesinin şaşırtıcı olmadığını" iletti.

Jeffrey, Türk yetkililere de, Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) Türkiye'nin havacılık güvenliğinin iyileştirilmesi ve uzay keşif programında işbirliğinden iki ülkenin de karlı çıkacağını söylediğini
belirtti.

Jeffrey, mesajında, "Belki yörüngeye bir Türk astronotu yerleştiremeyebiliriz ama havacılık güvenliğini iyileştirmek için Türkiye'nin bu alandaki kapasitesini güçlendirebileceğimiz bizim amaçlarımıza uygun programlar mevcut. Her halükarda, satış için şansımızı azamiye ulaştırmak istiyorsak, bakanın muğlak isteğine bir şekilde yanıt vermeliyiz" dedi.

Belgelerde ayrıca, Bush yönetimi ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy arasında, 2007'de Bahreyn'e yolcu uçağı satışı konusunda zorlu bir savaş verildiği, sonunda Amerikan diplomatlarının bu emirliği, Boeing jeti satın almaları karşılığında, Ocak 2008'de George W. Bush'un bu ülkeyi ilk ziyaret edecek Amerikan başkanı olacağı şeklinde ikna ettikleri ileri sürüldü.

Bu belgelerden birinde de, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın kendi özel uçağına ABD Başkanlık uçağı Air Force One ile aynı teknolojinin uygulanması karşılığında, Boeing uçağı satışı için devreye girdiği belirtildi.

Bir başka diplomatik belgede de, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın Boeing satışı karşılığında, ülkesinin havayolu şirketine New York'un JFK havaalanına iniş izni verilmesini istediği kaydedildi.

Bu uygulamaların uzun yıllardır sürdüğünü, Avrupalı ve Amerikalı yöneticilerin uçak satış sözleşmelerine müdahale ettiklerini yazan New York Times gazetesinin sorularını yanıtlayan Amerikalı diplomatlar, belgelerde sözü edilen uygulamaları teyit ettiler.

BOEING'E KARŞILIK TÜRK ASTRONOT

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
Cüneyt Arkın dan önce AYGAZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Maymunlar bile hicbir Boeing almadan uzaya gitmislerdi NASA ile. Yaziklar olsun, bir maymun kadar olamadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
koçum senin beğenmediğim eskiden simulatör pilotu olup THY den PGS'a , SKY'a kadar çeşitli şirketlerde takdir edilecek şekilde pilot olarak uçanlar var.ek olarak dispatcher olarak çalışan dostlarımızı da sayabiliriz.THK nın sportif havacılık bünyesinde pilotaj eğitiminin altyapısını güçlendirmek için yeni program başlattığını saymıyorum bile...bilgilen ondan sonra küçümseyerek yazı yaz.bilmemen ayıp değil öğrenmemen ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilgisayar basindan kalkmayan microsoft flight simulatorunden baska yerde ucamayan ve devamli buralara yorumlar yazan, havacilik ozentilerinden birini kurra ile yollayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mesela Turkuaz havayollarının Arabistan operasyonu,ILFC'nin bu ülkede uçaklarını kullandırmaya izin vermemesi nedeniyle durdu... Çalışanlar yeni yıla maaşsız girdi... Geçen hafta şirkete gelen hacizler nedeniyle şirket boşaldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cok komik gercekten yaziniz, bir de dusunsene Neil bunu neredeyse 42 senedir yapiyor (kiloluk) cunki kendi yalanina kendisi inanamiyor lol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazık çok yazık internet hayatımıza katıldı ve öle bir katıldıki insanoğlu için bir nimet niteliği ama bazıları içinde kabus oldu sanırım..bizleri bu gerçelerle yüz yüze bıraktı devletin ve devletlerin birbirleri ile nasıl pazarlık satılmışlığını gösterdi ve sonuç al astronotu ve boig i oldu zaman...ve sonuda ne olcaktı blirmisiniz AKP ppartisi işte bizim devrimizde ilk defa uzaya astronot gönderdik olcaktı ve bununla övünecekti ama madalyonun arka kısmı bu açıkçası...ve sonuç yaşasın İNTERNETİN ÖZGÜRLÜĞÜ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herhangi birini yoldan çevir, 20' lik içir vali, 35' likte başbakan olur. 70' likle cumhurbaşkanı, kiloluk içirirsen aynen Neil Armstrong ! Gelsin Boyink' ler :)))))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağın fiyatı önemli değil THY nin yeni alacağı Boeing 777 ler karşılığında Cüneyt Arkın'ın uzaya gönderilmesi talep edilsin . Özel havayolumuz THY , Cüneyt beye uzayda Kobi Bryant ile bir reklam filmi çektirsin ve CNN International , Euronews de reklam filmi dönsün .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yalnis adama basvurmuslar Pascal Nouma dan rica etselerdi DISCO dan arta kalan zamanlarinda bizimkileri uzayada gotururdu neyse bir dahaki sefere artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000