17 Mart 2010, Çarşamba 20:18:55

BOEING'E İKİNCİ ŞOK!

Boeing 737 tipi uçaklardaki sorundan sonra bu kez 777 tipi uçaklar gözaltında… Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA, bu kez Boeing 777 serisi uçaklar için AD yayınladı, pistten çıkma olaylarına karşı uyardı.
  • V1 dan sonra ne vazgeçmesi bu?
  • Yorumlara cok sasirdim. Bir yolcu olarak, Airbus/Boeing fark etmez, her iki firmanin da guvenlik icin ve bunu iyilestirmek icin ellerinden geleni yaptiklarini dusunuyorum. Karsilastirilan 2 ekmek firini degil, can tasiyan araclarin imalatcilari.
  • Boeing eğer amerika da değilde dünyanın herhangi başka bir ülkesinde olsaydı bence airbus a rakip olamazdı.Amerikanın yaptırım ve ticari gücünü kullanıyor.
  • Ohh bakıyorum da millet kafasına göre bilip bilmeden yorum yapıyor. yok boeing böyle yok airbus şöyle, yok pilotlar tembelliğe alışmış da daha neler!!!
  • Bu boeing para amacı güttükçe daha çok insan ölür çünkü boeing öldürür!!!Geçmişten bugune bu böledir boeing için yok aerodinamik yok öle yok böle...boeingciyim die takılan salaklarda cep telefonu kullanmasın mektuplaşmaya devam etsin o zaman...teknolojiyi yaratan bizler hayatları kurtaran bir teknojiyi uçağa koymayacak kadar (sırf marka değeri zedelenmesin diye) aciz durumdayız işte...boeingleri kaldırmaları lazım zaten thy sözleşmesi olmazsa almazdı bu kadar ucuz etin yahnisi işte nolcak
  • mak donald doyuglas geri geliyor! DC9 ve DC10un ruhaları yeniden canlanıyor! kaçmayan hadi bakiyiiimmm
  • VFR uçuşları özledim. Eski uçaklarda bu kadar elektronik alet edavat olmazdı. Pilot tüm uçuş boyu elinde lövyesi pür dikkat uçuşunu icra ederdi. Şimdi bu teknoloji pilotları tembelliğe ve el melekelerini kaybetmeye yol açıyor.(açmış bile) Bu nedenle çağımızın gelişen teknolojisi ve çılgın Airbus-Boeing rekabeti çok kazaya gebe.
  • Her zaman demisimdir, bu Böyingi hic sevmem diye. Demekki icime dogmus. Sonunda olacagi buydu. Airbus in kiymetini bilin. Airbus teknoloji ucuruyor, böying gibi külüstür ucurmuyor. Dikkat: Böyingcilerin saldirisina ugruyorum.
  • YOK..

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA Boeing 777 tipi uçaklardaki flight director computer’de yaşanan sorunlar nedeniyle 1995 yılından bu yana 9 kez kalkıştan vazgeçme olayı yaşandığını hatırlattı ve bu konuda havayollarını uyardı.

Boeing 777-200, -200LR,-300,-300ER ve 777F uçaklarını kapsayan AD’ye göre, 1 Nisan’dan itibaren 90 gün içinde filosunda bu tip uçaklar bulunduran şirketlerin yazılımı değiştirmesi gerekiyor.

Yayınlanan AD’de, “‘Flight Director Computer’deki bu arıza nedeniyle uçak yerde koştururken otopilot istemdışı devreye giriyor. Normalde havalandıktan sonra devreye konulması gereken otopilot, uçak yerde koştururken istemdışı devreye girdiği için uçağın kalkış sürati geldiğinde uçağı kaldırmaya kalkan pilot kalkış kumandasının olması gerekenden çok daha sert olduğunu anlıyor ve kalkıştan vazgeçme yolunu seçiyor. Uçak V1 kalkış karar süratini geçtiği için durmak güçleşebiliyor ve pistten çıkma olasılığı artabiliyor” denildi.

AD’de dikkat çekilen Flight director’lerdeki ikinci arıza ise tek motorun kaybedildiği durumlarda yaşanıyor. 777 simülatöründe uygulanan ikinci senaryoda ise tek motorun kaybedildiği kalkışlarda flight director’un pilotu yönlendirdiği açı ve yatış, motorun biri kaybedildiğinde performans kaybına uğrayan uçakta, yoldaki maniaları aşmaya yetmiyor. Yazılımdaki hatadan dolayı  normalde takip edilmesi gereken flight director takip edilirse rota boyunca bina, dağ, anten gibi maniaları güvenli sekilde aşma görevini yapamıyor.

Türkiye’de Boeing 777 tipi uçaklardan sadece Türk Hava Yolları’nda bulunuyor.

FAA, önceki gün Boeing 737-600,700-800 ve 900 serisi uçaklar için de acil kodlu uyarı yayınlamıştı.

BOEING'E İKİNCİ ŞOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
V1 dan sonra ne vazgeçmesi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlara cok sasirdim. Bir yolcu olarak, Airbus/Boeing fark etmez, her iki firmanin da guvenlik icin ve bunu iyilestirmek icin ellerinden geleni yaptiklarini dusunuyorum. Karsilastirilan 2 ekmek firini degil, can tasiyan araclarin imalatcilari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing eğer amerika da değilde dünyanın herhangi başka bir ülkesinde olsaydı bence airbus a rakip olamazdı.Amerikanın yaptırım ve ticari gücünü kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ohh bakıyorum da millet kafasına göre bilip bilmeden yorum yapıyor. yok boeing böyle yok airbus şöyle, yok pilotlar tembelliğe alışmış da daha neler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu boeing para amacı güttükçe daha çok insan ölür çünkü boeing öldürür!!!Geçmişten bugune bu böledir boeing için yok aerodinamik yok öle yok böle...boeingciyim die takılan salaklarda cep telefonu kullanmasın mektuplaşmaya devam etsin o zaman...teknolojiyi yaratan bizler hayatları kurtaran bir teknojiyi uçağa koymayacak kadar (sırf marka değeri zedelenmesin diye) aciz durumdayız işte...boeingleri kaldırmaları lazım zaten thy sözleşmesi olmazsa almazdı bu kadar ucuz etin yahnisi işte nolcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mak donald doyuglas geri geliyor! DC9 ve DC10un ruhaları yeniden canlanıyor! kaçmayan hadi bakiyiiimmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
VFR uçuşları özledim. Eski uçaklarda bu kadar elektronik alet edavat olmazdı. Pilot tüm uçuş boyu elinde lövyesi pür dikkat uçuşunu icra ederdi. Şimdi bu teknoloji pilotları tembelliğe ve el melekelerini kaybetmeye yol açıyor.(açmış bile) Bu nedenle çağımızın gelişen teknolojisi ve çılgın Airbus-Boeing rekabeti çok kazaya gebe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her zaman demisimdir, bu Böyingi hic sevmem diye. Demekki icime dogmus. Sonunda olacagi buydu. Airbus in kiymetini bilin. Airbus teknoloji ucuruyor, böying gibi külüstür ucurmuyor. Dikkat: Böyingcilerin saldirisina ugruyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YOK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000