29 Ocak 2011, Cumartesi 09:33:33

ATC MERKEZİ BOŞALTILINCA...

Kanada'da Hava Trafik Kontrol Merkezi boşaltılınca Atlantik Okyanusu üzerinde yapılan uçuşlar aksadı...
  • kimin kuyruk acısı var belli havacılar yürüyor puhaaaaaa::)))))))))))
  • kuyruk acın çok büyük galiba saldırmışın birimlere sayın hint kumaşı
  • seyrüseferin olmazsa olmazı arff ve güvenlik ve işletme olsaydı ( hepsi değil biri bile olur) kesin işler yoluna girerdi bunların türklerden hiç tanıdığı yokmuymuş

Atlantik Okyanusu'nun kuzeyinden geçmesi planlanan uçuşların kalkış izinleri Perşembe sabahı kuzey doğu Kanada'da önemli bir hava trafik kontrol merkezinde yangın çıkınca askıya alındı.

Yerel basın organlarına göre Newfoundland eyaletinde bulunan ve Kuzey Amerika ile Avrupa arasındaki okyanus aşırı uçuşlardan sorumlu olan Gander hava trafiği kontrol merkezinde yangın çıkınca tesis boşaltıldı.

NAV Canada sözcüsü Michelle Bishop'un yaptığı açıklamaya göre güç kaynağı odasında bulunan bir elektrik panosundan duman çıkmaya başlayınca kontrol merkezinde bulunan çalışanlara binayı boşaltmaları söylendi. Yerel itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle olay kontrol altına alındı ve yaklaşık 40 dakika sonra hava trafik kontrolörleri tekrar işbaşı yaptılar ama sistemlerin faal hale getirilmesi daha uzun sürdü.

Bishop "Önceden belirlenmiş prosedürlerimize göre binanın boşaltılması esnasında Gander'ın hava sahasında bulunan hava trafiğinin sorumluluğu Moncton New Brunswick'deki merkezimize devredildi" diye açıkladı. Verilere göre olay yaşandığında Gander'ın hava sahasında yaklaşık 200, kalkış izni bekleyen yaklaşık 20 uçuş bulunuyordu. Bazı ABD çıkışlı okyanus aşırı uçuşlar sorun giderilinceye kadar kalkış alanlarında bekletilirken FAA'nın açıklamasında göre yaklaşık iki düzine uçuş New York merkezi tarafından kontrol edilen güney rotalara yönlendirildi. Yapılan son açıklamada ise Gander'daki çalışmaların normale döndüğü bildirildi.
 

ATC MERKEZİ BOŞALTILINCA...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kimin kuyruk acısı var belli havacılar yürüyor puhaaaaaa::)))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kuyruk acın çok büyük galiba saldırmışın birimlere sayın hint kumaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
seyrüseferin olmazsa olmazı arff ve güvenlik ve işletme olsaydı ( hepsi değil biri bile olur) kesin işler yoluna girerdi bunların türklerden hiç tanıdığı yokmuymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000