14 Haziran 2008, Cumartesi 20:57:47

ATASAY’IN UÇAKLARINA ŞOK UYARI

Amerikan Federal Havacılık Dairesi Atasay’ın My Jet Havayolu şirketinin de çok sayıda sipariş verdiği Eclipse 500 tipi uçakların acil bakıma alınması uyarısı yaptı. İşte uyarının ayrıntıları.
  • Evet bende duydum .... Normal olmayan birseyler var oncelik istiyorum demisti.Kimse birsey aciklamiyor.
  • bu uçak 2 gün önce çanakkale için kalkış izini aldıktan 2 dakika sonra istanbula geri dönüş için radardan öncelik talep etti ?????? nedeni ?????
  • Eclipse ucagini pazarlayan Eclipse Aviation buyuk bir balon aslinda, piramid oyununu andiran satis ve pazarlama yontemleri ile.. Atasay grubunun bu projeden en yakin zamanda vazgecmesi dogru bir karar olacak.. `zararin neresinden donulse kardir`..

Geçtiğimiz Cuma günü küçük bir kaza yapan Eclipse 500 tipi uçakla ilgili şok bir karar alındı. Karar tüm dünyada yankı bulurken, üretici firma uçağı güvensiz gösteren uyarıya sert tepki gösterdi. Ancak Albuquerque Merkezli Eclipse Havacılığın Başkanı; (NTSB) Amerikan Ulusal Ulaşım Güvenlik Konseyinin Eclipse’in hafif jetlerinden birinin problemini aşırı derecede abarttığını açıkladı.

 

Eclipse uçağının 238 saatlik uçuş sonrasında iki kişilik uçuş ekibi ve iki yolcunun yara almadan atlattığı Chicago’ya acil inişinin ardından FAA Eclipse’in küçük jetlerinin tümü için acil bir motor denetimine karar verdi. Karar acil kodu ile tüm şirketlere duyurularak alarm verildi. Uyarıda, Eclipse 500 uçaklarının tümünün yeni bir uçuştan önce tekrar denetimden geçirilerek, gerekli değişimlerin yapılması istendi.

 

NTSB Yönetim Kurulu’ndan Mark Rosenker Eclipse 500’ün halen yeni bir model olduğunu ve üst düzeyde dikkat gerektiren kontrollerden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

FAA Chicago vakasında Eclipse 500 uçağının iki motorun valflarının sıkışmış olabileceğini gösterdiğini açıkladı. Buna karşılık Eclipse Havacılık, Eclipse 500'ün uçuş el kitabının güncellendiğini ve benzer bir durumda pilotların ne yapması gerektiği konusunda uyarılar eklendiğini duyurdu.

 

Eclipse Başkanı Vern Raburn NTSB’nin acil bir basın bülteni yolladığını ve hali hazırda konuyla Eclipse tarafından ilgilenildiğini açıkladı. Eclipse Havacılık Cuma günü iki açıklama yaparak,   kullanan tüm operatörlerin denetlemeye hazır olduklarını bildirmişti.

 

Eclipse şirketi Başkanı Raburn bir uçağı güvensiz olarak ilan etmenin çok büyük bir abartı ve daha da kötüsü bunun tamamıyla bir yalan olduğunu söyledi.

 

Öte yandan Atasay Şirketler grubunun My Jet Havayolları, bu uçaklardan 120 adet sipariş verdiğini duyurmuştu. Şirket İstanbul’da düzenlenen Airex Fuarında bu uçakları tanıtarak sükse yapmıştı. Airex’de en çok ilgi duyulan bu uçaklara FAA uyarısından sonra nasıl bir bakım yapılacağına My Jet karar verecek.

ATASAY’IN UÇAKLARINA ŞOK UYARI

Yorumlar

ops ~ 16 yıl önce
Evet bende duydum .... Normal olmayan birseyler var oncelik istiyorum demisti.Kimse birsey aciklamiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Speedy Gonzales ~ 16 yıl önce
bu uçak 2 gün önce çanakkale için kalkış izini aldıktan 2 dakika sonra istanbula geri dönüş için radardan öncelik talep etti ?????? nedeni ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKYTURK ~ 16 yıl önce
Eclipse ucagini pazarlayan Eclipse Aviation buyuk bir balon aslinda, piramid oyununu andiran satis ve pazarlama yontemleri ile.. Atasay grubunun bu projeden en yakin zamanda vazgecmesi dogru bir karar olacak.. `zararin neresinden donulse kardir`..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000