12 Aralık 2010, Pazar 15:10:23

119 BİN UÇAK KAYIP!

FAA, son yıllardaki terör saldırılarına bağlı olarak kaybolan uçakların uyuşturucu çeteleri ya da teröristlerin eline geçmiş olmasından kuşkulanıyor.
  • Senin yazdiklarini bende 4 sene once fln arastirmistim.. PPL ile cevrendeki uygun cim toprak..vs alanlara inip kalkabilirsin tabi VFR sartlarda...Deniz ucagi ile de durum ayni...Ancak havalaninca en yakin approach ile iletisime gec ..
  • amerikada araba alırken sadece bir imza atıp arabayı alırsınız,yok temiz kağıdı,yok bandrolü ,yok noteri hiç bir formalite yoktur,demek ki uçak ta böyle
  • SHGM'ne bakarsan sivil havacılıkta büyyüyoruz! Kaç tane sivil hava alanı var? Kaç tane toprak ve çim pist var, sivil havacılık için? Kaç tane deniz uçağı var? Deniz kıyısındaki şehir ve belediyeliklerimize tarifeli deniz uçağı seferleri var mı? Deniz uçağı alsam, Canım Türkiye'nin nehirlerine, göllerine inip kalkabilir miyim? Kit uçak yapsam, istediğim yerden havalanabilir miyim?
  • türkiyede 1000 tane uçak varmı?

Amerikan Federal Havacılık İdaresi, ülkede olduğu bilinen 357 bin uçağın üçte birinin kimin elinde olduğunu bilmiyor.

Son yıllardaki terör saldırılarına bağlı olarak uçakların uyuşturucu çeteleri ya da teröristlerin eline geçmiş olmasından kuşkulanıyor.

Kayıtların gelişi güzel ve eksik olması FAA yetkililerini korkutuyor. Suçluların, bu uçakların bir kısmını devletin bilgisi dışında devralmış olabileceğini düşünüyorlar. Bu nedenler geçtiğimiz hafta bütün uçak sahiplerine yeniden kayıt yaptırma çağrısı yapıldı.

Raporlara göre 119 bin uçağın kayıt bilgileri ya eski ya da yanlış. Sahipleri ile ilgili olarak doldurulan formlardaki adresler yanlış, raporlanmayan satışlar var, bazı isimler ölmüş ancak kayıtlardan düşmemiş.

2008'de ülkede 343 bin uçak vardı. Bugün sayı 357 bine çıkmış durumda. FAA yetkilileri çözüm olarak eski kayıt belgelerini, uçuş lisanslarını ve satış kayıtlarını geçersiz saymak ve her uçağın yeniden kayıt yaptırmasını planlıyor.

119 BİN UÇAK KAYIP!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Senin yazdiklarini bende 4 sene once fln arastirmistim.. PPL ile cevrendeki uygun cim toprak..vs alanlara inip kalkabilirsin tabi VFR sartlarda...Deniz ucagi ile de durum ayni...Ancak havalaninca en yakin approach ile iletisime gec ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
amerikada araba alırken sadece bir imza atıp arabayı alırsınız,yok temiz kağıdı,yok bandrolü ,yok noteri hiç bir formalite yoktur,demek ki uçak ta böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM'ne bakarsan sivil havacılıkta büyyüyoruz! Kaç tane sivil hava alanı var? Kaç tane toprak ve çim pist var, sivil havacılık için? Kaç tane deniz uçağı var? Deniz kıyısındaki şehir ve belediyeliklerimize tarifeli deniz uçağı seferleri var mı? Deniz uçağı alsam, Canım Türkiye'nin nehirlerine, göllerine inip kalkabilir miyim? Kit uçak yapsam, istediğim yerden havalanabilir miyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türkiyede 1000 tane uçak varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000