01 Nisan 2012, Pazar 10:46:13

1 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

Göç mevsimine girdiğimiz günlerde gökyüzünde yaşanan kuş çarpma vakaları artıyor. US Havayolları'na ait iki uçak kuş çarpması nedeniyle zor anlar yaşadı.
  • Yenişehir havalanı leylek , güvercin ve karga dolu. İnsallah buralarda birsey olmaz.
  • 1 MİLYAR TL ZARAR NEDENSE İNSANA GÜLOBALİ FOSSU HATIRLATIYOR.BU KADAR ZARARI YAPMAK HERKESİN HARCI DEĞİL.MAHARET,HÜNER İSTER. SEN FOSLAMAYA DEVAM ET GÜLOBALİM BENİM :)))
  • Haber in dogru olma ihtimali 95 % , cunki dunyada en cok ordek ABD de :)))
  • A321-200 havada yakıt boşaltabiliyor mu???
  • Bir de konuya öteki tarafından bakılsa keşke. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Havada uçabilen makineler yapan teknoloji ! Acaba neden kuşların uçakları gördükleri zaman uzaklaşmasını sağlayan bir alet icat edemez? Uçaklar doğal ortamında değiller. Kuşlar ise doğal ortamındalar.
  • Globally fos'culara sinir olan biri olarak yemin ederim THY'nin 2012 takribi zarar beklentisi mi diye korkarak actım haberi
Amerika'da Charlotte - Lynchburg seferini yapan US Airways'e ait De Havilland 8-300 tipi uçak, Lynchburg Havaalanı'na inişi sırasında kuş sürüsünün içine girdi. Uçak sorunsuz bir şekilde Lynchburg Havaalanı'na inerken, FAA'in yayınladığı raporda olayı yaşayan uçağın, ufak çapta hasar gördüğü belirtildi.

AYNI GÜN BİR UÇAK DAHA
US Airways'e ait A321-200 tipi uçak Minneapolis - Phonenix seferi yapmak üzere havalandıktan kısa bir süre sonra kuş çarpması nedeniyle Mineapolis'e geri döndü.

189 yolcusu bulunan uçağın, havalandıktan 20 dakika sonra yakıt boşaltarak iniş yaptığı, sol motor palinde ezilme meydana gelen N547UW kuyruk tescilli uçağın bakıma alındığı ve yolcuların başka uçakla Phoenix'e gönderildiği belirtildi.

EN ÇOK KUŞ VAKASI AMERİKA'DA
Amerikan Federal Havacılık Kurulu (FAA) Amerikadaki hava meydanlarında 2006 ile 2010 yılları arasında uçaklara her gün ortalama 25 kuş çarpma vakası yaşandığını kaydetti.

12 yıllık süre içinde ABD'de 40 bin çarpma olayı tespit edilen FAA raporunda, yıllık zararın 500 milyon dolar olduğu ifade edildi. 

Kuş çarpma olaylarının en çok 2 bin 500 feet altında yaşandığını belirten uzmanlar, bu rakamın dünyada ise 1 milyar dolarlık zarar yol açtığının tahmin edildiğini kaydetti.

1 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yenişehir havalanı leylek , güvercin ve karga dolu. İnsallah buralarda birsey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1 MİLYAR TL ZARAR NEDENSE İNSANA GÜLOBALİ FOSSU HATIRLATIYOR.BU KADAR ZARARI YAPMAK HERKESİN HARCI DEĞİL.MAHARET,HÜNER İSTER. SEN FOSLAMAYA DEVAM ET GÜLOBALİM BENİM :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haber in dogru olma ihtimali 95 % , cunki dunyada en cok ordek ABD de :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A321-200 havada yakıt boşaltabiliyor mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir de konuya öteki tarafından bakılsa keşke. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Havada uçabilen makineler yapan teknoloji ! Acaba neden kuşların uçakları gördükleri zaman uzaklaşmasını sağlayan bir alet icat edemez? Uçaklar doğal ortamında değiller. Kuşlar ise doğal ortamındalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Globally fos'culara sinir olan biri olarak yemin ederim THY'nin 2012 takribi zarar beklentisi mi diye korkarak actım haberi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000