26 Eylül 2013, Perşembe 17:01:06

KATAR HAVAYOLLARI'NDAN SKANDAL UYGULAMA!

Katar Havayolları'nda çalışan kadınların, evlenmek ve çocuk yapmak için şirketten izin almaları gerektiği ortaya çıktı...
  • Okudugum yorumlarin neredeyse genelinde bu tur bu uygulamanin ezelden beri var oldugunu soyluyor. Benim annende derdi eskiden hosteslere evlenmek yasakti diye.. Aslinda cok da anormal bir durum yok ise alim surecinde adaylar ma boyle bi kuraldan soz ediyorlarsa hic bi sorun yok demektir. Sonucta silah zoru ile ise almiyorlar oyke degil mi?
  • Ben THY de ise basladigimda,en az 2 sene cocuk yapamama vardi sözlesmede. Bu durumdan begenmedigimiz Atilay Aycin Baskan sayesinde 2008 TİS'inde kurtulduk,hatirlatayim dedim.
  • gelsinler buraya enaz 3 tane yaparlar , memnun oluruz.
  • ESKİDEN BİR THY HOSTESİ EVLENMESİ YASAKTİ O KADAR GUZELLERDİKİ AMA SİMDİ GEL GORKİ DURUM TAM TERSİ HEPSİ EVDE KALDİ KİZLARİN.
  • bu kurallar ise girerken soyleniyo zaten :) istemeyen calımasın :) zorlamı
  • Thy de bayan hostes kaldimi ki?ucaklar adamdan gecilmiyor.
  • Ancak bunu iş ilanlarında belirtmeleri gerekirdi, olanakları ballandıra ballandıra sıralarken yasakları es geçmek olmaz. Bu tür temel hakları kısıtlayan tüm şirketlere personel başına yüklü ceza kesilip bu cezalar personele dağıtılmalıdır...
  • Deveye altin semerde vursan, kuyruguna jet motoruda taksan deve ayni devedir !!!! Bedeviyede degil 2 katli ucak 12 katli ucakda versin o da hep ayni kalir !!
  • ÇATIŞARAK değil ÇALIŞARAK başaracağız…Reform Hareketi
  • Şeriat kokuları geliyor burnuma THY de yapar yakında .....!

Körfez monarşilerinin hızla büyüyen havayolu şirketlerinde, personelin en temel işçi hakkından bile yoksun olduğu belirtildi.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Katar Havayolları'nda bir skandal ortaya çıktı.

150 ülkede 4,5 milyondan fazla havayolu çalışanını temsil eden Uluslararas Ulaşım İşçileri Federasyonu (ITF) Katar Havayolları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Federasyonun açıklamasına göre, bu havayolunda çalışan kadınlar, medeni durumu değiştirmek istediklerinde, evleneceklerinde veya çocuk yapacaklarında havayolu şirketinden izin almaları gerekiyor.

Kadın işçilere imzalatılan sözleşmeye göre, hamile kalan kadın çalışan bu durumu işverene bildirmek zorunda. Aksi taktirde, sözleşmeyi ihlal etmiş sayılacak.

Merkezi Kanada'da bulunan ITF, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO'ya çağrıda bulunarak, kadın çalışanların haklarını ihlal eden Katar Havayolalrı'na karşı harekete geçmeye davet etti.

Emirates, Katar Havayolları ve Etihad'ın Körfez bölgesinin hızlı büyüyen havayolu şirketleri olduğu belirten ITF, bu üç havayolunda yaklaşık 70 bin kişinin çalıştığına ve çalışanların en basit işçi haklarından bile yoksun olduklarına dikkat çekti. ITF Başkanı Paddy Crumlin, "Bu şirketler zor şartlarda çalışmaya mahkum ettikleri personel sayesinde servet kazanıyorlar. Bu tip şirketler sektörden diskalifiye edilebilir" şeklinde sert ifadeler kullanıldı. (Star)

KATAR HAVAYOLLARI'NDAN SKANDAL UYGULAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

tarafsiz ~ 11 yıl önce
Okudugum yorumlarin neredeyse genelinde bu tur bu uygulamanin ezelden beri var oldugunu soyluyor. Benim annende derdi eskiden hosteslere evlenmek yasakti diye.. Aslinda cok da anormal bir durum yok ise alim surecinde adaylar ma boyle bi kuraldan soz ediyorlarsa hic bi sorun yok demektir. Sonucta silah zoru ile ise almiyorlar oyke degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 11 yıl önce
Ben THY de ise basladigimda,en az 2 sene cocuk yapamama vardi sözlesmede. Bu durumdan begenmedigimiz Atilay Aycin Baskan sayesinde 2008 TİS'inde kurtulduk,hatirlatayim dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enaz 3 ~ 11 yıl önce
gelsinler buraya enaz 3 tane yaparlar , memnun oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 11 yıl önce
ESKİDEN BİR THY HOSTESİ EVLENMESİ YASAKTİ O KADAR GUZELLERDİKİ AMA SİMDİ GEL GORKİ DURUM TAM TERSİ HEPSİ EVDE KALDİ KİZLARİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucu ~ 11 yıl önce
bu kurallar ise girerken soyleniyo zaten :) istemeyen calımasın :) zorlamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cip ~ 11 yıl önce
Thy de bayan hostes kaldimi ki?ucaklar adamdan gecilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence normal ~ 11 yıl önce
Ancak bunu iş ilanlarında belirtmeleri gerekirdi, olanakları ballandıra ballandıra sıralarken yasakları es geçmek olmaz. Bu tür temel hakları kısıtlayan tüm şirketlere personel başına yüklü ceza kesilip bu cezalar personele dağıtılmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEDEVI ~ 11 yıl önce
Deveye altin semerde vursan, kuyruguna jet motoruda taksan deve ayni devedir !!!! Bedeviyede degil 2 katli ucak 12 katli ucakda versin o da hep ayni kalir !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GM ~ 11 yıl önce
ÇATIŞARAK değil ÇALIŞARAK başaracağız…Reform Hareketi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Şeriat kokuları geliyor burnuma THY de yapar yakında .....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paranoyak.. ~ 11 yıl önce
Şeriatın ne olduğunu biliyor musun sen? Paranokyaklık seninkisi. Ne alakası var bu kuralın şeratla... Zavallı yaa..
Reyhan ~ 11 yıl önce
Camur at izi kalsin seni kimse silah zoruyla calistirmiyor memlekette ismi yok madem begenmiyorsun kendine yeni laik bir sirkette is bul.Insanlari biribirlerine dusurseniz sizden mutlusu olmayacak kusura bakmayin ama avcunuzu yalarsiniz bu ulke ne isyanlar ne tehtitler gorde ne yaparsaniz yapin amaciniza ulasamayacaksiniz.Memnun degilsen seni kabul eden ulke olursa git oraya yerles.
gelmez.Korkma ~ 11 yıl önce
TC=NATO= Byzans/Roma kontrolu altinda.Oysa halk Dini acidan Dogu yanlisidir. Izlenilen politika Sag gosterip(muslumanism) Sol vurmaktir(katolik Hrystiyanism'dir(orthodox'la karistirmamaliyiz),yani insanlari kole konumuna getiren bir sistemdir)buda seriatla bagdasamaz = hakiki ozgurluk

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000