23 Aralık 2008, Salı 07:54:39

Hosteslik tek çıkar yol!

10 yıl önce tahammül edilemezken, bugün genç Arap kadınları da gurbete çalışıyor. 1960-70’lerin Amerikan kültüründe kadının özgürleşme yollarından biri hosteslik yapmaktı.
  • Yapma Airport Haber Bu da Haber mi Magazin bile değil. Bize ne Araplardan.Ne Halleri varsa görsünler.Onlarda çalışan kızların çoğu yabancı.Ben size kaç tane Türk sayabilirim.Kuzey Avrupalı bayanlarda çoğunlukta. Bazılarının yere göğe koymadığı Arap hava yollarının tamamı ABD desteği olmasa değil kabin hizmeti yapmak yerden bir uçak bile kaldıramazlar.Görmek, bilmek lazım.

Bu deneyim emekli hosteslerin yazdığı ‘Çay mı Kahve mi Beni mi’ gibi kitaplarla sonraki kuşaklara aktarıldı. Bugün de aynı şey Arap kadınlar için geçerliyken, başlıca cazibe merkezi Birleşik Arap Emirlikleri.

Abu Dabi’nin Etihad Havayolları’nın suya acil inişte yolcuların kurtarılmasına yönelik yüzme havuzu tatbikatı bile içeren yedi haftalık hosteslik eğitiminden çok sayıda genç kadın mezun oluyor. 22 yaşındaki Mısırlı Merve Abdülaziz Fethi, ilanlarının etkisinde kalıp ailesinin “Sen delirmişsin” itirazlarını çiğneyip geçmiş. Abu Dabi barlarının cezbetmek için kadınlara özel ve hosteslere indirimli geceler düzenlediği Arap hosteslerin bir kısmı tümüyle açılıyor. Diğerleri ise gündelik hayatta sırıtan erkeklerin ‘Hostes misiniz’ tacizleri nedeniyle rahibe gibi kapalı bir hayat sürmeye yöneliyor. Yine de onlar memleketlerindeki hemcinslerinin gözünde öncüler.

Hosteslik tek çıkar yol!

Yorumlar

ipek320 ~ 15 yıl önce
Yapma Airport Haber Bu da Haber mi Magazin bile değil. Bize ne Araplardan.Ne Halleri varsa görsünler.Onlarda çalışan kızların çoğu yabancı.Ben size kaç tane Türk sayabilirim.Kuzey Avrupalı bayanlarda çoğunlukta. Bazılarının yere göğe koymadığı Arap hava yollarının tamamı ABD desteği olmasa değil kabin hizmeti yapmak yerden bir uçak bile kaldıramazlar.Görmek, bilmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000