13 Ocak 2011, Perşembe 08:16:00

Etihad'ın cirosu 3 milyar dolara dayandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, 2010 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 29,2 artış sağlayarak 2,951 milyar dolar ciro elde etti.
  • kurban derisi toplayip satiyordu thk hatta zorla vatandasin derisini elinden aliyorlardi kanun bile cikardilar bunun icin bi ara sanirim m.yilmazdi ne gunlerden gectik ah ulkem ah.
  • THY son 8 yılda büyüdü 150 uçağa ulaştı. 2002 öncesi gelen giden THY yi yiyordu ucak sayısı 100 ü geçmiyordu ve sürekli zarar ediyordu. 2002 sonrası hızla büyümeye başladı. Sol partıler döneminde THY bir arpa boyu yol kat edemedi... Biraz gerçekçi olmak lazım... İstihdam sayısı: 15.000 Uçak sayısı: 150 Tüm dünyada reklamlarımız yapılıyor... Bu başarı son 8 yıla ait... Öncesi zarar eden ve gideri bütçeden karşılananbir kurum idi, unutmayalım...
  • 3 yıllık şirketin 57 tane ucagı var;kaç yıllık thy daha yenı 150 ucagı oldu.. DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Şirket, Arz edilen Koltuk Kilometre (AKK) değerinin yüzde 19,5 oranında yükselerek 45,1 milyara ulaştığı hesaba katıldığında, gelirde elde edilen artışın yolcu kapasitesindeki büyümenin üzerinde gerçekleştiğini açıkladı.

2010 yılı sonuçları, Etihad’ın 2011’de başabaş noktasına gelerek 2012’de kâr elde etmeye başlamak hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini gösterdi. Şirketin doluluk oranı da 2010 yılında 0,5 puan artarak yüzde 74’e ulaştı ve taşınan toplam yolcu sayısı ilk kez 7 milyonu aştı.

Etihad,  havacılık sektörünün bir diğer önemli performans kriteri olan Ücretli Yolcu Kilometre (ÜKK) rakamını da 27,8 milyardan 33,4 milyara yükselterek yüzde 20,1’lik bir artış sağlamayı başardı. Şirket böylece 2003 yılından bu yana ilk kez 2010 yılı sonunda pozitif  faiz, vergi,  amortisman ve kira öncesi kâr (EBITDAR) değeri açıklayarak kârlılık yönünde planlandığı şekilde ilerlediğini ortaya koydu.

Etihad CEO’su James Hogan elde edilen şonuçla ilgili şöyle konuştu: “Bu kutlanması gereken bir sonuçtur. Küresel ekonomik gerilemeye, yanardağ patlamalarına, Tayland’da yaşanan karışıklıklara ve yılın en yoğun döneminde Avrupa’da ortaya çıkan kötü hava koşullarına rağmen etkileyici bir performans sunabilmeyi başardık.”

Yıl içinde 800 yeni Etihad çalışanına merhaba derken, uçuş ağına yedi yeni güzergah ekleyerek yeni rotalara ve altyapıya yatırım yapmayı sürdürdüklerini dile getiren Hogan, “Üstelik bu süreçte hem gelirimizi ve yolcu sayımızı arttırmayı hem de maliyetlerimizi düşürmeyi de başardık” dedi.

Etihad CEO’su James Hogan, 2010 yılında kendilerini  en fazla gururlandıran gelişmenin, World Travel Awards’da ikinci kez üst üste “Dünyanın Lider Havayolu” seçilerek ürün ve müşteri hizmetlerine yaptıkları yatırımların karşılığını almak olduğunu vurguladı.

Etihad 2010 yılında İskenderiye, Bağdat, Kolombo, Erbil, Nagoya, Seul ve Tokyo’ya seferler düzenlemeye başlarken Dublin ve Manchester’da da yeni Premium Lounge’lar açtı. Filosundaki uçak sayısını altı arttırarak 57’ye yükseltti.

Ağustos ayında Virgin Blue ile büyük bir ortaklık anlaşması yapan Etihad, her iki havayolunun yolcularına 100’den fazla noktaya düzenlene ortak uçuştan faydalanma ve uçuş mili programlarından karşılıklı puan toplama olanağı sundu.

Gelişen uçuş ağı ve kargo uçağı filosundaki artış doğrultusunda Etihad’ın kargo bölümü de 2010’da göz dolduran bir başarı göstererek 2009 yılına oranla kazancını yüzde 57,4 oranında arttırdı. Etihad dört uçaktan oluşan kargo filosuna yıl içinde iki Airbus A330-200 kargo uçağı daha eklemişti. 

James Hogan ayrıca Etihad’ın geçen yıl gösterdiği performanstaki önemli unsurlardan birinin yürütülen maliyet yönetimi programı olduğunu belirterek, “2010 yılında yıllık 250 milyon dolarlık tasarruf sağlamaya yönelik bir maliyet düşürme programına başladık. Şunu söylemekten mutluluk duyuyorum ki; yönetim ve operasyon ekiplerimizin üstün çabası sayesinde 320 milyon dolardan daha fazla tasarruf sağlayarak hedefimizin ötesine geçtik ve Etihad’ı çok daha verimli hale getirdik” dedi.

Hogan daha sonra şunları söyledi: “Uluslararası pazarlarımızın birçoğunun 2011 yılında büyüme kaydedeceğini öngörüyoruz. Özellikle bizim ana rotalarımızın bulunduğu Avrupa, Asya ve Avustralya’da premium yolcular yeniden seyahat etmeye başlıyor ve ileri dönemlere ait rezervasyonlar da pozitif yönde... Virgin Blue ile işbirliğimizin faydalarını şimdiden oldukça güçlü bir biçimde görebiliyoruz.”

Birleşik Arap Emirlikleri’ni son durak olarak seçen konukların sayısının da her geçen gün artmasıyla birlikte Abu Dabi’nin turizme yaptığı yatırımların ne denli faydalı sonuçlar doğurduğunu gördüklerini kaydeden Hogan, “2011 yılında tüm hedeflerimize ulaşacağımızdan ve dünyanın lider havayolu şirketi olarak ticari başarımızı daha da arttıracağımızdan eminiz” şeklinde konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dabi merkezli ulusal bir havayolu şirketi olan Etihad Havayolları, şu anda Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya’da 65'in üzerinde noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

Etihad'ın cirosu 3 milyar dolara dayandı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kurban derisi toplayip satiyordu thk hatta zorla vatandasin derisini elinden aliyorlardi kanun bile cikardilar bunun icin bi ara sanirim m.yilmazdi ne gunlerden gectik ah ulkem ah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY son 8 yılda büyüdü 150 uçağa ulaştı. 2002 öncesi gelen giden THY yi yiyordu ucak sayısı 100 ü geçmiyordu ve sürekli zarar ediyordu. 2002 sonrası hızla büyümeye başladı. Sol partıler döneminde THY bir arpa boyu yol kat edemedi... Biraz gerçekçi olmak lazım... İstihdam sayısı: 15.000 Uçak sayısı: 150 Tüm dünyada reklamlarımız yapılıyor... Bu başarı son 8 yıla ait... Öncesi zarar eden ve gideri bütçeden karşılananbir kurum idi, unutmayalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 yıllık şirketin 57 tane ucagı var;kaç yıllık thy daha yenı 150 ucagı oldu.. DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000