01 Eylül 2010, Çarşamba 08:26:23

Etihad'dan dev anlaşma

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, Virgin Blue Gruop ile yeni bir işbirliği anlaşması imzaladı.
  • Araplar yine reklam yapacak birşeyler bulmuşlar. Ama nafile... Nereden baksan arap.

Anlaşma doğrultusunda Virgin Blue’nun uluslararası iştiraklerinden V Avusturalya, 2011 yılında Abu Dabi’ye doğrudan uçuşlara başlayacak ve iki havayolu şirketi 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle 100’den fazla noktaya ortak uçuş gerçekleştirecek.

Yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde Etihad ve V Avustralya, Abu Dabi ile Avustralya arasında haftada 27 uçuş gerçekleştiriyor olacak. Abu Dabi ve Sidney arasında günde iki, Melbourne ve Abu Dabi arasında her gün, Abu Dabi ve Brisbane arasında ise haftada 6 uçuş yapılacak.

V Avusturalya, Şubat 2011’den itibaren haftada üç Sidney – Abu Dabi ve Şubat 2012’den itibaren de haftada üç Brisbane – Abu Dabi hizmetini üç sınıflı yeni Boeing 777-300ER filosuyla gerçekleştirerek, 1991’den beri Orta Doğu’ya uçan ilk Avustralyalı havayolu olacak.

Virgin Blue Group yolcuları Ekim ayından itibaren, Etihad’ın uçuş gerçekleştirdiği Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Hindistan Alt-Kıtası’nda 65 noktaya ulaşma imkanı bulurken; Etihad konukları da Virgin Blue Group hizmetlerinden faydalanarak Avusturalya, Yeni Zelanda, Pasifik Adaları, Asya ve Los Angeles’ta birçok noktaya uçabilecek. Öte yandan Etihad Guest ve Velocity mil programı üyeleri, her iki havayolu şirketiyle yaptıkları uçuşlardan karşılıklı puan kazanabilecek, lounge hizmetlerinden yararlanabilecek ve 1 Ekim tarihinden itibaren puanlarını harcayabilecekler.  

Etihad CEO’su James Hogan, bu ortaklığın Körfez çıkışlı havayollarının yapmış olduğu en önemli ortaklıklardan biri olabileceğini söyledi.

“V Avustralya’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçan ilk Avusturalyalı havayolu şirketi olmasına katkıda bulunarak Abu Dabi’ye adım atmasına önayak olmaktan ötürü heyecanlıyız.

“Avusturalya, Etihad için oldukça önemli bir pazar ve yaptığımız işbirliği sayesinde bu güzergahta daha fazla yer alacağımız için oldukça mutluyuz,” dedi.

Hogan, yapılan bu ortaklığın hem küresel hem bölgesel güzergahlarda iki havayolu şirketine de tamamlayıcı ve gözle görülür faydalar sağlarken, seyahat eden konuklar için de kapsamlı bir uçuş ağı olanağı sunacağını belirtti.

Hogan: “Birleştirdiğimiz uçuş ağlarımızla Avusturalya’dan hem ABD hem de Avrupa’ya tüm önemli bağlantıları sağlayacağız ve bu bizi iş ve turizm amaçlı seyahatler için daha uygun kılmanın yanı sıra büyük kurumsal pazardaki yarışın tam ortasına yerleştirecek.”

“Virgin Blue kendini başlı başına yeniliyor ve Etihad’a benzer şekilde Virgin Blue da kısa sürede büyük başarılar elde etmiş bir şirket. Bu sektörde işbirliği içinde çalışmanın büyük getirileri olduğunu ve eşsiz fırsatlar sunduğunu biliyoruz,” dedi.

Virgin Blue Group CEO’su John Borghetti ise, Etihad ile yapılan anlaşmayla hem iş hem de turistik amaçlı seyahat eden yolcuları cezbedecek çok önemli bir global ağın parçası olarak uzun mesafe uçuşlar açısından yeni bir döneme girdiklerini belirtti.

“Bu ortaklıktan herkes kârlı çıkıyor. Seyahat eden insanlar için rekabet, seçenek ve rahatlık olanakları artıyor. Etihad, Avusturalya’da iç uçuşlara ulaşım sağlarken, Virgin Blue Group da doğudan uluslararası bir ağa; Orta Doğu, Birleşik Krallık, Avrupa, Afrika ve Asya’da birçok noktaya ulaşma imkanı bulacak.”

Borghetti: “Yapılan stratejik işbirliğinin her iki taraf için de ciddi bir kazanç ve kar getirisi olmasını bekliyoruz. En önemlisi, iki şirketin de hızlı bir şekilde karşılıklı uçuş trafiğinden faydalanacak olması,” dedi.

Australia Skypass ile Avustralya içinde çok avantajlı uçuşlar

Etihad, Virgin Blue Group anlaşmasıyla eşzamanlı olarak Australia Skypass adlı yeni ürünü de hizmete sundu. Australia Skypass, seyahatlerine Avusturalya ve Yeni Zelanda içinde devam edecek Etihad konuklarına, ülke içindeki ya da Tazmanya’daki noktalara - en az iki an fazla fazla altı iç hat uçuşu için – uçuş başına 55$’dan başlayan fiyatlarla uçabilme imkanı sağlıyor.
 

Etihad'dan dev anlaşma

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Araplar yine reklam yapacak birşeyler bulmuşlar. Ama nafile... Nereden baksan arap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000