05 Mart 2014, Çarşamba 08:02:11

ETIHAD'DA YÜZLER GÜLÜYOR

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2013 yılında yüzde 48 oranında artış elde ederek karını 62 milyon dolara yükseltti.
  • thy'nin verdiği maaşın iki katı maaş verdiği personeliyle 6 milyar dolar ciro yapmış adamlar. acaba personel giderlerini (en yüksek giderin personel gideri olduğu söylenir hep) kısarak mı yaptılar bu ciroyu? yada ucuz personel çalıştırarak mı? torpilli olanı işe alarak mı? yoksa işleri ehline vererek mi? merak ettim şimdi. nasıl başardılar.
  • sao paulo thy içinde çok bereketli bir destinasyon.etihad burnumuzun dibinde erivana uçuyor biz ise bütün uçuşları azeri baskısı ile kaldırdık bile

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, 2013 yılında gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 27 artış sağlayarak 6,1 milyar ABD Doları ciroya, yolcu rakamlarında ise yüzde 12 oranında artışla 11,5 milyona ulaştı. Bu rakamların yükselmesinde etkili olan uçuş anlaşmaları ve öz sermaye ortaklıklarının Etihad Havayolları'na getirisi 820 milyon dolar olurken, bu sayede yolcu rakamlarında görülen artış ise yüzde 21 oldu. Şirket, 2013 yılında yüzde 78'lik doluluk oranıyla operasyonlarını gerçekleştirdi.

Dünya Seyahat Ödülleri'nde 2013 yılında beşinci kez üst üste "Dünya'nın Lider Havayolu" seçilen Etihad Havayolları, 2013 yılının finansal sonuçlarına göre 979 milyon ABD Doları faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr (EBITDAR) elde ederken, havacılık sektörünün bir diğer önemli performans kriteri olan Ücretli Yolcu Kilometre (ÜKK) rakamını da 48 milyardan 55,5 milyara yükselterek yüzde 16'lık bir artış sağlamayı başardı. Etihad Havayolları'nın, Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) değeri de yüzde 17 oranında yükselerek 71,1 milyara ulaştı.

2013 yılında uçuş ağı yeni yatırımlarla genişledi

Etihad Havayolları 2013 yılında Washington, Amsterdam, Sao Paolo, Belgrad, Ho Chi Minh ve Sana'a uçuşlarına başladı ve 18 rotada da kapasite artırımına gitti. Şirket 2014 yılı için de Los Angeles, Dallas – Forth Worth, Roma, Zürih, Caypur, Perth, Phuket, Medine ve Erivan olmak üzere 9 yeni noktaya uçuş gerçekleştireceğini duyurdu.

2013 yılında gerçekleştirdiği anlaşmalarıyla birlikte halihazırda 47 havayolu şirketiyle işbirliği yürüten Etihad Havayolları, bu sayede tüm dünyada yaklaşık 400 destinasyona uçuş gerçekleştiriyor.

Şirketin ortaklık anlaşmaları ve özkaynak yatırımlarıyla ilgili konuşan Etihad Havayolları CEO'su James Hogan, "Ortak uçuş anlaşmaları son 7 senedir işimizi büyütmemize çok büyük oranda yardımcı oldu. Fakat artık özkaynak yatırımlarımızın da uçuş ağı genişletme, ortak ürün ve hizmet geliştirme gibi alanlarda bize fazlasıyla destek olduğunu görüyoruz. Ortaya inanılmaz bir sinerji çıkıyor ve bu sinerji özkaynak yatırımına taraf olan herkesin işine yarıyor" dedi.

Etihad Havayolları 2013 yılında üç yeni ortaklığı daha duyurdu. Hindistan'ın Jet Airways şirketi ile yüzde 24, Sırbistan'ın ulusal havayolu şirketi Air Serbia ile yüzde 49 ve İsviçre'de hizmet gösteren Darwin Airline ile yüzde 33,3 oranında hisse satın alma anlaşması yaparak yıl sonuna doğru bu üç şirketi de özkaynak ortaklıklarına dahil etti. 

ETIHAD'DA YÜZLER GÜLÜYOR

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
thy'nin verdiği maaşın iki katı maaş verdiği personeliyle 6 milyar dolar ciro yapmış adamlar. acaba personel giderlerini (en yüksek giderin personel gideri olduğu söylenir hep) kısarak mı yaptılar bu ciroyu? yada ucuz personel çalıştırarak mı? torpilli olanı işe alarak mı? yoksa işleri ehline vererek mi? merak ettim şimdi. nasıl başardılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
sao paulo thy içinde çok bereketli bir destinasyon.etihad burnumuzun dibinde erivana uçuyor biz ise bütün uçuşları azeri baskısı ile kaldırdık bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000