11 Nisan 2013, Perşembe 08:02:56

ETIHAD RAKAMLARINI AÇIKLADI

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2013 yılının ilk çeyreğine ilişkin rakamları açıkladı. Tarihinin en iyi ilk çeyrek doluluk oranına ulaşan Etihad Havayolları, gelirde de önemli bir artış kaydetti...
  • Merak ediyorum: THY ya da Pegasus'un gösterdiği performans Birleşik Arap Emirliklerinde böyle özel haber olarak yayınlanıyor mudur? Ya da burada dünyadaki yüzlerce diğer havayolu şirketinin ilk çeyrek sonuçları neden açıklanmıyor. Yoksa siz bu haberler için para mı alıyorsunuz? Yoksa bu aslında bir reklam mı?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2013 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yolcu gelirlerinde yüzde 19 artış sağlayarak 900 milyon ABD Doları; kargo gelirlerinde ise yüzde 17 artış sağlayarak 193 milyon ABD Doları gelir elde etti.

Şirket, aynı dönemde yolcu sayısını ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 oranında arttırarak 2,8 milyon kişi taşıdı ve tarihinin en iyi ilk çeyrek sonuçlarına ulaştı.

Etihad Havayolları, 2013 yılının ilk çeyreğinde, havacılık sektörünün bir diğer önemli performans kriteri olan Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) rakamını da 10,9 milyondan 12,9 milyona yükselterek yüzde 17'lik bir artış sağlamış oldu.

Şirket doluluk oranını da bu dönemde 4 puan arttırarak yüzde 80,5'e yükseltti ve tarihinin en iyi ilk çeyrek doluluk oranına ulaştı.

Etihad Havayolları'nın Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) değeri yüzde 12 oranında yükselerek 15,9 milyara ulaştı. Etihad Cargo da 2013 yılının ilk 3 ayında en iyi ilk çeyreğini yaşayarak, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20 daha fazla yük taşıdı ve toplamda 101 bin 776 tona ulaştı.

Etihad Havayolları, 2012 yıl sonu rakamlarında 42 milyon ABD Doları kâr açıklayarak 10 milyon yolcu rakamını ilk kez geçtiğini duyurmuştu.

Şirketin CEO'su James Hogan, 2013 yılında da devam eden başarıyla ilgili şöyle konuştu:

"Yılın ilk çeyreğinde yine küresel eğrinin çok üstünde bir gelişim kaydettik ve rekor sonuçlar elde ettik. Bu durum; organik büyüme, geniş kapsamlı işbirlikleri ve katma değerli yatırım stratejilerimizin hem bizim hem de paydaşlarımız için doğru çalıştığını ortaya koyuyor."

Etihad Havayolları'nın 2013'ün ilk çeyreğindeki önemli adımlarının başında şunlar yer aldı: Tüm online rezervasyon ve check-in sistemlerini hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Sabre Airline Solutions ile değiştirdi. Mart ayının sonu itibarıyla Washington'a günlük uçuşlar gerçekleştirmeye başladı. 15 Mayıs'ta Amsterdam'a günlük uçuş gerçekleştirmeye başlayacağını duyurdu. Paris'te 8 milyon ABD Doları yatırımla kurduğu First ve Business Class Lounge'ını hizmete soktu. "Dünya evimiz, siz de bizim misafirimizsiniz" temalı yeni reklam kampanyasını başlattı. Filosundaki uçak sayısını 73'e yükseltti.

ETIHAD RAKAMLARINI AÇIKLADI

Yorumlar

Bastır Parayı ~ 11 yıl önce
Merak ediyorum: THY ya da Pegasus'un gösterdiği performans Birleşik Arap Emirliklerinde böyle özel haber olarak yayınlanıyor mudur? Ya da burada dünyadaki yüzlerce diğer havayolu şirketinin ilk çeyrek sonuçları neden açıklanmıyor. Yoksa siz bu haberler için para mı alıyorsunuz? Yoksa bu aslında bir reklam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılık haberi ~ 11 yıl önce
beyefendi , burda sadece türkiyeden değil dünyanın her yerinden havacılık haberleri var.Havacılık ve pilotluk meslek gereği gelişimi çağa ayak uydurmayı gerektirir.Bu da etrafından haberdar olmakla mümkün.Genelleme yaptım .umarım anlamışsınızdır.saygılar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000