15 Ekim 2011, Cumartesi 08:01:24

ETIHAD MOTORLARINI YENİLİYOR

Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları, petrol tüketimini azaltabilmek amacıyla Airbus 330 filosundaki 15 uçağın motorunu önümüzdeki iki yıl içerisinde yenilemeyi planlıyor...
Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları, petrol tüketimini azaltabilmek amacıyla Airbus 330 filosundaki 15 uçağın motorunu önümüzdeki iki yıl içerisinde yenilemeyi planlıyor. Havayolu, 2010'dan önce teslim alınan Trent 700 model motora sahip 15 uçağa geliştirilmiş performans kiti takılacağını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, yenileme çalışmaları ile motorların kompresör bıçak ve türbinlerinin dizaynında değişiklikler olacağı ve yakıt tüketiminde iyileştirme sağlanacağı ifade edildi. Etihad operasyon şefi kaptan Richard Hill, uçaklarının ortalama yaşının sadece dört olduğunu ve dünya filo yaş ortalamasının 13 olmasına rağmen en genç filolardan birisini işlettiklerini söyledi. Hill, yine de gereksiz emisyon ve yakıt tüketimini azaltma amacıyla yeni imkanlar aradıklarını kaydetti.

Yetkiliye göre, uçak motorlarındaki yenileme çalışmaları sonucunda bir milyon galonun üzerinde petrol tasarrufu sağlanacak ve havayolunun 'karbon ayakizi'nde yıllık 10 bin tonun üzerinde azalma olacak. Bugünkü fiyatlar üzerinden uçak başına 170 bin Dolar ve yenilenen A330 filosu için de yıllık 2.6 milyon dolarlık yakıt tasarrufu yapılacak. Etihad havayollarının filosunda 24 adet Airbus A330 model uçağı bulunuyor. 2003'te uçuşa başlayan havayolu toplam 63 adet Airbus ve Boeing uçağıyla geçen yıl 7 milyon yolcu taşıdı. Etihad'ın 10 adeti Airbus 380 olmak üzere 100 adet uçak siparişi bulunuyor. (Son Dakika)
ETIHAD MOTORLARINI YENİLİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000