05 Nisan 2012, Perşembe 08:15:47

ETIHAD İLK ÇEYREKTE REKOR KIRDI

Etihad Havayolları, 2012 yılının ilk çeyreğinde gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 28 artış sağlayarak 989 milyon ABD doları ciroya ulaştı. 2,4 milyon kişiyi taşıyan şirket tarihinin en iyi ilk çeyrek sonuçlarını elde etti.
  • korkulur bu gulf takımından globally yours :)
  • yonetimden kaynaklaniyor,bir onlara bak,birde bizim bakkaldan bozma ,ceolara
  • ama bu yatırımlarını mantıklı bir şekilde yapmasına engel değil görüldüğü gibi. adamlar yılın ilk 3 ayında 76.5 doluluk oranı ile uçmuş, zaten buyuk gövdeli ve uzak mesafeli uçuşları var ve rahatça kar ediyor. bizimki ne yapıyor, 70% i zor bulan doluluk oranı ile yanlış planlama ve organizasyon rekorları kırarak zararda da yeni rekorlara bayrak açıyor. araplarda para bolda, thy de para yokmu? kasasında 2 milyar dolara yakın nakit para vardı 2 yıl önce. naaptı o kadar parayı? 1/3 ü nü geçen yıl zarar ile yedi, geri kalanıda bu yılki zararı ile tamamen bitirir sonrası allah kerim..
  • TK da rekora gidiyor, 1 milyar dolar zarar.
  • başka havayolları şirketleri yolcu ve karlılıkta yolcu ve kar rekorları kırıyor.bizim globali fos ise tam aksine zarar rekorları kırmaya devam ediyor.işin ehli,havacılığı bilen kişlerin elinde olmadığı için.
  • Arapta para bol ne olacak ? Kazansa ne olur kazanmasa ?.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2012 yılının ilk çeyreğinde gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 28 artış sağlayarak 989 milyon ABD Doları ciroya ulaştı. Yolcu sayısını ise yine bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 500 bin arttırarak 2,4 milyon kişiyi taşıdı ve tarihinin en iyi ilk çeyrek sonuçlarını elde etti.

Etihad Havayolları, 2012 yılının ilk çeyreğinde, havacılık sektörünün bir diğer önemli performans kriteri olan Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) rakamını da 8,62 milyondan 10,91 milyona yükselterek yüzde 26’lık bir artış sağlamayı başardı. Şirket doluluk oranını da bu dönemde 3,8 puan arttırarak yüzde 76,5’e yükseltti ve tarihinin en iyi ilk çeyrek doluluk oranına ulaştı.

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, 2012 yılının rekor ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili şöyle konuştu: “Dünyada yaşanan tüm ekonomik zorluklara rağmen ilk çeyrekle ilgili tüm hedeflerimizle ulaştık. 2012’nin tarihimizin en kârlı yılı olmasını hedefliyoruz. Yaptığımız işbirliği anlaşmaları, ortaklıklar, yatırımlar ve ortak uçuş anlaşmaları sayesinde sürdürülebilir büyümemizi sürdüreceğimizden şüphemiz yok. Önümüzdeki 18 ay içinde çok daha geniş bir global uçuş ağına sahip olacağız. İlk kez Güney Amerika’ya uçacağız ve Vietnam’a da yeni bir sefer ekleyeceğiz. Böylece altı kıtaya ulaşıyor olacağız,” şeklinde konuştu.

Etihad Havayolları bu yıl Avrupa’daki başarısını, uçuş ağına Asya ve Avustralya’da yeni destinasyonlar ekleyerek pekiştirecek. Washington, Tripoli, Şangay ve Nairobi uçuşlarına başlayan Etihad Havayolları yakında Basra ve Lagos uçuşlarını da hizmete sunacak ve Düsseldorf, Bangkok, Kahire, Kuveyt ve Dammam seferlerini arttıracak. Şirket ayrıca Heathrow ve Kuala Lumpur Havalimanları’ndaki kapasitesini de arttıracak.

Hogan, geçtiğimiz günlerde 37’nci iş ortağının China Eastern Airlines olduğunu duyuran Etihad Havayolları’nın işbirliği anlaşmalarıyla ilgili stratejisini: “Air Seychelles ve airberlin ile yaptığımız anlaşmalar şimdiden meyvelerini veriyor. Panasonic Avionics ve Sabre Airline Solutions ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği anlaşmalarımız da bizi her geçen gün daha ileriye götürüyor,” şeklinde açıkladı.

Etihad Havayolları’nın hava kargo birimi Etihad Crystal Cargo ise yılın ilk çeyreğinde 159 milyon ABD Doları gelir elde etti. 2013 ve 2014 yıllarında teslim alınmak üzere iki yeni kargo uçağı siparişi veren Etihad Crystal Cargo, Etihad Havayolları’nın yapmış olduğu işbirliği anlaşmalarından da faydalanarak büyümesini sürdürüyor.

Halihazırda dünya çapındai 54 ülkedeki toplam 84 şehre uçan Etihad Havayolları 2012 yılında yedi yeni uçak teslim alarak yılsonunda filosundaki uçak sayısını 71’e çıkaracak.

ETIHAD İLK ÇEYREKTE REKOR KIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
korkulur bu gulf takımından globally yours :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yonetimden kaynaklaniyor,bir onlara bak,birde bizim bakkaldan bozma ,ceolara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ama bu yatırımlarını mantıklı bir şekilde yapmasına engel değil görüldüğü gibi. adamlar yılın ilk 3 ayında 76.5 doluluk oranı ile uçmuş, zaten buyuk gövdeli ve uzak mesafeli uçuşları var ve rahatça kar ediyor. bizimki ne yapıyor, 70% i zor bulan doluluk oranı ile yanlış planlama ve organizasyon rekorları kırarak zararda da yeni rekorlara bayrak açıyor. araplarda para bolda, thy de para yokmu? kasasında 2 milyar dolara yakın nakit para vardı 2 yıl önce. naaptı o kadar parayı? 1/3 ü nü geçen yıl zarar ile yedi, geri kalanıda bu yılki zararı ile tamamen bitirir sonrası allah kerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TK da rekora gidiyor, 1 milyar dolar zarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başka havayolları şirketleri yolcu ve karlılıkta yolcu ve kar rekorları kırıyor.bizim globali fos ise tam aksine zarar rekorları kırmaya devam ediyor.işin ehli,havacılığı bilen kişlerin elinde olmadığı için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arapta para bol ne olacak ? Kazansa ne olur kazanmasa ?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000