13 Ekim 2011, Perşembe 13:50:12

ETIHAD 1.1 MİLYAR AÇIKLADI

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde, gelirlerini yüzde 39 arttırdı ve 1,1 milyar dolar rekor ciro elde etti. Yolcu sayısı da aynı dönemde yüzde 18 artan Etihad’ın doluluk oranları ise yüzde 3,8 arttı...
  • Bu etihad, emirates vs arap havayollarında çinli taylandlı vs ülkelerden getirilen işçiler bedavaya çalıştırılmaktadır. Dolayısı ile de personel giderleri minimumdadır.
  • ilgili havayollarinin basarisini ucuza adam calistirmak ve yakitin ucuz oldugunu iddia eden arkadaslara kucuk bir dipnot. ek gecen yil bilancosunda gosterilen giderlerin %16 si personel %35 i yakit gideridir. personel gideri acisindan dunyanin en yukseklerinden biri yakit gideri acisindan ise dunya ortalamalarindadir. bir havayolunu kar ettirmek personel giderlerinden kisarak olacak kadar basit birsey degildir.
  • THY yi yönetenlere sallayan arkadaşlara soruyorum. Pek çoğunuz küçük küçük illere havaalanı yapılmasını desteklersiniz (özelikle bu ilden olanlar). Havaalanı yapılınca hoooop DHMI ye baskı, THY ye baskı.. Aç, İşlet-Uç.. Sonra.. Zarar.. Tabii ki zarar açıklar.. Kusura bakmasın bu ildeki arkadaşlar ama Isparta, Erzincan,Merzifon,Uşak, Balıkesir gibi Doğu illeri dahil onca havaalanı BOŞ Yatırım.
  • low profits yazan arkadas Ethiad 1.1 milyar dolar USD kar demis, yanlis. Revenue, yani gelir 1.1milyar dolar, kar degil. Ama tabiiki hakli Ethiad ile THY yi karsilastirirsak, durum vahim. Cunku THY gibi dizginlerin tamamen elinde oldugu, kazancinin yarisinin geldigi bir ic hatlara sahip degil Ethiad.
  • 1.1 milyar ciro kardesim kar degil
  • thy için bazıları ucak alıyoruz fıloyu buyutuyoruz, yeni hatlar açıyoruz zarar bundan diye millete hıkaye anlata dursunlar, elin oglu ethiad hem yeni ucak alıp, hem de biz 1 milyar tl ye yakın zarar getırırken adamlar 1.1 milyar usd kar yazıyor(yaklasık 2.13 milyar tl ).hangi şirketin daha iyi yönteildigi gayet acık ve net .rakamlar size her zaman dogruyu söyler .tk cok basarılı bir sekılde yönetılıyor diyenler, bu rüyadan uyanın artık iş işten gecmeden.dünyadaki büyük bazı havayolarının mali durumunu inceledıgınızde etihad gibi bircok karlı şirketler oldugunu görebilirsiniz.dünyada kriz var bahnesinin arkasına da sıgınmayın kımseyı ınandıramazsınız.madem global buhran var diyelim o zaman etihad gibi büyük şirketler neden kar yazıyo
  • ''Globally fıss'' diyen arkadas vallahi helal olsun nereden aklınıza geliyo böyle şeyler, çok güldüm Allah'ta seni güldürsün...
  • we are globally fıss...
  • Bedava adam çalıştırırsan karın yüksek olur.
  • Sanılanın aksine Emirates, Etihad ve Qatar Airways gibi havayolları yakıtlarını piyasa fiyatları üzerinden almaktadır. Kabin peroneli uluslararası olduğundan (Batılı ülkelerin vatandaşları dahil) ücretleri yine düşük değildir. Home Base'teki yer peronelinin maaşları TGS'nin verdiğinden yine düşük değildir ve çok sayıda ekstra destekler (Barınma vs.) verilir
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde, yolcu ve kargo sayısında sağladığı artışın etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine (Q3 2010: 785 milyon dolar) oranla gelirlerini yüzde 39 arttırdı ve 1,1 milyar dolar rekor ciro elde etti.  Yolcu sayısında yüzde 18, doluluk oranında ise yüzde 3,8 oranında artış elde eden şirket, bugüne kadarki en güçlü üçüncü çeyrek performansını sergiledi. Kapasitesini yüzde 12 oranında yükselten Etihad’ın bu dönemde yakıt giderleri dışındaki maliyetleri ise yalnızca yüzde 7 oranında arttı.
 
Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, Etihad’ın üçüncü çeyrekte başarılı bir performans sergileyerek güçlü bir pozitif faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr (EBITDAR) elde ettiğini vurguladı: “Yakıt fiyatlarındaki ciddi artışlara ve Etihad’ın uçuş gerçekleştirdiği birçok noktada önemli ekonomik sorunlar yaşanmasına rağmen, tüm önemli ticari göstergelerimizde güçlü bir büyüme gözlemliyoruz. Bunu, maliyetler üzerine yoğunlaşırken bir yandan da dünyanın lider hava taşımacılığı ürününü yaratarak gerçekleştiriyoruz.”
 
“Hedefimiz 2011 yılında başa baş noktasına gelmek… Bu büyük adım da doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi… Ayrıca gelecek yıl üç Boeing 777-300 ER ve dört Airbus A320-200 yolcu uçağını teslim alarak, küresel uçuş ağımızı daha da genişleteceğiz.”
 
“Etihad’ın kargo operasyonları da yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir büyüme gösterdi ve kargo gelirlerimiz 131 milyon dolardan 168 milyon dolara yükseldi. Temmuz ayında yeni Boeing 777 kargo uçağının filoya eklenmesiyle haftada altı kez Şangay’a servis gerçekleştirilirken, Almatı da Etihad Crystal Cargo’nun yeni uçuş noktası oldu. Eylül ayı itibariyle ise Johannesburg’a olan servisimizi haftada iki güne çıkardık.” 
 
Aralarında İstanbul’un da bulunduğu Amerika Kıtası, Asya Pasifik ülkeleri gibi birçok güzergahta oldukça başarılı bir performans sergileyen Etihad, önümüzdeki aylarda Maldivler, Şeyseller, Chengdu, Şangay, Nairobi ve Düsseldorf uçuşlarına başlayacak.
 
Etihad, kısa süre önce turizm ve seyahat sektörünün önde gelen küresel yayınlarından İngiltere merkezli TTG’nin organize ettiği 2011 TTG Seyahat Ödülleri’nde “Yılın Havayolu Şirketi” unvanına sahip olmanın yanı sıra The Guardian ve Observer gazetelerinin okurları tarafından “Yılın İş Dünyası Tarafından Tercih Edilen Havayolu” seçilmişti.  
 
İstanbul’u da dünyaya bağlıyor
 
Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya’da 70’in üzerinde noktaya uçuş gerçekleştiren Etihad, İstanbul’dan da Abu Dabi aktarmalı olarak; Sidney, Melbourne, Pekin, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur, Tokyo, Johannesburg, Kolombo, Seul ve Bangalore’nin de bulunduğu yirminin üzerinde önemli merkeze bağlantı olanağı sunuyor.
ETIHAD 1.1 MİLYAR AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu etihad, emirates vs arap havayollarında çinli taylandlı vs ülkelerden getirilen işçiler bedavaya çalıştırılmaktadır. Dolayısı ile de personel giderleri minimumdadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilgili havayollarinin basarisini ucuza adam calistirmak ve yakitin ucuz oldugunu iddia eden arkadaslara kucuk bir dipnot. ek gecen yil bilancosunda gosterilen giderlerin %16 si personel %35 i yakit gideridir. personel gideri acisindan dunyanin en yukseklerinden biri yakit gideri acisindan ise dunya ortalamalarindadir. bir havayolunu kar ettirmek personel giderlerinden kisarak olacak kadar basit birsey degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY yi yönetenlere sallayan arkadaşlara soruyorum. Pek çoğunuz küçük küçük illere havaalanı yapılmasını desteklersiniz (özelikle bu ilden olanlar). Havaalanı yapılınca hoooop DHMI ye baskı, THY ye baskı.. Aç, İşlet-Uç.. Sonra.. Zarar.. Tabii ki zarar açıklar.. Kusura bakmasın bu ildeki arkadaşlar ama Isparta, Erzincan,Merzifon,Uşak, Balıkesir gibi Doğu illeri dahil onca havaalanı BOŞ Yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
low profits yazan arkadas Ethiad 1.1 milyar dolar USD kar demis, yanlis. Revenue, yani gelir 1.1milyar dolar, kar degil. Ama tabiiki hakli Ethiad ile THY yi karsilastirirsak, durum vahim. Cunku THY gibi dizginlerin tamamen elinde oldugu, kazancinin yarisinin geldigi bir ic hatlara sahip degil Ethiad.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.1 milyar ciro kardesim kar degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy için bazıları ucak alıyoruz fıloyu buyutuyoruz, yeni hatlar açıyoruz zarar bundan diye millete hıkaye anlata dursunlar, elin oglu ethiad hem yeni ucak alıp, hem de biz 1 milyar tl ye yakın zarar getırırken adamlar 1.1 milyar usd kar yazıyor(yaklasık 2.13 milyar tl ).hangi şirketin daha iyi yönteildigi gayet acık ve net .rakamlar size her zaman dogruyu söyler .tk cok basarılı bir sekılde yönetılıyor diyenler, bu rüyadan uyanın artık iş işten gecmeden.dünyadaki büyük bazı havayolarının mali durumunu inceledıgınızde etihad gibi bircok karlı şirketler oldugunu görebilirsiniz.dünyada kriz var bahnesinin arkasına da sıgınmayın kımseyı ınandıramazsınız.madem global buhran var diyelim o zaman etihad gibi büyük şirketler neden kar yazıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
''Globally fıss'' diyen arkadas vallahi helal olsun nereden aklınıza geliyo böyle şeyler, çok güldüm Allah'ta seni güldürsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
we are globally fıss...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bedava adam çalıştırırsan karın yüksek olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanılanın aksine Emirates, Etihad ve Qatar Airways gibi havayolları yakıtlarını piyasa fiyatları üzerinden almaktadır. Kabin peroneli uluslararası olduğundan (Batılı ülkelerin vatandaşları dahil) ücretleri yine düşük değildir. Home Base'teki yer peronelinin maaşları TGS'nin verdiğinden yine düşük değildir ve çok sayıda ekstra destekler (Barınma vs.) verilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000