09 Şubat 2012, Perşembe 14:14:37

AIRBERLIN'DEN SONRA HANGİ HAVAYOLUYLA ANLAŞTI?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2011 yılında 137 milyon ABD Doları faiz ve vergi öncesi kâr (EBIT) elde ettiğini açıkladı. Şirket, 2011 yılında gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 36 artış sağlayarak 4,1 milyar ABD Doları ciroya ulaştı.
  • onuru da alsa biri de dinazorlardan kurtulsak
  • birde mudurlere bakin
  • arkadasim,ise alma kriterlerinide unutmayalim
  • thy nin ceo ve yonetimiyle adamlarinkini bir karsilastirin,niye biri rekor zarar ,digeri kar acikliyor gorun,fazla lafa gerek varmi?
Etihad Havayolları, 2011 yılının finansal sonuçlarına göre 648 milyon ABD Doları faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr (EBITDAR) elde ederken 14 milyon dolarlık pozitif net kâr sağladı. Bu rekor sonuç, şirketin 2011 hedefi olarak belirlediği başabaş noktasınının da ötesine geçerek kârlılığa ulaştığını ortaya koydu.

Etihad Havayolları, 2011 yılında, havacılık sektörünün bir diğer önemli performans kriteri olan Ücretli Yolcu Kilometre (ÜKK) rakamını da 33,4 milyardan 38,7 milyara yükselterek yüzde 15,8’lik bir artış sağlamayı başardı. Şirketin doluluk oranı da bu dönemde 1,8 puan artarak yüzde 75,80’e ulaştı ve taşınan toplam yolcu sayısı 8 milyonu aştı. Etihad Havayolları’nın, Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) değeri de yüzde 13 oranında yükselerek 51 milyara ulaştı.

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, 2011 yılı sonuçlarının açıklandığı topantıda şunları söyledi: “Bugün, henüz sekiz yaşında bir havayolu şirketi olan Etihad Havayolları için tarihi bir gün. Bundan beş yıl önce 2011 yılında kârlılığa geçiş yapabileceğimizi söylemiştik. Küresel ekonomik krize, yüksek yakıt fiyatlarına, yaşanan bölgesel sorunlara ve doğal afetlere rağmen bu hedefimize ulaşmayı başardık. Artık gelişme sürecimizin diğer adımı olan sürdürülebilir karlılığa geçiş yapıyoruz. Sektörün karşılaştığı zorluklar göz önünde bulundurulduğunda elde ettiğimiz sonuç, 2011 yılında havayolu şirketlerinin elde ettiği en iyi sonuçlardan biri olmalı... 2012 yılında da zorlu ekonomik ortama rağmen, yolcu sayımızı 10 milyona yükseltmeyi ve yolcu trafiği ve karlılıkta artış ile güçlü bir büyüme elde etmeyi hedefliyoruz.”

Etihad Havayolları 2011 yılında Bangalore, Maldivler, Seyşeller, Chengdu ve Düseldorf’u uçuş ağına ekledi. Sekiz yeni ortak uçuş anlaşması ile Etihad Havayolları’nın ortaklarının sayısı 35’e yükseldi. Bu da Etihad Havayolları’nı tüm dünyada 259 noktaya ulaştırarak, diğer Ortadoğu havayolu şirketlerinin önüne geçmesini sağladı.

Etihad Havayolları ilk öz sermaye yatırımını 2011 yılının Aralık ayında Avrupa’nın en büyük altıncı havayolu şirketi olan airberlin’in çoğunluk hissesini alarak yaptı. Hogan ortaklık ile ilgili, “Bu bize 157 yeni uçuş noktasına ve 35 milyon yolcuya ulaşım imkanı sağlayan oldukça önemli bir ortaklıktı. Avrupa’nın en büyük seyahat pazarına giriş yapmamıza imkan sağlamasının yanında 2012 yılı ciromuza 50 milyon dolarlık bir seviyede katkı yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hogan sözlerine, “2011 yılında Virgin Australia ile yaptığımız stratejik ortaklık anlaşması sayesinde Avustralya ve Pasifik’te 45 yeni uçuş noktasına ulaştık. 2012 yılında da fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Nitekim 2012 yılının henüz ilk ayında Air Seychelles’e yatırım yaptık. Ocak ayında Trablus seferlerimizi başlattık ve Mart ayı itibariyle de Şangay seferlerimizi başlatacağız. Bunu ilk çeyrek içinde Nairobi ve Temmuz ayında Lagos takip edecek, ” şeklinde devam etti.

2011 yılının sonu itibarıyla 120 farklı ulustan 9,038 çalışanı bulunan Etihad Havayolları’nın halihazırda filosunda toplam 65 yolcu ve kargo uçağı bulunuyor. Öte yandan şirketin şu an için, önümüzdeki yıllarda teslim alınması planlanan 100 uçak siparişi bulunuyor.

AIRBERLIN'DEN SONRA HANGİ HAVAYOLUYLA ANLAŞTI?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
onuru da alsa biri de dinazorlardan kurtulsak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birde mudurlere bakin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadasim,ise alma kriterlerinide unutmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy nin ceo ve yonetimiyle adamlarinkini bir karsilastirin,niye biri rekor zarar ,digeri kar acikliyor gorun,fazla lafa gerek varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000