22 Ocak 2012, Pazar 18:03:35

YILDIRIM: "ESENBOĞA'YA YENİ PİST YAPACAĞIZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanına bir pist daha yapacaklarını belirterek, O zaman 2060a kadar Ankarada artık hava taşımacılığıyla ilgili bir kapasite sorunu yaşanmayacak dedi.
  • Diye soran arkadas internetten aratip bulsun ne ise yaradigini paralel pistin, havaciliktan anlamayan insan niye gelip buraya fikirlerini kusar? bir saniye burasi herkesin her iste profesor oldugu ulkeydi benim hatam..
  • Esenboğa ya yapılacak 3.pistin mevcut paralel pistlerle bir alakası olmayacak. Paralel pistler terminalin girişe göre solunda. 3.pist ise terminalın sağ tarafında ve mevcut pistlerle açı yapacak şekilde olacak.
  • bu birbirinin dibine yapılan pistler havaalanına ne kazandırıyor? havaalanı işleyişine dişe dokunur hiç bir faydası olmayan bu pistler sadece yapan müteahitlere para kazandırmaya yarıyor. bknz. ist. ataturk. gercekten faydalı bir sistem kurmak istiyorsanız yapın paralel çalışabilecek kadar mesafesi olan pistleri de bi işe yarasın. bknz. ayt havaalanı. yaptım oldu tarzı beyanat vermenin dişinda bi işe yaramıyor. bu kafayla yanına 3. ve 4. pisti yapsan ne olur. yine aynı anda 1 uçak inip-kalkabilecek. bu kadar müteahhit sever yönetim olunca yakında or-gi'ye de 2. pist yapılır
  • bari bu sefer dediğinizi yapın, başladığınız işi bitirin. tapulara kamulaştırma şerhini 2006'da koydunuz. 6 seneyi bitirdik elhamdülillah. akp döneminde hiçbir proje bu kadar ihmal edilmedi. yakışmıyor yıldırım hızıyla işbitiren bakanımıza.
  • Yeni bir şey değil ki bu tam 20 senelik olay. En son (tam 2 sene evvel 8 Ocak 2010'da) laf çıkmıştı: Esenboğa'ya yeni pist yapılacak A380 inecek diye. http://www.ntvmsnbc.com/id/25041677/ Artık hareket bekliyoruz. Boş lafa karnımız tok. Ankara'nın havacılıkta bir başkentin hakettiği yere gelmesini bekliyoruz. Sıra THY'de transit uçuşları da aktarsınlar Ankara'ya. CAT3 sistem yaptılar, full siste bile iniş yapılabilir.
  • yakında tmmob (türkiye mimar ve mühendisler odaları birliği) seçimi var anlaşılan sayın bakan=akp mühendisler grubuna desteğini göstermiş ! yalnız bilmedikleri bişey var yapılacak seçim siyasi seçim değil kazandıkları her seçim gibi mühendisler bilinçli insanlardır makarnacı-çorbacı-kömürcü değildirler Türkiyenin ilerici güçleridir seçimde görüşürük
  • Ankaranın paralel pistleri ,resimde görüldüğü gibi,istanbulun paralelleriyle aynı uzaklıkta olduğundan aynı anda 2 piste operasyon yapılamaz.Bunun şartı 2 paralel arası enaz 1.200m olmalı.
  • tam 6 senedir civar arazilerdeki tapularda kamulaştırma şerhi var. gecikmiş ancak yerinde bir karardır. derhal başlanmalıdır. zaten şimdi başlamazlarsa fuar alanı inşaatı bittikten sonra arazileri kamulaştırmaya para yetmeyecek.
  • Hayir, esenboga pistleri arasindaki mesafe bu operasyona musait degildir,
  • uçak üretiriz ama uçurtmazla diyen bakan beyefendi, pist yapmak için izin aldı mı acaba?
Bakan Yıldırım, Mimar ve Mühendisler Grubu ile Rixos Otelde kahvaltılı toplantıda, Ekonomik krizle mücadelede ulaştırma yatırımlarının yeri konulu bir konuşma yaptı.

Esenboğa Havalimanının göreve geldiklerinde köy meydanı gibi olduğunu belirten Yıldırım, şimdi ise Ankaranın çok güzel bir havalimanına sahip olduğunu anlattı.

Esenboğa Havalimanını modernize ederken ve yeniden yapılandırırken başlarına gelmedik iş kalmadığını ifade eden Yıldırım: "Bu kadar büyük meydan niye yapıyorsunuz, kimlere hangi yandaşlarınızı zengin edeceksiniz gibi demedik laf, söylenmedik söz kalmadı. Şu anda yetmiyor. Şu anda burada da beklemeler var" dedi.

O zaman burayı Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırdıklarını, verdikleri 1 milyon yolcu garantisinin ise daha ilk yılda geçtiğini belirten Yıldırım: "Bu yatırım yapıldı ve ilk yıldan itibaren biz buradan para alıyoruz. 5 kuruş para da vermedik. Şimdi buraya bir pist daha yapacağız. O pisti de yaptığımız zaman belki ileride bir terminal daha yapılacak. O zaman 2060'a kadar Ankara'da artık hava taşımacılığı ile ilgili bir kapasite sorunu yaşanmayacak" dedi.
YILDIRIM: "ESENBOĞA'YA YENİ PİST YAPACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 12 yıl önce
Diye soran arkadas internetten aratip bulsun ne ise yaradigini paralel pistin, havaciliktan anlamayan insan niye gelip buraya fikirlerini kusar? bir saniye burasi herkesin her iste profesor oldugu ulkeydi benim hatam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Esenboğa ya yapılacak 3.pistin mevcut paralel pistlerle bir alakası olmayacak. Paralel pistler terminalin girişe göre solunda. 3.pist ise terminalın sağ tarafında ve mevcut pistlerle açı yapacak şekilde olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu birbirinin dibine yapılan pistler havaalanına ne kazandırıyor? havaalanı işleyişine dişe dokunur hiç bir faydası olmayan bu pistler sadece yapan müteahitlere para kazandırmaya yarıyor. bknz. ist. ataturk. gercekten faydalı bir sistem kurmak istiyorsanız yapın paralel çalışabilecek kadar mesafesi olan pistleri de bi işe yarasın. bknz. ayt havaalanı. yaptım oldu tarzı beyanat vermenin dişinda bi işe yaramıyor. bu kafayla yanına 3. ve 4. pisti yapsan ne olur. yine aynı anda 1 uçak inip-kalkabilecek. bu kadar müteahhit sever yönetim olunca yakında or-gi'ye de 2. pist yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bari bu sefer dediğinizi yapın, başladığınız işi bitirin. tapulara kamulaştırma şerhini 2006'da koydunuz. 6 seneyi bitirdik elhamdülillah. akp döneminde hiçbir proje bu kadar ihmal edilmedi. yakışmıyor yıldırım hızıyla işbitiren bakanımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yeni bir şey değil ki bu tam 20 senelik olay. En son (tam 2 sene evvel 8 Ocak 2010'da) laf çıkmıştı: Esenboğa'ya yeni pist yapılacak A380 inecek diye. http://www.ntvmsnbc.com/id/25041677/ Artık hareket bekliyoruz. Boş lafa karnımız tok. Ankara'nın havacılıkta bir başkentin hakettiği yere gelmesini bekliyoruz. Sıra THY'de transit uçuşları da aktarsınlar Ankara'ya. CAT3 sistem yaptılar, full siste bile iniş yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yakında tmmob (türkiye mimar ve mühendisler odaları birliği) seçimi var anlaşılan sayın bakan=akp mühendisler grubuna desteğini göstermiş ! yalnız bilmedikleri bişey var yapılacak seçim siyasi seçim değil kazandıkları her seçim gibi mühendisler bilinçli insanlardır makarnacı-çorbacı-kömürcü değildirler Türkiyenin ilerici güçleridir seçimde görüşürük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ankaranın paralel pistleri ,resimde görüldüğü gibi,istanbulun paralelleriyle aynı uzaklıkta olduğundan aynı anda 2 piste operasyon yapılamaz.Bunun şartı 2 paralel arası enaz 1.200m olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tam 6 senedir civar arazilerdeki tapularda kamulaştırma şerhi var. gecikmiş ancak yerinde bir karardır. derhal başlanmalıdır. zaten şimdi başlamazlarsa fuar alanı inşaatı bittikten sonra arazileri kamulaştırmaya para yetmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayir, esenboga pistleri arasindaki mesafe bu operasyona musait degildir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçak üretiriz ama uçurtmazla diyen bakan beyefendi, pist yapmak için izin aldı mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000