11 Ekim 2012, Perşembe 08:45:46

UÇAK İNDİRME BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Moskova Vnukovo Havalimanı'ndan havalanan Suriye uçağı Türk savaş jetleri tarafından Ankara'ya indirilmişti. Olay, Rus basınında geniş yer buldu...
  • Yapılan her türlü icraat gibi bunu da yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Maskara ettiler bizi.
  • Amerika emretti, bizimkiler indirdi, ucaktan fosss cikti! Yaw akil var mantik var. Rusya, Suriyeye silah gondermek istese Iran üzerinden hic riske girmeden yapar bunu. Türkiye üzerinden neden yapsinki?
  • Yolcular Ataturk havalimaninda kalkis icin ucak icinde bekleyen yuzbinlerden bi haber anlasilan. Yetkililer bu sekilde Esenboga'nin yolcu kapasitesine katkida bulunmak istemisler. Dun kullandim, terk edilmis bir bina havasi vardi. Son 24 saatte sadece 6 (alti) yurtdisi ucak inis yapmisti. Esenboga'nin bir kisminin Avm olarak kullanilmasini oneriyorum. Ya da F16 larimiz arada bir Ankara hava sahasi uzerinden transit ucan ucaklari indirsinler buraya. In the middle of No where.
  • Baştan sona saçma. Yolcunun ne taşındığından nereden haberi olacak. Türk yetkililer yolcuların gözü önünde mi aradılar kargoyu...

Moskova Vnukovo Havalimanı yetkilileri, Ankara'ya indirilen Moskova-Şam yolcu uçağında askeri malzemelerin bulunduğu iddiaları üzerine, "Havalimanında uçağın kontrolü sırasında  böyle bir şey bulunmadı" açıklamasını yaptı. Yolcular da uçakta silah olmadığını söyledi.

Rus basınına konuyla ilgili açıklama yapan Vnukovo Havalimanı Resmi Sözcüsü Yelena Krılova, "Bugün uçağın hareket etmesi sırasında hem gümrük hem de sınır muhafaza hizmetindeki kontrolde her hangi bir şey tespit edilmedi. Uçak hareket saatine göre havalandı ve içerisinde 25 yolcu bulunuyordu" bilgisini verdi.

Rus basınına göre, uçak Moskova'nın diğer uluslar arası havalimanı Şeremetyovo'dan uçması gerekirdi. Fakat söz konusu havalimanındaki pistte tadilat çalışmaları gerekçesiyle uçuş Vnukovo'ya aktarıldı. Haberlerde, "Suriye yolcu uçağı her Çarşamba akşamı haftada bir kere Moskova-Şam arasında uçuyor." dedi.

20 dakika geç uçtu

Newsru.com haber portalı, uçağın Moskova saatiyle 15.06'da uçması gerekirken, 15.26'da havalandığına da dikkat çekti.

Moskova’dan Şam’a giden Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağının Türk jetleri tarafından Esenboğa Havalimanı’na indirilmesi ile ilgili gelişmeler Rus basınında geniş yankı buldu. Uçakta aralarında çocukların da bulunduğu 17 Rus yolcunun da olması Moskova’da tedirginliğe neden oldu.

Bu arada Rus basınına konuşan uçaktaki yolculardan Fatma El-Saman, Türk uzmanların Suriyeli bir iş adamının Rusya’dan satın aldığı makine parçalarının yer aldığı kargo ile ilgilendiklerini, ancak uçakta herhangi bir silah olmadığını açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Yolcu açıklamasında, “Görevliler bir kısım bagajları boşaltmaya başladı. Onları açtılar ve resimlerini çektiler. Birçok insan vardı. Biz orada ne olduğunu gördük. Silah yoktu. Çıplak gözle görülebiliyordu.” dedi.

İncelemelerin sadece bagajlarla sınırlı olduğunu, yolcuların araştırılmadığını ifade eden görgü şahidi, Rus diplomatların yolcularla görüşmelerine de izin verilmediğini iddia etti.

Rus basınında yer alan haberlerde, başlangıçta Türk basınında uçakta ağır silah ve füze olduğu yönünde spekülasyonların yer aldığı, sonraki açıklamalarda askeri bir kısım haberleşme araçları olabileceğinin belirtildiği ifade edildi. Rus basınına göre şimdiye kadar kargo ile ilgili herhangi bir resmi teyit yapılmaması da dikkat çekici.

UÇAK İNDİRME BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Yorumlar

Bulaştı ~ 12 yıl önce
Yapılan her türlü icraat gibi bunu da yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Maskara ettiler bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee?? ~ 12 yıl önce
Amerika emretti, bizimkiler indirdi, ucaktan fosss cikti! Yaw akil var mantik var. Rusya, Suriyeye silah gondermek istese Iran üzerinden hic riske girmeden yapar bunu. Türkiye üzerinden neden yapsinki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboga yolcu rekoru kiracak ~ 12 yıl önce
Yolcular Ataturk havalimaninda kalkis icin ucak icinde bekleyen yuzbinlerden bi haber anlasilan. Yetkililer bu sekilde Esenboga'nin yolcu kapasitesine katkida bulunmak istemisler. Dun kullandim, terk edilmis bir bina havasi vardi. Son 24 saatte sadece 6 (alti) yurtdisi ucak inis yapmisti. Esenboga'nin bir kisminin Avm olarak kullanilmasini oneriyorum. Ya da F16 larimiz arada bir Ankara hava sahasi uzerinden transit ucan ucaklari indirsinler buraya. In the middle of No where.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 12 yıl önce
Baştan sona saçma. Yolcunun ne taşındığından nereden haberi olacak. Türk yetkililer yolcuların gözü önünde mi aradılar kargoyu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000