12 Ekim 2012, Cuma 08:55:22

UÇAĞI İHBAR EDENLERİN PEŞİNE DÜŞÜLDÜ!

Rus Kommersant gazetesi: İstihbarat, uçakla ilgili bilgi sızdıranları bulmak için inceleme başlattı.
  • Uçağımızı düşürsünler pısalım, vatandaşımızı öldürsünler pısalım. Pısırık malum lider gibi mi olalım?
  • Biz bu savaşı istemiyoruz,gitsin akp ye oy verenler savaşsın!
  • Bu tür tüyolar hele Hizbullah'a giden füze parçaları söz konusu olabilecekken MOSSAD'a bir bakıverin.Sahi en büyük müslüman(!) cihatçı ve şu an Essad'a karşı savaşan El Kaide neden İsrail'li bir tek hedefe saldırıda bulunmamışken, müslüman kanı dökmekten bu kadar haz alıyor?

Rusya resmi iç istihbaratı FSB'nin, Moskova - Şam seferini yapan Suriye Havayolları'na ait yolcu uçağının taşıdığı kargoyla ilgili bilgiyi sızdıranların peşine düşeceği belirtildi. Kommersant gazetesine göre, FSB durumla ilgili Rus kurumlarında inceleme yapacak.

Söz konusu uçağın Türk F-16 savaş uçaklarının müdahalesi ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilmesine geniş şekilde yer veren Kommersant, vakanın Türk-Rus ilişkilerini de gerginleştireceğini iddia etti. Gazetenin askeri teknoloji alanına yakın kaynakları, uçakta silahların taşındığını kesin dille yalanladı. Rusya'nın yurtdışına silah satmakla mükellef tek kurumu olan Rosoboroneksport'un sözcüsü Vyaçeslav Davidenko, "Uçakta bize ait bir kargo yok idi. Bu kargonun içeriği ve kime ait olduğuyla ilgili de bilgim yok" dedi.

"UÇAK, SURİYE'YE UÇAKSAVAR SİSTEMİ CİHAZLARINDAN OLUŞAN 12 KOLİ TAŞIYORDU"

Kommersant'ın edindiği bilgilere göre, uçak içinde teknik cihaz dolu 12 koli taşıyordu. Söz konusu cihazlar ise Suriye silahlı kuvvetlerine ait uçaksavar radar sistem üsleri için öngörülmüştü. Kommersant'ın kaynağı, "Bu kargo ne mürettebat üyeleri ne de uçak için tehlike arzetmiyordu, dolayısıyla hiç bir kayıt işlemi veya kontrolden geçirilmesine gerek yoktu. Bu silah değil. Eğer insan uçakta kendisiyle bir radyo cihazı taşırsa, şimdi bu cihaz uçak veya insanlar için tehlikeli mi?" sordu. Gazetenin başka bir kaynağı ise "Biz hiçbir uluslar arası kuralları ihlal etmedik" iddiasında bulundu.

Kommersant'a konuşan Rusya devlet sivil havacılık kurumuna yakın bir kaynak, Türk jetlerin bu şekilde uçağı inişe zorlamasını "agresif eylem" gibi nitelendirerek, "Bir sivil uçağın durdurulması ancak şu durumlarda gerçekleştiriliyor: Eğer bir uçak radyo sinyallerine yanıt vermeyerek aniden rotasını değiştirmeye kalksa veya uçağın kaçırılmasıyla ilgili bilgi ulaşırsa" şeklinde Türkiye'yi suçladı.

Gazeteye konuşan Rusya Siyasi ve Askeri Analizler Enstitüsü Bölüm Başkanı Aleksandr Hramçihin, "Uçağın durdurulması öncelikle Türkiye'nin Suriye karşıtı bir jestidir. Gerçi bundan dolayı Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri de gelişmeyecek. Türk-Suriye ilişkileri o kadar kötü ki, bundan sonrası ancak savaş olur" dedi. Türkolog uzman Viktor Nadein-Rayevski ise, Türkiye'nin NATO'nun çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve Suriye'ye yönelik olası operasyonda Kuzey İttifak'ın poligonuna dönüşeceğini savundu. Türkologa göre Ankara bu davranışıyla, "Esed rejimini teslim et artık" diye Moskova'ya mesaj da veriyor.

"FSB OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK"

Kommersant'a göre, Rus merciler olayın peşini bırakmak niyetinde değil. Gazetenin edindiği bilgiye göre FSB yakın zamanda Suriye uçağındaki kargoyla ilgili bilgi sızdıranları bulmak için ilgili Rus kurumlarında inceleme yapacak. Kommersant'a konuşan devlet kurumlarındaki bir yetkili, "Türkiye Hava Kuvvetleri uçağı durdurmak için iki F-16 jetini görevlendirdi, çünkü büyük olasılık payıyla taşınan kargodan haberdar idi. Onlar emin olmasaydı, riske girmezlerdi" ifadelerini kullandı.

UÇAĞI İHBAR EDENLERİN PEŞİNE DÜŞÜLDÜ!

Yorumlar

PISIRIKlar BAASa ~ 11 yıl önce
Uçağımızı düşürsünler pısalım, vatandaşımızı öldürsünler pısalım. Pısırık malum lider gibi mi olalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Biz bu savaşı istemiyoruz,gitsin akp ye oy verenler savaşsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MOSSAD ~ 11 yıl önce
Bu tür tüyolar hele Hizbullah'a giden füze parçaları söz konusu olabilecekken MOSSAD'a bir bakıverin.Sahi en büyük müslüman(!) cihatçı ve şu an Essad'a karşı savaşan El Kaide neden İsrail'li bir tek hedefe saldırıda bulunmamışken, müslüman kanı dökmekten bu kadar haz alıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000