15 Aralık 2008, Pazartesi 12:40:22

Türk hacılar uçakta mahsur kaldı

Hacı olduktan sonra kutsal topraklara dönen Türk hacılar Atatürk Havalimanı’nda 3 saat 30 dakika uçağın içinde mahsur kaldı.
  • Bence de yolcuyu uçaktan indirip tekrar bindirmek ; hem yolcuya hem ekibe eziyetten başka birşey değil..Bir de yaş ortalaması düşünülürse; gerçekten yolcu için YORUCU olur..
  • çuğu yaşlı olan bu insanları üç bucuk saat uçakta beklemek işkenceden farksız bi salona alamazmıydılar uçak kalkacagı zaman yıne bındırırlerdı çok yanlış cok
  • Yorumunuz... 450 hacıyı uçaktan indirip sonra tekrar bindirmek kolay iş değil. firma akıllılık etmiş. indirilip tekrar uçağa bindirilmeleri nerden baksan 3 saat bir de yanlarındaki eşyalar da işin cabası. çoğu da yaşlı hacılar ha salonda beklemişler ha uçağın içinde. Hatta uçağın içi bence daha doğru bir karar olmuş.

Yoğun sis nedeniyle SV5588 sefer sayılı Cidde-Ankara seferini yapan ve içerisinde Türk hacıların bulunduğu Saudi Havayolları’na ait yolcu uçağı, yoğun sis nedeniyle İstanbul’a yönlendirildi. Bu sabah saat 09.15’te Atatürk Havalimanı’na inen uçak apronda tekrar kalkış için beklemeye başladı.

Şirketin yetkileri uçağın her an kalma ihtimalini düşünerek uçağın içinde bulunan ve çoğu yaşlılardan oluşan Türk hacıları uçaktan indirmediler. Ankara’daki sis bir türlü kalmamasıyla birlikte Türk hacılar için işkenceye dönüşen bekleyiş de başlamış oldu. Uzun süreli bekleyişin ardından 3 saat 30 dakika sonra Saudi Havayolları’na ait yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’ndan hareket ederek Esenboğa Havalimanı’na gitti.

Ayrıca sis nedeniyle yine Saudi Havayolları’na ait SV5602 sefer sayılı Cidde – Ankara seferini yapan yolcu uçağı da İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönlendirildi. Yine içerisinde Türk Hacıların bulunduğu uçak saat 11.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na indi. Bu uçak da yolcularını indirmeden yaklaşık bir saat 30 dakika bekledikten sonra Esenboğa Havalimanı’na hareket etti.

Öte yandan Başkent’teki sis nedeniyle iç hatlar uçuşları da olumsuz etkilendi. Türk Hava Yolları’nın TK 111 sefer sayılı Ankara-İstanbul seferi iptal edilirken, Esenboğa Havalimanı’ndan yapılan tüm iç ve dış hatlar seferlerinde 7 saate varan gecikmeler yaşandı.

Saudi Arabian Airlines

©AirportHaber.com

Türk hacılar uçakta mahsur kaldı

Yorumlar

SCCM ~ 15 yıl önce
Bence de yolcuyu uçaktan indirip tekrar bindirmek ; hem yolcuya hem ekibe eziyetten başka birşey değil..Bir de yaş ortalaması düşünülürse; gerçekten yolcu için YORUCU olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış karar ~ 15 yıl önce
çuğu yaşlı olan bu insanları üç bucuk saat uçakta beklemek işkenceden farksız bi salona alamazmıydılar uçak kalkacagı zaman yıne bındırırlerdı çok yanlış cok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru karar ~ 15 yıl önce
Yorumunuz... 450 hacıyı uçaktan indirip sonra tekrar bindirmek kolay iş değil. firma akıllılık etmiş. indirilip tekrar uçağa bindirilmeleri nerden baksan 3 saat bir de yanlarındaki eşyalar da işin cabası. çoğu da yaşlı hacılar ha salonda beklemişler ha uçağın içinde. Hatta uçağın içi bence daha doğru bir karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000