22 Mayıs 2015, Cuma 16:58:28

SHGM, Esenboğa için teşvik genelgesini yayımladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ankara’dan yurt dışına yapılan uçuşların arttırılması amacıyla teşvik genelgesi yayımladı.
  • Eğer bu hatları Anadolujet alır ise gene bir işe yaramaz. Çünkü Ankara'lı rahatı seviyor uzun uçuşlarda. Ayrıca, Ankara'ya dışarıdan gelecek kişilerin çoğu da yabancı firmalardan gelen kişiler, ve onlar da Anadolujet tarzı firmaları kesinlikle kullanmazlar. Umuyorum bu şans da kötü değerlendirilmez.
  • Sen git myjete izin verme ardından bu genelgeyi çıkar. Shgmthy olmuş orası artık
  • Başkente de bu yakışır. ESB çok daha fazlasını kaldırır ve bence Anadoluya aktarma merkezi bile ESB olabilir. PGS yolcularının büyük bir çoğunlugunu Anadoludan topluyor SAW aktarmalı dış hatlara ulaştırıyor. neden bunu ESB üzerinden yapmasın. Büyü Ksün PEGASUS Büyü Pegasus. Yönetim daha iyisini bilir elbette ama SAW ın şuanki durumu hiç içler açısı değil. Sürekli gecikmeler Slotlar beklemeler uzun taksi süreleri kuyruklar vs. İnş Türkiyede havacılıgı değiştiren Pegasus da orada olur. Merakla bekliyorum.
  • Tahminin; THY Ankara çıkışlı yurtdışı uçuşlara başladığında sadece 5-10 arası uçağını Ankara da base eder. Ekipler yine Sunexpress ekipleri olur. Bu sıralar Esenboğa da sürekli Sunexpress boyamalı uçaklar görülüyor ve iç hatlarda Anadolujet yolcusu taşıyorlar. Apronda da Antalya plakalı SXS technic araçları cirit atıyor. Bu gidişle Sunexpress in en büyük base i Ankara olmak üzere. O yüzden başka base e gerek kalmayacak.
  • Neden MYJET'e izin verilmiyor bilen var mi?
  • istanbul'da oturan/yaşayan tuzu-kuru dostlarımızın, ankara'ya ilişkin yapılması planlanan her girişime/projeye bu denli ön-yargı ve araştırma ve tahlilden yoksun bir biçimde aceleyle yaklaşmalarına anlam veremiyorum; başkente yapılan yatırım, istanbul'un zenginliğine halel getirmeyecek, ancak sonuçta tüm Türkiye sathına yaygınlaşarak bizlerin topyekün kalkınmasına vesile olacaktır. amaç, her şeyi arsızca istanbul için değil, tüm Anadolu için istemek/talep etmek olmalıdır -- bu yönde yapılan ve istanbul dışındaki tüm yerleşim bölgelerine yapılan haksız ve biraz da kırıcı yorumları açıkcası kınıyorum. "sky" rumuzlu dostumun da beyan ettiği gibi, herkesin zamanı, emeği, ürünü kıymetlidir; kimse kimseden üstün değildir ve hiç bir şehir diğerini ikame edemez. bırakın, mutlu olduğumuz yerlerde üretelim, ve bu perspektifle de devlet gereğini yaparak herkes için proje geliştirsin, icraat yapsın. saygılarımla...
  • Umarım bir gün Ankara'da ya da başka bir ilde yaşamaya başlarsınız da, ondan sonra yine böyle konuşursunuz. Herkes CEO değil tabi ama benim zamanım da seninki kadar kıymetli.
  • çok geç kalınmasına rağmen bu girişimi yerinde ve doğru buluyorum; nüfusu ticari hinterlandı ile birlikte 10 milyonu geçen ve Türkiye'ye ekonomik anlamda katma değer üreten ikinci büyük kent sıfatıyla ankara, idari ve sembolik değerlerinin yansıra önemi yadsınamayacak bir şehir. başkenti sıkıcı ve ankara'ya yatırımları gereksiz bulanların yanlış ve yanılsamalı tüm algılarına rağmen, insan ve eğitim sermayesi ile de öne çıkan kenti doğru okumak gerekir -- aksi taktirde içi boş klişelerden kurtulabilmek olası değil. bu minvalde, esb'nin kapasitesini maksimize edecek ve dolayısıyla şehri ve/bölgeyi uluslararası ağa eklemleyecek bu nitelikte projelerin hayata geçirilmesi ve siyasi irade ile desteklenmesi elzem -- thy'nin uzunca bir süredir yapamadığını diğer oyuncularla denemek en doğrusu. umarım sivil havacılığımıza yeni bir soluk getirecek bu girişim tutar ve nihayetinde esb, anadolu'da yeni ve canlı bir base olur.
  • SHGM'nin yayınladığı ve kendi kendisini bağladığı hizmet standartları (http://web.shgm.gov.tr/doc5/uod.pdf) iyi de kendi yayınladığı hizmet satndartlarına kendisi uymuyorsa ne yapmak lazım? İşte burası karanlık. Eskiden olsaydı Bakanlık teftiş heyeti heryıl yaptığı rutin denetimlerde bunun hesabını sorardı. Ancak şu anda teftiş falan da kalmadığına göre, bekleyip görmek lazım süresi içerisinde sonuçlandırılamayan binlerce iş ve işlem için ne zama kim hangi işlemi yapacak.
  • Atlasglobal , İstanbul'dan olduğu gibi Ankara'dan da Erivan'a charter seferi yapsın. Eminim ki dolar.

SHGM, daha önce iç hatlarda yapmış olduğu teşvik düzenlemesinin bir benzerini Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşların artırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında dış hatlarda da hayata geçirecek. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına uçuş hizmeti verilmeyen noktalara uçuşları teşvik etmek amacıyla yayımlanan genelge ile, uygulamanın kapsamı ve nasıl yürütüleceğine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

İkili Hava Ulaştırma Anlaşmaları’nın verdiği haklar doğrultusunda yürütülecek olan teşvik uygulaması, ilgili anlaşma maddeleri gereğince yeni hatlar için geçerli olacak ve halen uçuş yapılan hatları kapsamayacak.

Genelge’ye göre; Ankara’dan yurt dışında yeni bir noktaya uçuş başlatmak isteyen havayolu işletmelerinin haftalık seferleri yaz döneminde 3, kış döneminde 2 frekanstan az olmayacak şekilde düzenlenecektir. Bu kapsamda SHGM’ye yaptığı başvurusu kabul edilen havayolu en geç 3 ay içinde sefer başlatmadığı takdirde tahsis edilen hat ikinci bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek. Seferlere öngörülen süre zarfında başlayan havayolunun 3 yıl süreyle açtığı hattı geliştirebilmesi için SHGM tarafından başka bir işletmeye izin verilmeyecek. Havayolunun teşvik edilen hattaki konumunu kötüye kullanarak fahiş bedelle bilet satışı yaptığının tespiti halinde ise SHGM tarafından hattın iptali veya ilave yaptırım mümkün olabilecek.

Teşvikli hattan yararlanmak isteyen havayollarının başvuru şeklini de belirleyen genelgeye göre iki aşamalı bir süreç takip edilecek. İlk etapta, yerli havayolu işletmeleri Ankara’dan yurt dışına uçmak istedikleri destinasyon noktası, yaz ve kış dönemlerinde başlangıçta kaç frekans planladığı ve seferin başlama tarihini içerecek şekilde SHGM’ye yazılı başvuruda bulunacak. Bu aşamada havayolları tüm taleplerini 05 Haziran 2015 tarihine kadar yapacak ve bu başvurular toplu olarak SHGM tarafından değerlendirilmek suretiyle hattın kime tahsis edildiğine karar verilecek.

İlk aşamanın tamamlanmasının ardından havayolları tarafından yapılacak müteakip talepler, diğer yerli taşıyıcılara da bildirilecek ve 15 gün süre verilerek ilgili hat için taleplerinin olup olmadığı konusunda geri bildirim istenecek. Gelen talepler doğrultusunda SHGM’nin hattın tahsisine ilişkin kararı web sayfasından duyurulacak.

SHGM’nin dış hatlar teşvik genelgesi 1 Ocak 2018 tarihine kadar yürürlükte kalacak.

SHGM, Esenboğa için teşvik genelgesini yayımladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Anadolujet olmasın ~ 9 yıl önce
Eğer bu hatları Anadolujet alır ise gene bir işe yaramaz. Çünkü Ankara'lı rahatı seviyor uzun uçuşlarda. Ayrıca, Ankara'ya dışarıdan gelecek kişilerin çoğu da yabancı firmalardan gelen kişiler, ve onlar da Anadolujet tarzı firmaları kesinlikle kullanmazlar. Umuyorum bu şans da kötü değerlendirilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 9 yıl önce
Sen git myjete izin verme ardından bu genelgeyi çıkar. Shgmthy olmuş orası artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışır ~ 9 yıl önce
Başkente de bu yakışır. ESB çok daha fazlasını kaldırır ve bence Anadoluya aktarma merkezi bile ESB olabilir. PGS yolcularının büyük bir çoğunlugunu Anadoludan topluyor SAW aktarmalı dış hatlara ulaştırıyor. neden bunu ESB üzerinden yapmasın. Büyü Ksün PEGASUS Büyü Pegasus. Yönetim daha iyisini bilir elbette ama SAW ın şuanki durumu hiç içler açısı değil. Sürekli gecikmeler Slotlar beklemeler uzun taksi süreleri kuyruklar vs. İnş Türkiyede havacılıgı değiştiren Pegasus da orada olur. Merakla bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 9 yıl önce
Tahminin; THY Ankara çıkışlı yurtdışı uçuşlara başladığında sadece 5-10 arası uçağını Ankara da base eder. Ekipler yine Sunexpress ekipleri olur. Bu sıralar Esenboğa da sürekli Sunexpress boyamalı uçaklar görülüyor ve iç hatlarda Anadolujet yolcusu taşıyorlar. Apronda da Antalya plakalı SXS technic araçları cirit atıyor. Bu gidişle Sunexpress in en büyük base i Ankara olmak üzere. O yüzden başka base e gerek kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pasta paylaşılır ~ 9 yıl önce
Yüzlerce destinasyon var hepsini SXS e vereceklerini düşünüyorsanız bence SXS in birsürü uçak alması gerekecek. PGS ATLAS ONUR da bence pastadan pay almalı
ankara ~ 9 yıl önce
atlasglobal'in yeniden yapılanmasıyla birlikte, ankara çıkışlı uçuşlardan pay isteyeceğinden eminim. sunexpress'in zaten anadolujet'e yeteri kadar destek verdiğini biliyoruz.
SXS technic ~ 9 yıl önce
gizli bir operasyon değil.Anadolujetin uçurduğu uçakların %90 ı sunexpress uçaklarıdır(parantez açıyorum THY yolcusunu sadece SXS taşımıyor Borajet te taşıyor gerekirse atlas tanda kiralanıyor)sunexpress kendi uçaklarına bakım yapıyor.ekipler sunexpress ekipleri.Tabiiki bunlar yapılanma gerektiriyor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neden MYJET'e izin verilmiyor bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara ~ 9 yıl önce
ankara'da thy ve anadolujet'in devlet destekli bir tekel'i söz konusu. pastadan pay vermek şöyle dursun, diğer kuruluşları oyuna dahi yanaştırmayan SHGM, ulusal bayrak taşıyıcımız olduğunu iddia eden ancak istanbul dışında gözü bir başka şehri, yurt parçasını görmeyen thy'nin, neredeyse ankara şefliği gibi çalışmaktadır...
ankara ~ 9 yıl önce
istanbul'da oturan/yaşayan tuzu-kuru dostlarımızın, ankara'ya ilişkin yapılması planlanan her girişime/projeye bu denli ön-yargı ve araştırma ve tahlilden yoksun bir biçimde aceleyle yaklaşmalarına anlam veremiyorum; başkente yapılan yatırım, istanbul'un zenginliğine halel getirmeyecek, ancak sonuçta tüm Türkiye sathına yaygınlaşarak bizlerin topyekün kalkınmasına vesile olacaktır. amaç, her şeyi arsızca istanbul için değil, tüm Anadolu için istemek/talep etmek olmalıdır -- bu yönde yapılan ve istanbul dışındaki tüm yerleşim bölgelerine yapılan haksız ve biraz da kırıcı yorumları açıkcası kınıyorum. "sky" rumuzlu dostumun da beyan ettiği gibi, herkesin zamanı, emeği, ürünü kıymetlidir; kimse kimseden üstün değildir ve hiç bir şehir diğerini ikame edemez. bırakın, mutlu olduğumuz yerlerde üretelim, ve bu perspektifle de devlet gereğini yaparak herkes için proje geliştirsin, icraat yapsın. saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 9 yıl önce
Degerli ve gercekci yorumunuz icin tebrik ederim.
Sky ~ 9 yıl önce
Umarım bir gün Ankara'da ya da başka bir ilde yaşamaya başlarsınız da, ondan sonra yine böyle konuşursunuz. Herkes CEO değil tabi ama benim zamanım da seninki kadar kıymetli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler... ~ 9 yıl önce
kıymeti kendinden menkul istanbullu dostlarımızın başka şehirlere ilişkin ahkam kesmemeleri, sanırım iyi olur...
ankara ~ 9 yıl önce
çok geç kalınmasına rağmen bu girişimi yerinde ve doğru buluyorum; nüfusu ticari hinterlandı ile birlikte 10 milyonu geçen ve Türkiye'ye ekonomik anlamda katma değer üreten ikinci büyük kent sıfatıyla ankara, idari ve sembolik değerlerinin yansıra önemi yadsınamayacak bir şehir. başkenti sıkıcı ve ankara'ya yatırımları gereksiz bulanların yanlış ve yanılsamalı tüm algılarına rağmen, insan ve eğitim sermayesi ile de öne çıkan kenti doğru okumak gerekir -- aksi taktirde içi boş klişelerden kurtulabilmek olası değil. bu minvalde, esb'nin kapasitesini maksimize edecek ve dolayısıyla şehri ve/bölgeyi uluslararası ağa eklemleyecek bu nitelikte projelerin hayata geçirilmesi ve siyasi irade ile desteklenmesi elzem -- thy'nin uzunca bir süredir yapamadığını diğer oyuncularla denemek en doğrusu. umarım sivil havacılığımıza yeni bir soluk getirecek bu girişim tutar ve nihayetinde esb, anadolu'da yeni ve canlı bir base olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para meselesi ~ 9 yıl önce
THY'nin Ankara-İstanbul full dolu uçuşlarından kazandığı fahiş paralar bugüne kadar bu direkt uçuşları engelledi diye düşünüyorum.
Hizmet standart ~ 9 yıl önce
SHGM'nin yayınladığı ve kendi kendisini bağladığı hizmet standartları (http://web.shgm.gov.tr/doc5/uod.pdf) iyi de kendi yayınladığı hizmet satndartlarına kendisi uymuyorsa ne yapmak lazım? İşte burası karanlık. Eskiden olsaydı Bakanlık teftiş heyeti heryıl yaptığı rutin denetimlerde bunun hesabını sorardı. Ancak şu anda teftiş falan da kalmadığına göre, bekleyip görmek lazım süresi içerisinde sonuçlandırılamayan binlerce iş ve işlem için ne zama kim hangi işlemi yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesar ~ 9 yıl önce
Atlasglobal , İstanbul'dan olduğu gibi Ankara'dan da Erivan'a charter seferi yapsın. Eminim ki dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000